Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С температура над 38 градуса да не се кърми?!?

  • 1 448
  • 15
Привет!
Нещо съм болна. Силно зачервено гърло, едвам преглъщам. От вчера съм с температура и не спада, въпреки че пия по 3 фервекса дневно. В момента съм с 38.2. Мъж ми се обади по тел на джипито и тя казала да не кърмя с такава температура.
Четох в библиотеката, че кърменето не трябва да се спира, звучи доста логично.
Има ли някоя мама минала по този път. Какво направихте в тази ситуация. Интересува ме личния ви опит.

Благодаря предварително за отговорите!
Виж целия пост
# 1
Нали точно с кърменето се предават антителата срещу вируса.Кърми си я малката сладурана,така ще я предпазиш!
Виж целия пост
# 2
   Със сигурност има доста мами минали през това.При 2-3 години кърмене много вероятно е все някога майката да я пипне някой вирусче през кърмаческия период. Wink    Ние с дребния карахме варицела преди няколко месеца - той с Т 37-37,2, а аз - с Т 39, която не можех да смъкна, докато не избиха пъпките и не си спадна сама. Това бяха няколко дни, през които не само,че не съм спирала да кърмя, ами и дребното беше само на кърма (десетина дена, по негова инициатива). По този повод, ,мисля, че бях писала в "Най-абсурдните реплики" как една позната мама от градинката съжаляваше дребния,че пие пресечено мляко hahaha
    Като родих също поддържах Т около 38, кърмихме се Grinning
    Изобщо ситуациите налагащи некърмене са твърде малко и високата температура нито на майката, нито на бебето, не е сред тях Grinning Важно е да не забравяш да поемаш достатъчно течности, за да не се обезводниш и да не отпаднеш съвсем.
     Скорошно оздравяване! Grinning
Виж целия пост
# 3
Разбира се, че съм кърмила и с температура. Бебето така или иначе е било в риск от зараза преди да разбера, че аз съм болна - в инкубационния период на болестта. С кърменето му предлагам антитела.

В интерес на истината сме боледували заедно с Мариела от еднакви вируси 3 пъти, тя оздравяваше без антибиотици и лекарства за 3-4 дни максимум, аз се влачех болна по 1 седмица.
Виж целия пост
# 4
Кърми си, в момента антителата в кърмата ти са още повече! Бързо оздравяване! Прочети и тук, ще ти е полезно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=130687.0
Виж целия пост
# 5
Няма проблем да си кърмиш девойката. Както са писали момичетата, с кърмата предаваш готови антитела и може бебка изобщо да не се разболее.

Аз малко не долюбвам Фервекса. В подобни ситуации взимам парацетамол само, когато вече ми е много зле и с много висока Т. Обикновено до 38 се чувствам сякаш съм свалила кръвното. Таткото ми прави разтривка на цялото тяло с оцетена вода / 1/2 съотношение/ няколко пъти през деня. Обикновено от тях най-бързо се оправям. Също така пия Цитросепт - 3 пъти дневно по 7-10 капки разтворени в сок. Ако ме боли гърлото - смуча Исла Мус. До сега само 1х ми се е налагало да пия антибиотик, но на малката не се отрази по никакъв начин.

Скорошно оздравяване!
Виж целия пост
# 6
Да, първо това ще ти кажат - да спреш за няколко дни, после пък ще те убеждават, че след прекъсване не бива в никакъв случай да продължаваш... не се връзвай. Бързо оздравяване!
Виж целия пост
# 7
кърмих с 38,9 беше на 2-3 седмици малката, пих парацетамол. Температурата беше от червено гърло, след като цял ден не успях да я сваля и всички ми разправяха, че е от гърдите, а аз не усещах никакъв дискомфорт с тях, ми погледна и гърлото лекарката.
Кърмата си беше наред.
Бързо оздравяване
Виж целия пост
# 8
Кърмих с Т 39,5-39,8 и на третия ден стана 40.Никакъв проблем нямаше.Детето тогава беше на около 1 месец.
Виж целия пост
# 9
И аз, и аз съм кърмила с Т! Бях пипнала летния вирус през август, ама лекарят който ме прегледа ми каза само че съм модерна майка щом кърмя толкова дълго и не каза да спирам.
Бързо оздравяване! Sunglasses
Виж целия пост
# 10
Поредната щуротия без никакъв смисъл!!!  #Crazy
Виж целия пост
# 11
кърмила с висока температура няколко дни по ред - беба не се разболя, беше на около 6 месеца
Виж целия пост
# 12
Кърми си без да се притесняваш!Това наистина е поредната глупост ..Бързо оздравяване  bouquet
Виж целия пост
# 13
Май повечето от нас са минали по този път - кърми и не се притеснявай Peace
Виж целия пост
# 14
Благодаря на всички!

Много се почудих защо да не трябва да се кърми с висока температура. Единственото логично "против" може да е, ако има опасност кърмачката да се обезводни. В моя случай: първия ден се наливах с течности, чак гърдите ми се препълниха и протекоха. Втория и третия ден, обаче, развих такава гнойна ангина, че не можех да преглътна никаква храна и с 300-та мъки под 1 литър течности на ден. Една от тези "везводни" нощи се случи малката да поиска да суче цели 7 пъти. Но оцелях, де! Grinning

Джипито ми изписа антибиотик, разрешен за кърмачки и вече дишам, ям, още малко ще запея! Laughing
Остана у мен,обче едно съмнение: защо за най-малкото нещо джипито казва да спирам да кърмя. И както си бях с температурата в главата ми се породиха следните шантави мисли: като не съм кърмачка най-лесно може да ми се изпише някой агресивен антибиотик, а иначе трябва да се внимава и за моето здраве, и за здравето на бебето, бе голяма занимавка става. И второ (това е вече съвсем параноично, но резонно), лекарите "се хранят " от пациентите си, т.е. от болни хора. Следователно защо да подкрепят кърменето, което "произвежда" здрави бебета?!?

Та, не съм спирала да я кърмя, нито съм ходила с маска (голяма хитрост да си сложа маска на 3-тия ден от болестта!), нито пък си дадох бебето да го гледат бабите за ден-два - все съвети на джипито.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия