Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От къдеда купя Био зеленчуци и плодове във Варна?

  • 2 075
  • 7
Здравейте Майчета,
Някой може ли да ми каже къде във Варна мога да намеря биологично чисти зеленчуци и плодове. Ама да не са ментета, защото знам че има толкова много фалшиви био продукти сега.
Виж целия пост
# 1
Между Синьото пазарче и Операта винаги има едни баби, които продават собствено производство.
Виж целия пост
# 2
Най- добре се разходи повечко и разпитай. Аз живея в Младост- до един от блоковете има едно семейство, което има зеленчуков магазин и по- голямата част от продуктите са тяхно производство. Бабата все обяснява как и къде са гледани нещата.
С конкретна инфомация не мога да помогна... Wink
Виж целия пост
# 3
В Пикадили има БИО
Виж целия пост
# 4
А ти как можеш да разбереш дали са ментета?
Всички плодове и зеленчуци се торят! Колкото по-малко е производството толкова по-малко са химикалите. Но ако си нямаш собствена земя с почва, незамърсена от нищо и не си отгледаш сама продуктите няма как да разбереш как са гледани!
Иначе най-лесно е да се сложи етикет Био (за да струват ябълките 6 лева примерно).
Виж целия пост
# 5
Био означава да са придружени със сертификат.
На етикета да пише името или кода на органа, който е издал сертификата.
Да пише не просто "био" или "еко" (каквито ментета има много и никой не може да се пребори с тях), а също, че продуктът е произведен според изискванията на Регламент 2092/91.

Всичко останало е менте.

Аз не вярвам и на бабичките.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви за отговорите майчета. ДА, наистина трябва да има сертификат. Аз си имам малка градинка с няколко коренчета ягоди и ги торя, но с тор био има вътре тера от чайки и незнам си още какво, но все естествени неща де, никакав химикал. Апък и да попитам, те разбира се че ще ми кажат че продуктите са био и са чисти и т.н. ама аз не видя ли че са минали през лаборатория и че земята е чиста от над 3 години, не ги давам на бебчо.
Виж целия пост
# 7
Права си.

за съжаление по магазините има много, много боклуци с подвеждащи етикети и за още по-голямо съжаление никой не ги контролира, да не говорим, че по закон подлежат и на глоби (това е работа на Риокоз за растителните и на ДВСК за животинските продукти). Разбира се,  тези "институции" не си вършат работата. И мошениците (както във всяка сфера) остават ненаказани.
Остава ние, като потребители, внимателно да четем етикетите и да не купуваме ментетата.

Сори за оф-а. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия