Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене и упойка?

  • 497
  • 8
Днес се наложи да ми правят снимка на един зъб и след това упойка. Дали мога да продължа да кърмя или трябва да отбивам вече? Сега ще се изцедя с помпа, но какво да правя за вбъдеще? Бебето е почти 10 месеца и не е фатално, ако прекратим на този етап. Какво мислите?
Виж целия пост
# 1
Ето такава тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=192947.msg … icseen#msg4038786

Ти питаш дали изобщо да отбиваш заради упойката или по принцип?

Ако принципно питаш - това е твое решение.
Лично аз съм преценила, че кърмене 2 години е максимално добро за детето, и за майката.
Виж целия пост
# 2
...Дали мога да продължа да кърмя или трябва да отбивам вече?...
vilitra, не Ти разбрах питането- заради упойка и една снимка на зъб смяташ да отбиваш ли? Аз не бих го направила, Ивето има нужда и заслужава повече, ако можеш да си го позволиш разбира се, но Ти си таз която взема решенията за вас двечките с бебка.
Виж целия пост
# 3
Не съм готова да я отбия. Вчера като си дадох сметката, че може да се наложи да не я кърмя повече, осъзнах че всъщност не съм готова за такава стъпка. Ужасно ще ми липсва близостта с бебчо!

Иначе, питах дали се налага да я отбия след снощните процедури, но като почетох из нета...взех, че си я накърмих за заспиване, после и сутринта....и нещата си заеха нормалния ход. Сега изникна друг въпрос. Ще отсъствам за 10 дни и ще я гледа баба й. Майки от квартала ме убеждават, че спря ли да я кърмя, не трбява да започвам после пак. Обяснявам им, че ще получава по една доза кърма на ден, а аз ще се цедя, но НЕ! Спреш ли, не се продължавало! Има ли нещо такова?
Виж целия пост
# 4
Сега изникна друг въпрос. Ще отсъствам за 10 дни и ще я гледа баба й. Майки от квартала ме убеждават, че спря ли да я кърмя, не трбява да започвам после пак. Обяснявам им, че ще получава по една доза кърма на ден, а аз ще се цедя, но НЕ! Спреш ли, не се продължавало! Има ли нещо такова?

Аз също отсъствах 10 дни,но се цедях и пращах кърмата по таткото, и аз  съм чувала че веднъж като отбиеш после не трябва да даваш наново,но не виждам логика в това.
[/quote]
Виж целия пост
# 5
Не трябва да даваш само ако си суеверна. Идеята е, че ако веднъж отбиеш (тоест не кърмиш директно, те изцедената кърма не я броят) и после отново започнеш да кърмишу детето ти ще стане урочасник/урочасница. Ако вярваш на това - отбивай.
Виж целия пост
# 6
Не трябва да даваш само ако си суеверна. Идеята е, че ако веднъж отбиеш (тоест не кърмиш директно, те изцедената кърма не я броят) и после отново започнеш да кърмишу детето ти ще стане урочасник/урочасница. Ако вярваш на това - отбивай.Да, и аз съм го чувала това. Голяма глупост. ooooh! Даже имаше и тема някъде ама сега не мога д я намеря.
Виж целия пост
# 7
Суеверни дивотии.   Tired
Виж целия пост
# 8
Само да вметна за снимките и упойките, въпреки че виждам вече ти е минало притеснението, но в случай че някой друг чете и се поинтересува. Правили са ми скопия на бял дроб и съм кърмила след няколко часа / беше въпрос на необходимост да кърмя, не съм имала избор/, също така съм била под пълна упойка и съм кърмила след 24 часа / въпреки че можеше и по-рано, но реших да спазя този срок, а и детето беше по-голямо/. Като цяло няма проблем, въпреки че много жени предпочитат да изцедат гърдите или да изчакат някой и друг ден.

На въпроса ти дали да отбиеш след отсъствие от 10 дена, мисля че трябва да прецениш сама дали искаш да кърмиш дълго или не. В единия случай можеш да използваш възможността и да отбиеш детето, като изцеждаш по малко гърдите, за да освободиш напраежението, а млякото можеш да запазваш във фризер за бебка. В другия случай след като се върнеш, можеш да предложиш на детето да суче и вероятността то да го направи е голяма. Съветвам те ако нямаш намерение да кърмиш до повече от година примерно да използваш този момент.

Това за урочасването няма да го коментирам изобщо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия