Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мокри длани и стъпалца при бебе на 5 месеца.

  • 694
  • 6
Здравейте мами,
малко съм притеснена и знам че при колебания относно здравето на някой се ходи на лекар и каквото каже той това е,но..
Ситуацията е следната-5 месечния Юнак постоянно е с мокри длани и стъпалца /мокри,повече от потни/ и се изпотява по време на хранене.Понеже съм чувала ,че това са симптоми за рахит се консултирах с акушерка в БГ и тя потвърди,но естествено по телефона не може да е сигурна .Ние живеем в Англия и тук не се дава вит.Д ,но аз започнах да му давам по 2 капки вигантол от 2 седмици,но до сега няма разлика.Ходих тук да питам,но на 3 места не са чували че това е симптом за каквото и да е и ми обещаха да проверят и да ми се обадят,но познайте нали ми се обадиха.Има тук един лекар който е учил в БГ и знае български и може би да има идея,но е в почивка до края на месеца.
Моля Ви ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да ми пише,че съм доста притеснена.Стъпалцата като е босичък и ритка на одеалце или на шезлонга са толкова мокри,че остава влажно петно там само след няколко минути.
Пиша тук,ане в родители в чужбина,защото мисля че повече мами ще го прочетат тук.
Благодаря ви.
Виж целия пост
# 1
Не знам дали ще ти дам компетентен съвет. Ние бяхме същите на 5 месеца, но сега е по-добре. Редовно беше с мокри ританки на стъпалцата и се налагаше често да ги сменям, за да не е постоянно мокър. Ръчичките не се мокреха толкова често като стъпалцата, но все пак като зарита и се вълнува повече и те му се потяха и съответно изстиваха, защото това се случваше и в най-студените дни. Но установих, че става когато наистина му е топло. Сега вече не е така, не знам дали го израстна или просто регулирах поносимата за него температура. Иначе като казах на моята педиатърка, че се поти тя ни увеличи вигантола на 6 капки, а на последната консултация като му пипна фонтанелата, каза 7-8 капки да му давам, но и дума да не става. Изобщо нямам намерение да му давам толкова много капки. Карам най-много на 5. Така че, смятам, че излишно се притесняваш за това, че се изпотява.
Забравих да кажа, че и до сега Бисерчо се поти докато яде, когато рита много с крачетата и се вълнува и когато заспива, главичката му става вир вода, но няма никакъв рахит.
Виж целия пост
# 2
Биси, и аз си го обеснявам с израсходването на енергия,ама нали знаеш все да се шашка човек #Puppy dog .Иначе е точно същото както и ти си го описала.Благодаря ти много за отзивчивостта.
Поздрави.
Виж целия пост
# 3
Здравей Палатина,и моето момиче е така,но няма никакъв рахит,като спи,цялата става вир вода,като рита също,у нас е доста топло и предполагам заради това.Когато попитах педиатърката,за това потене докато спи,тя каза,че много бебета са така на нервна почва,колкото и странно да звучи,докато спят,преживявали това ,което ги е впечатлило през деня,но каза че детето си е напълно здраво,така че не се притеснявай толкова.А и аз давам Вигантол по 2 капки.Поздрави!
Виж целия пост
# 4
Не се притеснявай и моето синче на вашата възраст имаше обилно потене на крайниците, не имал рахит и не сме увличавали дозите Вигантол. Обяснението на нашето педи беше, че това е реакция на вегетативната нервна система при по емоционални и чувствителни деца. А забравих важно е също дали някой от родителите или бабите има такива потни крайници, защото това може и да е наследствено, поне при нас има такъв момент
Виж целия пост
# 5
Много Ви благодаря, наистина ми помогнахте.
Весело посрещане на Първа пролет.
Виж целия пост
# 6
И на моят син започнаха да му се изпотяват леко крачетата и ръчичките, когато беше на 3 месеца и нещо... Педиатърката ни препоръча увеличаване на Вигантол-а  + допълнително приемане на Калций. 10 дни давах Калций и по 4 капки вигантол на ден ... после 20 дни по 3 капки Вигантол на ден. Сега сме към края на тези 20 дни след калция. Няма никакви изпотявания. Май това означава, че няма да се наложи да правим повторенение на лечението /профилактиката/ с калция.
А иначе са прави всички които са ти писали, че изпотяването не означава рахит. Това е само един от симптомите на рахита, има още сума признаци, но дори и наличието на всички симптоми, не винаги означава, че има рахит.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия