Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с храненето...?!

  • 326
  • 6
Поставям тази тема за втори път/ за което се извинявам/, защото не мога да намеря решение .
Значи от почти месец малката отказва да се храни , освен кърмене, знам че може само на кърма но вече мина доста време и не знам дали аз не бъркам някъде.Пробвам всякакви варианти да я нахраня, но тя категорично отказва, слагам я да се храни сама /слага 2-3л. в устата ,знаете как и после се заиграва с храната и забравя да яде/взимам я смен да яде пак пробва и почва да се дърпа, давам с пръсти, че като види лъжицата и е едно пенене    изхлузва се..... и т.н.храним животните , заигравам я и тя пак бяга, общо взето все възможни варианти, някой правилни други не толкова , но ефект никакъв искам да уточня че никакъв случай не упражнявам натиск или я насилвам, щом се дърпа и бяга я оставам и пробвам по късно, или пък предлагам друго, но види ли лъжица клати глава и бяга ,единствено имам успех , ако може да се нарече  така при следобедното хранене и ако давам плодова пюре/ама само плодове не може / Затова питам какво да правя все пак не може само на кърма , доста дълго време ми се струва, вече ака много малко, е  има енергия за петима и лекарката казва че е здрава, но аз си мисля, че в мен вече е проблема подход ли  нямам какво ли ???????
За това моля някой, ако има информация или от личен опит да сподели как се е справил с това!                             
Виж целия пост
# 1
Моя син, малкия, горе-долу на вашата възраст буквално спря да яде. Незнам защо, и аз като теб опитах и невъзможното, но той не прояви никакъв интерес. Така беше към2-3 месеца. После постепенно започна да си похапва разни неща, но иначе караше само на сокове и солети.... Беше отслабнал, че се и зарази от вирусна ангина с повръщане и разстройство и стана на чируз.
Да ти кажа честно и педиатърката ни каза, че имало такива периоди при някои деца. Лошото е само да не би детето да си е злоядо по принцип - тогава си е зор голям. Дано да ви отмине този период  bouquet
Виж целия пост
# 2
И нашия е на периоди.Проблема при мене в че от всичките тия притеснения и кърмата ми драстично намаля.
При нас помагат най-вече рекламите.Види ли ги и става като омаян.Тогава се храним най-добре.
Но аз по едно време се бях отчаяла много понеже хапваше по 2-3 лъжици на ядене и това беше.Този период няма да го забравя никога нищо не помагаше.
Личната ни препоръча гастроентеролог и тя ни изписа Перитол.Има малко странични ефекти но аз нямах избор.Беше отслабнал и след неговото приемане нещата се оправиха.Сега хапва по-добре.
Успех и дано да е само период. Praynig
Виж целия пост
# 3
ами не знам дали ще ти помогна с отговора си, но аз също не мога да нахраня Ваньо с твърда храна само с лъжичка. До преди около месец-два отказваше лъжичката като цяло и разреждах пюретата с кърма като постепенно увеличавах количеството пюре. Сега вече яде и с лъжичка и с шише, според зависи доколко му се яде с лъжичка в момента. Давам и хляб на налки късчета и яде. Започнах с трошички, пъхам с пръсти в устата, постепенно стигнахме до цели хапки. Ако искаш, пробвай това с пюре и кърма смесени, в шише. Това ако яде от шише де. И бих казала все пак не се притеснявай. Щом има енергия значи добре си хапва. Кърмата е идеална храна. Но постепенното свикване с друга също е важно. Успех и спокойно!
Виж целия пост
# 4
При вас поне е период, моя си е принципно злояд...но му хванах цаката - така да се каже...на компа , пред анимационното филмче яде или навън(това не винаги му допада)...но с анимациите грешка няма, безотказно действат...преди да прибягна до тзи за мен крайна мярка почти не ядеше, но от както спрях и да го кърмя реших,че така просто не може...
сега даже има и претенции какво ще гледа и докато не пусна филмчето, което той иска не почва изобщо да яде...като си се нахрани си маха сам лигавника и сме до там...но така или иначе храненето му до към година и 3-4 месеца беше мъчителна история, а той по принцип е много слабичък и не смея да го оставям да не яде съвсем нищо.
Виж целия пост
# 5
Вики винаги е имал апетит, не мога да се оплача.
Исках да споделя, че и при нас рекламите са много важни.Щом започне някоя реклама и е като хипнотизиран от нея.Би могла да пробваш така.
Виж целия пост
# 6
И моята дъщеричка беше така доста често,а и все още имаме проблеми с яденето.Но рекламите месеци наред бяха спасение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия