Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На квартира-има ли други като мен?

  • 924
  • 6
Здравейте,
от 3 месеца не живея вече с  мъжа ми,предстои ни развод.
Живея при родителите ми с детето в момента,но сме мнго натясно,имам и брат, и скоро ще се местя на квартира.
С мъжа ми се разбрахме да се разведем по взаимно съгласие и да ми плаща по 200 лв. издръжка.
Но майка ми каза,че тъй като го осигуряват на 200 лв. заплата,няма да стане и че повече от 1/3 от заплатата му няма да ми присъдят.
Семейното жилище е на свекъра ми,мъжа ми живее там сам,взима 200 лв.наем,а отделно изкарва по около 1000 лв на месец през лятото.
Една адвокатка спомена,че трябвало да подпише някаква декларация,че има странични доходи,но едва ли ще се съгласи,пък и наема не се декларира никъде,а и той не е собствник на жилището.
Наемите във Варна са ужасно високи.
Аз искам да наема нещо самостотелно за не повече от 300 лв на месец,но ако не получа обещаната издръжка,не виждам как ще стане.
Работя на 2 места през лятото,изкарвам по около 800-1000 лв./мес.но зимата ще трябва да се оправям с около 600 лв.
Не знам какво да правя,посъватвайте ме нещо,пък дори само морална подкрепа да е.
Виж целия пост
# 1
Ако можеш да разчиташ на мъжа си не е проблем той да ви дава такава издръжка и без да е присъдена. Но няма да имаш документ и ако той в един момент реши друго ще ти е тежко.
Не съм сигурна дали не е възможно размера на издръжката да е по взаимно съгласие също. За това попитай в темата за консултации с адвокати.
Трудно ще ти е финансово с малко дете сама на квартира, има си доста разходи. Освен наем има и консумативи, а трябва и да ядете и да се обличате. Варна не е от най-евтините градове. Дано мъжът ти да е сериозен и да ви помага след развода. Все пак за неговото дете става въпрос.
Виж целия пост
# 2
Година и два месеца на 160 лв. майчинство и изплащам жилище. Е - жива съм още.
Не казвам че е лесно, но има куп спестени нерви от това да живееш самостоятелно.
Само спокойно.  Hug Зимните месеци се избутват, вече сме в Евросъюза, животът ни малко по малко ще се подобри.
Издръжка ще запишете по-малко, той ще ти дава на доверие. Като дава - дава - добре, като не - ще се оправите. Ставаш малко спестовна и туй то. Моя дава повече от записаното в бракоразводното - понякога само  Wink - а се разделихме в 3ти месец бременна - те така си чистят съвестта така че щом взима пари - ще дава. За спокоен сън.
В началото изглежда по-страшно.
Виж целия пост
# 3
Не съм специалист и не знам със сигурност как стоят законно нещата, но една приятелка наскоро се разведе по взаимно съгласие и договориха всичко - издръжка, попечителство над децата, както и дните, в който той да ги взима.
Вярно е, че издръжката не е кой знае какво, но... е повече от 40 лв.
Същата тази приятелка живее на квартира, но тя просто разчита на събствените си доходи. Хич не й е лесно.
Все пак зависи какви са ви отношенията - няма значение какво пише на документ, ако се разбирате и той действително е съгласен да ти дава по 200 лв.
Само дето мъжете си променят мнението - бившият ми даваше читави пари 2-3 месеца (отначало се кълнеше, че ще ми дава половината си заплата, за да е добре детето, дето вече не си спомня, че е негово). После парите понамаляха, а сега въобще нищо не взимам от него.

Така де, консултирай се с когото трябва и успех!
Виж целия пост
# 4
Не е ли написано на документ,не може да се разчита.
Представете си,когато заживее с някоя друга и тя му роди друго дете,какво ще каже?
Какво значи,ако са ви добри отношенията? Все още са ни добри,но аз съм горд човек и не бих му се молила точно на него за пари.Това е унизително за всяка жена,която вече е приключила с даден мъж в живота си.
Единствените хора,които бих помолила за пари са майка ми и баща ми.
Виж целия пост
# 5
Щом сте по взаимно съгласие в споразумението можете да запишете каквато искате вие издръжка и никой няма да се интересува колко взема бащата. Ако смята да дава по 200 - толкова и се записва.

При всички случаи можеш да претендираш ползването на семейното жилище, нищо че е на баща му. Предложи го на мъжа си като алтернатива Wink
Виж целия пост
# 6
Isa е на 100% права Peace, но задължително вкарайте сумата в споразумението, защото устните уговорки после много бързо се забравят
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия