Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Питанки за захранването

  • 526
  • 7
Момичета, здравейте!
Малко ми трябва помощ да се организирам -  пак не знам какво точно правя. Ситуацията при нас е следната: малката ми е с рефлукс и поради тази причина с педка решихме да я захраним началото на 6 месец, заради идеята, че въвеждането на твърди храни намалява болестното повръщане. И наистина има такъв ефект, макар че не се разминахме без ходене на гастроентерелог.
Прочетох доста неща за захранването и естествено, доста се обърках по какъв начин да я захранвам. Според консултацията с гастроентереложката трябва да заместя обедно кърмене с пюре. Да, ама аз още кърмя и искам още да кърмя! И практикувам следното - давам кърма към 12 на обяд и половин час до 40 минути след това давам пюре. И към момента това е веднъж в деня.
Вечер давам и добавка от АМ, което е антирефлуксно и ни го предписа гастроентереложката. По принцип от 1 март се връщам на работа, което означава, че до тогава трябва да съм спряла да я кърмя. Как да отбия плавно и какво трябва да променя в организирането на храненето? 
Виж целия пост
# 1
Щом вървите към отбиване,можеш да започнеш първо да даваш пюрето и после да си доцоква колкото иска.По този начин постепенно ще заместите цялото хранене,защото ще се засища с другата храна и ще суче само малко за десерт.Месец след като си захранила можеш да въведеш и едно следобедно хранене с каша.Започни по същия начин-първо даваш каша,после да посуче.Така постепенно ще заместиш още едно хранене.С такъв плавен преход трябва да действаш докато приключиш с кърменето.Трябва през това време да компенсираш нуждите от мляко,които няма да са достатъчни с намаленото кърмене.Давай млечни каши(когато захраниш с каша),м-у другото оризовата каша е с много добър прием при деца с рефлукс,защото намалява повръщането.С шишето с добавката също трябва да се действа по подобен начин.Постепенно започни да даваш шише преди кърмене и да суче малко накрая.Мислила ли си дали е възможно да продължиш да кърмиш поне сутрин и вечер?
Виж целия пост
# 2
DoGma PrObe, обмислям разбира се тази възможност! По принцип ми се иска максимално да кърмя...Но работата ми е свързана с много командировки и отстъствие по 4 дена всеки месец и се чудя дали ще успявам да се организирам с кърменето. Иначе, да, искам да опитам!
Виж целия пост
# 3
Явно тук теми, свързани с отбиването не са много популярни!
Виж целия пост
# 4
Мисля,че трябва да си промениш заглавието на темата,щом въпроса ти е предимно за отбиването. Peace
Иначе аз лично не мога да ти дам съвет,защото смятам да кърмя докато не ми спре кърмата или малчо не се откаже сам. Mr. Green
Успех!   bouquet
Виж целия пост
# 5
Huba buba, Честно казано не е за отбиването, а точно за захранването и то по начин, по който хем да захранвам, хем да запазя кърменето колкото се може повече поне до 8 месец на моята бебка. Просто трябва да се връщам на работа, иначе и аз бих кърмила докато имам кърма. И понеже получих различни инструкции - педиатърката ми казва "първо кърмя - после пюре", а гастроентереложка - "първо пюре-после кърма", затова и попитах тук, за да си изясня.
Виж целия пост
# 6
Аз започнах захранването като първо давах пюрето, после кърма колкото иска. Това докато заместих обедното хранене. После започнах следобед каша, после кърма колкото иска. Заместих и него хранене. Сега сутрин (разбирай към 10:30) давам плодово пюре, после кърма. Другите 2 хранения са само кърма.
Дано да съм била полезна.
Започнах на 6 навършени месеца.
Виж целия пост
# 7
Ами няма "правилен" начин, затова и получаваш различни съвети. Според всеки конкретен случай и всяко конкретно дете се решава как да се постъпи.
Аз мисля, че след като ще се връщаш на работа би трябвало да се стремиш да премахнеш първо дневните кърмения-замествайки ги с храна и АМ. Ти сама ще прецениш как бебето ти приема твърдата храна, но според мен трябва вече да започваш да ограничаваш кърменията, за да може бебето да свиква постепенно.
Ако искаш да запазиш сутрешното и вечерното кърмене и след катосе върнеш на работа-мисля, че не е проблем-просто когато отсъстваш ще трябва да се цедиш. Като се прибереш вкъщи-ако детето засуче-продължавате с кърменето, ако не иска-значи е било време за отбиване.
Мисля си, че ти самата много по-добре познаваш детето си и можеш много по-добре от мен например да прецениш какво, кога и колко да му даваш. Дала си на детето си един отличен старт, дала си му време да порастне и стомахчето му да узрее за новите храни, сега вече е готово и няма какво толкова да объркаш-въвеждаш постепенно храните, увеличаваш плавно количествата и си наблюдаваш дететнцето-то замо ще си покаже!
Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия