Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко часа спят 3-годишните?

  • 1 066
  • 22
От 2-3 седмици изпитвам ужас,когато наближи време за вечерното лягане. Минимум 1 час се въргаляме из леглото или си лежи, но не заспива. Определено се изморява, защото е палав, и не се спира много.  Като се замисля 10 часа спим на денонощие, иначе като заспи, спи спокойно, но е  голяма мъка самото заспиване. А за следобедния сън да не говорим, досега нямаше никакъв проблем, но едва сега се опитва изобщо да го пропуска. При вас как е?
Виж целия пост
# 1
Това все едно аз съм го писала  Mr. Green
Синът ми е малко по-малък от твоето дете, но се върти поне един час, докато заспи и ми образува доста нерви .... ooooh!
Нямам разрешение на проблема.
Да добавя, че не иска да заспива сам или с баща си - все ме чака аз да легна. Леглото му е до нашата спална, откакто се е родил ...

Следобедния сън е същия проблем - даже в детската градина не е искал да заспива и е мрънкал. Най-интересното е, че с мен заспива трудно, а ако го преспива баба му - заспива за минути.
Виж целия пост
# 2
  Моят малчуган винаги е спал порядъчно много време.
  Следобяд спи от 2 до 3 часа.
  Вечер заспива към 9 часа и сутрин става към 7.30.
  Сега като ходи на детска определено не му стига съня. Учителките ме убеждават, че спи по 2 часа, но на мен не ми се вярва - щом иска в 8 часа да си ляга.
  Снощи съм го сложила в 8.30 в леглото и в 9 като отидох да проверя вече спеше(най-вероятно е заспал веднага). Това е най-хубавото- заспива сам в стаята.
  Но щерката на неговата възраст какво беше чудо - правеше ни на луди вечер. То не беше въртене, приказки, песни, вода, ядене, глезотии. Дори бяхме започнали да си обличаме пижамите, лягаме на спалнята, гасим лампите и симулираме заспиване(това в 9 часа) и тя заспива за 5 минути, ние ставаме и продължаваме с нещата, които трябва направим вечерта.
Една приятелка пък всяка вечер "спираше тока"(таткото маха бушоните).
Много драстично, но се бяха видели в чудо - всяка вечер беснее и не иска да ляга и да заспива.
  Така, че явно си е до дете.
Виж целия пост
# 3
Същото. Освен това малката не спи повече от кака си, но заспива мааалко по-бързо.
Виж целия пост
# 4
Синчето спи по около 10-ина часа нощем, и може би по 1.5-2 часа през деня.
Понякога е нервен, друг път - не. Абе оправяме се.  Grinning
Виж целия пост
# 5
Спи по около 10ч. нощем, но си ляга към 21ч. , не заспива веднага , но си лежи. На обяд също спи около 2ч. Аз не стоя при нея затова не виждам, кога точно заспива. Laughing
Виж целия пост
# 6
През седмицата към 9 си ляга и сутрин в 7 е станал вече.Почивните дни пак в 7 става ,ама вечер по-късно ляга.Обеден съм -в градината спял казват,вкъщи според зависи .Някога спи,някога не ще .Не го и карам вече .Вечерта пък ще си легне навреме.
Кака му е буба голяма.Тя в колкото легне в толкова става и като бебе беше така. Flutter Flutter
Виж целия пост
# 7
Вечер заспива към 10 часа след като легнем двете на голямото легло иначе незаспива и спи до 8 сутринта, като цяла нощ се мята приказва и вика "мама", това откакто ходи на градина, явно е превъзбудена.
Като навърши 10 мес. вече спеше по 1 път на ден. следобед.
На обяд спи много рядко,  отказва да спи от както беше на 1г.и 8мес. В градината не спи, но поне лежала в леглото кротко.
Виж целия пост
# 8
И Румен вече спи на обяд само по изключение. В градината уж спял, но аз много не им вярвам. Стои си кротко в леглото и това е.
Вечер баща му като се прибере след 8 и познайте кога си ляга ooooh! Без проблем изкарва и до 12 ако не го преборя по-рано. И сутрин едва го будя за градината.
А като си спомня как заспиваше сам в осем и половина-девет..... май няма да случи в близките години отново Confused
Виж целия пост
# 9
Чета и препрочитам да не би да греша, май всички деца спят поне по 10 часа на денонощие.Моят син от 1 година/сега е на 3/ спи едва 6 часа на денонощие. Вечер заспива много трудно ,с часове разправии и кандърдисване, води, сокове, пикане,приказки, просто не ми се говори-най после към 1,30 през ноща  успява да заспи.Но кошмара продължава-следва будене през час и реване, искам това, не ,не го искам, дай ми, вземи ми....В 7ч. едва го събуждам за градина, рев и дърпане, аз го обличам, той се съблича, целия блок кънти от виковите ни.
На обед не спи откакто е проходил.През деня е свръхактивен- не се спира дори и докато е на гърнето, много е свеж  и не изглежда недоспал. Какво е това чудо!
Опитвала съм какво ли не-като по-малък го люлеех в люлка докато заспи, но започна да иска да го люлея по цяла нощ, след месеци безсъние една сутрин изхвърлих люлката.После- в нашето легло-скачане и борене, тропане по парното, с часове.После-в стаята му, но един от нас спи на земята до леглото му, не дава да легнеш при него в леглото, опитаме ли да излезем , веднага се стряска и писва.Вече не знам какво да измисля! Опитахме да го оставим дори и много късно, но поне сам да заспива-още по-зле- застава на вратата и реве до сутринта, издържахме седмица, повече не можахме , съседите също.
Чесно казано писна ми- завиждам на колежките си, които си лягат в 23ч. и са свежи на работа. Аз от две годи не помня да съм спала повече от 3/4 часа в денонощието.
Мислех че с възрастта ще се подобрят нещата, но лягането става все по-късно и все по-трудно.
Обнадеждете ме!


Виж целия пост
# 10
Синчето спи по около 10-ина часа нощем, и може би по 1.5-2 часа през деня.
Понякога е нервен, друг път - не. Абе оправяме се.  Grinning
И Сашо така.
Виж целия пост
# 11
Колкото им се спи Peace Зависи.
Виж целия пост
# 12
Ние заспиваме около 21,30 до 22 часа. Почти всяка сутрин я събуждам да става за градината(8,00), но събота и неделя винаги е будна в 7,00 часа. На обяд заспива към 13,30 и почти винаги спи до 16,00, но не и на градината всеки път ме питат "във вас слагате ли я да спи на обяд"
Виж целия пост
# 13
вечер заспива по-лесно и бързо, спи около 9-10 часа, но следобедния сън все по-често го пропуска - ляга, но се върти, прегръща кукли, разглежда книжки и след половин час казва "наспах се" и продължава с игрите....
Виж целия пост
# 14
вечер си ляга към 22-23ч и става към 12-13ч на обед.Гледаме се вкъщи и затова не му налагам режим,оставям го да спи колкото си иска.От бебе е така ,нощният му сън е по дванадесет-тринадесет часа,до миналото лято спеше и по 2-3 часа следобед,но сега има само един дълъг спокоен нощен сън.Ляга си късно,защото още не етолкова студено и си играят на двора с още детенце,иначе в студените дни в 20ч вече почва да клюма.И понеже цял ден си играе като го приготвя за лягане,заспива както си говори,по средата на думата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия