Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

всестранно развити - няма лошо, но кой ги води и прибира?

  • 1 302
  • 23
Ето това ми е "болката".
Преди малко се консултирах с "Британика" и ми се дорева от безсилие и безизходност.
За какво става дума: мили родители (работещи), как успявате и да сте на работа и да си водите и прибирате детето от школо и най-вече, как успявате да съчетаете и всички извънкласни прояви на детето ви с вашата работа? Ей, Богу - нещо не успявам.
Тя сега е 2-ра смяна. демек на език трябва да я водя преди 12ч. Да, но тя ходи и на пиано, което също е преди часовете й. Все пак се налага и да обядва и най-вече - тя не ходи сама никъде. В смисъл, че все още я водим и прибираме ние (по-скоро аз) от където и да е. Е - кажете, моля - как се справяте. Помощ от баби - никаква.
Да не говорим, че имам да водя и прибирам и дребоса от ДГ.  Crazy
И да ви кажа честно, тъкмо ще поотрасне щерката и ще й гласувам доверие сама да ходи и да се прибира от където и да е, и хайде пък с малкия това препускане! Аман...
А къде съм аз? Къде ми е личното време? А моите желания  Crazy
ПОМОЩ!!! Praynig
Виж целия пост
# 1
Скромна сума на някоя пенсионерка, която да те отменя във воденето и прибирането?
Виж целия пост
# 2
Скромна сума на някоя пенсионерка, която да те отменя във воденето и прибирането?
Колко точно имаш предвид под "скромна сума"?  на мен ми искат 5 лв за 2 часа
Виж целия пост
# 3
по- добре учител по пиано вкъщи
Виж целия пост
# 4
Аз не разчитам на помощ от никъде и затова на език ходи в събота от 9 до 13 часа, а на танци /през седмицата/ от 19 до 20 часа. Естествено, малко е напрегнато, но няма друг начин. Провери дали не можеш да включиш уикендите в графика си. Успех!
Виж целия пост
# 5
Виждала съм, че някои майки от квартала се редуват или едната ги води на едно занимание, другата - на друго. Дали няма някой, с който можеш да се комбинираш?
Виж целия пост
# 6
 #Crazy Лошо ми става, само като ви чета!!! На мен и сега ми е супер сложна организацията, представям си какво ще е след 3-4 години!!!
Виж целия пост
# 7
Аз съм намерила решение с комбинирането със зълва ми. Децата ни ходят от 2г на художествена гимнастика, залата е на другия край на града. Понякога в графика включваме и свекърва ми. Дъщеря ми тръгва и на английски, но ще ходи само събота и там аз ще я водя. Въпреки това е доста натоварено, малко остава за лично време, а имам само едно дете все пак...
Виж целия пост
# 8
И двамата с баща им сме на работа по цял ден. В момента синът ми е вече в 5ти клас и ходи сам нагоре - надолу, а малката е с бавачка (на нея й е рано за всестранно развитие и ходят по парковете). Но докато синът ми беше по-малък - визирам 1 - 3 клас, бяхме ангажирали жена, на която плащахме месечно (на час е непоносимо по-скъпо). Тя имаше грижата да го води до училище, да гоприбира оттам, да го води на тренировки или там където трябва да е... още да му топли обяда и да се върти наоколо, докато ние се приберем. Щото ме беше срах да стои сам в къщи. С уроци не се е занимавала, но стоеше у нас пред ТВто, докато се върнем от работа с баща му. И тя беше доволна жената - у нас топло, не се набутва през зимата за отопление...и аз доволна.
Виж целия пост
# 9
Явно трябва да се помисли за някоя пенсионирана жена...  Thinking

sladka hapka - стоенето в къщи (дори и сама по цял ден) е най-белия ми кахър. Това тя го владее, а аз й имам доверие.
Виж целия пост
# 10
Явно трябва да се помисли за някоя пенсионирана жена...  Thinking

sladka hapka - стоенето в къщи (дори и сама по цял ден) е най-белия ми кахър. Това тя го владее, а аз й имам доверие.
Мен пък и стоенето ме притесняваше. Много е изобретателен и все си го представях в пламъци.
Виж целия пост
# 11
Шани, така като те чета просто се чудя докога наистина ще успяваме да балансираме #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Както е ставало дума и аз съм в същата позиция - големия ходи на карате и на английски, малкия на детска градина, аз имам поне час път до работа и пак толкова на прибиране. В идеалния вариант - излизам сутрин в 7.30 и се прибирам най-рано в 18.00.
Очевидно е, че не мога да съм адекватна - няма как да ги взимаш и водиш напред назад ако не си свободен по цял ден.
За училището също ми е голяма мъка - сега почват от 8.20 - да много е хуманно към децата / защото първия час иначе почва в 7.20/ но нашите все пак са по-малки и първия час им е нулев. Но ако остана да го заведа на училище към 8.00 ще закъснея за работа.
Най-редовно имат разни празници в училище, екскурзии и т.н. и децата трябва да отидат в училище примерно в 9.00 и да си ги вземем в 14 часа. Е как да стане? #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out.
Изобщо за нуждите на децата никой не мисли, а родителите ................................... жална им майка ........................ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Виж целия пост
# 12
И аз днес точно за това си блъсках главата  Banghead Балет, плуване, логопед... само за едното, а другото през това време? newsm78 И аз стигнах до идеята за някоя пенсионерка от района, но ще видим... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 13
Аз за сега имам само план как да постигна този сложен баланс, защото на Боби му е все още рано.
Той си има гледачка от 6 месечен и въпреки, че сега ходи на ясла аз си задържах жената и тя го взима от ясла и глада през лятото. принципно съм говорила с нея за след време да го води на спорт, езици и т.н.
Но както казах все още не съм привела плана в дейстие, та не знам дали ще работи, особено ако се престраша и за още едно дете - не знам как ще се справя newsm78
Виж целия пост
# 14
 Шани и аз така се плаша. А щерката все още ходи само на едно нещо, но от догодина - единият на училище, другият на детска и допълнителните занимания и за двамата...направо умът ми не го побира как ще стане.
 Сигурно и ние ще мислим за някоя жена за водене и прибиране, но това си е трудно - да намериш подходящият човек. А и не знам като става въпрос за две деца на различни места... - пак една баба не ни стига, а и ако отговаря за двамата(водене, прибиране) ще взима и доста повече.
 Постоянно ми минават някакви мисли през главата да спра да ходя на работа, но пък после как ще се оправяме(да не говорим за моето побъркване вкъщи).

Имах колежка, която се бяха комбинирали 5 семейства и ги вземаха децата на куп от училище и стояха после в едното жилище и от там другите си ги прибираха. И децата пътуваха с кола. Така им се падаше само по един ден семично да излизат по-рано от работа. Бяха горе-долу в един квартал и се познаваха. Но пак е много сложно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия