Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За счетоводството, данъците, обезщетението за майчинство и плоския данък

  • 396
  • 2
Хм, интересен въпрос. Плоският данък предполага премахването на необлагаемият доход. Или аз нещо не разбирам (не съм счетоводител, обаче), или има нещо дълбоко погрешно в обясненията на правителството по въпроса ЗАЩО се предлага майчинството да е по-ниско от възнаграждението на гледачките по програмата.... . Та въпросът ми е: Върху тези пари, от обезщетението, няма ли да се плащат данъци и осигуровки? Как ще се продуцира (знам, че здравни осигуровки се плащат за този период), но


1) Върху какъв доход ще бъдат изчислени моите осигуровки за пенсия и какъв ще бъде той за потенциалната бавачка? Или може би се приема, че бавачката ще се грижи повече за детето ми, та има повече основание за пенсия по тази причина?


2) По какъв начин аз ще се окажа освободена от задължението да платя полагаемите се данъци, свързани с дохода от обезщетението, който ще имам (дори и те да са по-малки от тези върху по-големия доход)?


3) Няма ли да е по-просто и обезщетението, и заплащането на бавачките по програмата да бъдат еднакви, както и данъците и осигуровките, щом това е оправданието на правителството?
Виж целия пост
# 1
В новините днес чух, че Масларова ще внесе предложение майчинството да е = МРЗ. Иначе то мисля, че не се облага, а заплатата на детегледачката ще се облага, т.е. и да остане 190лв, тя няма да взима много повече( малко по малко от 10лв отгоре).
Виж целия пост
# 2
Но ще има социални осигуровки. А аз ще имам ли? Не знам отговора на този въпрос, не е риторичен, не е ирония, наистина питам. Някой знае ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия