Как почиствате ....

  • 1 485
  • 18
термокана? Ползвала съм едни прахчета, които се слагат в нея и водата завира, но не се сещам за името.
Моля ви, мами, помогнете ми. Ако знаете бабини рецепти за изчистване на котлен камък или пък добър препарат, пишете.

Предварително благодаря на всички.  Wink
 
.
Виж целия пост
# 1
Оцет или лимонена киселина, обаче има опасност от корозия на метала (ако каната е с открити реотани). Прави се концентриран разтвор на лимонена киселина, и се изсипва в каната (кафе машината и т.н.). След като се изхвърли каната се пълни с вода к. се преварява няколко пъти за да се премахне киселинността.
Виж целия пост
# 2
Laura,
Благодаря за съвета. Моята е Тефал, с открити реотани. Ще опитам с оцет, но дали ако го разредя повечко, ще свърши работа без опасност от корозия?
 Confused
Виж целия пост
# 3
Видях ,че има вече обявена тема и затова се включвам и с моя въпрос:Как почиствате кошничката на фритюрника?В началото като беше нова ставаше лесно,но сега е ужас и съм я прибрала докато измисля нещо.Измивала съм я веднага винаги,но в един момент сякаш започна да лепне и да задържа остатъци от храните.Пробвала съм съм с оцет,лим.сок,циф,сода и .н.,но без ефект.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: didik
Видях ,че има вече обявена тема и затова се включвам и с моя въпрос:Как почиствате кошничката на фритюрника?В началото като беше нова ставаше лесно,но сега е ужас и съм я прибрала докато измисля нещо.Измивала съм я веднага винаги,но в един момент сякаш започна да лепне и да задържа остатъци от храните.Пробвала съм съм с оцет,лим.сок,циф,сода и .н.,но без ефект.


С Меглио  Wink
Виж целия пост
# 5
за фритюрника опитай с Meglio
за каната - аз чистя моята с лимонтозу, но ползвам вода от кана Брита и така по-бавно се натрупва котлен камък
Виж целия пост
# 6
хубава тема се заформя! Grinning
някой знае ли хитрина за поддържане на обикновени, метални котлони?
Виж целия пост
# 7
И котлоните с Медикс  фурни:wink: . Ползвам го за загорели мазнини навсякъде - фурна, котлони, тавички, тефлонови форми за кекс ...  ideauu

.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: кака
за каната - аз чистя моята с лимонтозу, но ползвам вода от кана Брита и така по-бавно се натрупва котлен камък


Как с лимонтозу? Търкаш ли или оставяш да заври Confused:
Виж целия пост
# 9
Цитат на: didik
Видях ,че има вече обявена тема и затова се включвам и с моя въпрос:Как почиствате кошничката на фритюрника?В началото като беше нова ставаше лесно,но сега е ужас и съм я прибрала докато измисля нещо.Измивала съм я веднага винаги,но в един момент сякаш започна да лепне и да задържа остатъци от храните.Пробвала съм съм с оцет,лим.сок,циф,сода и .н.,но без ефект.


С "Easy off" - тук така се казват препаратите за почистване на фурни (пяна под налягане). Напръсквам я и след час я измивам с четка за зъби с твърд косъм, която е за чистене в кухнята. Я да си призная веднага, че свекърва ми я свърши тази работа, като ни беше на гости.  Embarassed Освен това нашата става и за миялната машина, та аз така я мия редовно.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: mimi flax
Цитат на: кака
за каната - аз чистя моята с лимонтозу, но ползвам вода от кана Брита и така по-бавно се натрупва котлен камък


Как с лимонтозу? Търкаш ли или оставяш да заври Confused:

пълня каната вода до половината, слагам едно пакетче лимонтозу, включвам каната, оставям да се кисне най-много час и после измивам с вода.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: mimi flax
И котлоните с Медикс  фурни:wink: . Ползвам го за загорели мазнини навсякъде - фурна, котлони, тавички, тефлонови форми за кекс ...  ideauu

.

благодаря за съвета,
но моят въпрос беше за някакъв препарат, който да освежи
Виж целия пост
# 12
кака,
В упътването на моята печка (обикновена, с метални плочи) пише, че котлоните трябва периодично да се намазват с олио, така те се предпазват от ръжда. Преди употреба котлонът се включва за 5 мин, за да прегори мазнината.

mimi flax,
защо трябва да се почиства котления камък? (Моля, обяснете ми  Embarassed )
Виж целия пост
# 13
кака,
Извини ме, не съм разбрала правилно въпроса ти.  Embarassed. И аз като карамелчето периодично намазвам плочите с олио. Научих го от един приятел  Embarassed, който между другото е страхотен кулинар  Wink

карамелче,
моята кана е с открити реотани и като се наслагва котлен камък, водата завира по-бавно; освен това може да е мътна, ако попаднат песъчинки от камъка, а понякога дори се отчупват и по-едри парчета.  Sad

А е много удобна за любител на чая като мен  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Цитат на: кака
пълня каната вода до половината, слагам едно пакетче лимонтозу, включвам каната, оставям да се кисне най-много час и после измивам с вода.


Благодаря, ще го опитам още днес!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия