Каква шевна машина и откъде

• 562 822
  • 4 094
# 450
bobito2, имам я от няколко месеца. Ще можеш да правиш доста други неща освен подгъвите. Има освен това няколко допълнителни приставки-крачета. Можеш да шиеш и куилтове, от където сигурно е и името на модела, да апликираш, декорираш, да шиеш дебели материи и още други. Като цяло съм доволна, но чувам, че тук има доволни и от други марки също. Сама прецени. Ако няма да отделяш много време за шиене, можеш да се спреш и на по-опростен и по-евтин модел.  Успех ти желая!
Виж целия пост
# 451
bimba777 благодаря, че сподели  Hug. Всъщност засега най-вероятно няма да ползвам пълните й възможности. Притеснявам се да не би да ми хареса шиенето, а да нямам възможност тогава да си купя по-хубава и с повече функции. От друга страна се тревожа да направя такава голяма инвестиция, а после да се окаже, че е машина, която ще ми служи само докато й изтече гаранцията  Sad. И затова се чудя дали да си взема най-опростения модел на Тойота или Женом, или тази с повечето възможности. Имам още малко време да се почудя, и трябва да купувам  newsm78. А какво е това куилтове?
Виж целия пост
# 452
А какво е това куилтове?
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.158467410878759.34858.1 … 755608&type=1
Виж целия пост
# 453
bobito2, от година и половина имам TOYOTA   Quiltmaster  и съм доволна. Макар, че имам професионални умения, рядко ми остава време за шиене. Ако искаш само подгъви да правиш, можеш да си избереш нещо с по-малко операции и на по-ниска цена съответно. Ако имаш желание за повече възможности - машината ти ги предоставя. Апликациите например стават лесно, а децата се радват на тях. Освен това за корекция на дефекти са чудесен вариант. Аз определено съм доволна от своя избор.
Виж целия пост
# 454
Здравейте,
да ви питам - какво е това краче за правене на кръпки? Нещо не мога да си представя и как става самата кръпка, слага се допълнително парче плат на повреденото място, но какво е специалното на самото краче?
Виж целия пост
# 455
Малката Ида, моята машина прави кръпките с крачето за илици, може би това е специалното краче. Самата машина си има такъв тегел,нещо като "мрежа".Прави го в определена ширина и дължина във формата на правоъгълник.
Виж целия пост
# 456
Малката Ида, моята машина прави кръпките с крачето за илици, може би това е специалното краче. Самата машина си има такъв тегел,нещо като "мрежа".Прави го в определена ширина и дължина във формата на правоъгълник.
Благодаря   bouquet Ще го пробвам Simple Smile
Виж целия пост
# 457
А какво е това куилтове?

Можеш също в google-а да изпишеш quilt и от страничното меню да избереш Изображения.
Хубав ден!
Виж целия пост
# 458
temenuga2, Вела, bimba777 благодаря ви момичета! Все още не съм решила, но веднага щом си купя машина ще се похваля Hug. Весели и усмихнати празници ви пожелавам!
Виж целия пост
# 459
Относно шевната машината SilverCrest в Лидъл в брошурата дават, че шие дънки и има снимка как шият дънки.

Аз също си я взех тази шевна машина в неделя  newsm44 и много и се радвам. Не останало време да пошия, но след Коледните празници ще имам.
Доста се чудех дали да я купя, но на тази цена, а и има много шевове, вкл. оверлочни, крачета, както и тази възможност да шие по-дебели тъкани, а и прочетох няколко положителни мнения за нея и се реших  Grinning . Сетих се, че има и приставка за фино зашиване на кръпчици.

Ето няколко от тях, в тази тема, на стр. 18, 19 и т.н. :

Аз си купих тази машина и съм много доволна.Аз съм шивачка по професия и бих казала,че е много добра за домашна употреба.Има 33 операции-може да шие с една и с две игли.Шие дебел,тънък плат,еластичен и т.н. Има си в комплекта допълнителни крачета,игли.Частите вътре са метални.Производството не мога да кажа.Има си гаранция 3 години,но се пази касовата бележка.

REPLAY:
 През процепа на повдигача на конеца където се осветява от крушката се виждат метакни части които са закрепени по алуминиеви основи. Ходих до Технополис и загледах и Сингерите и Тойотите, но и те на пръв поглед бяха същите.

crissie:
И аз съм с шевна машина от лидл - не е от БГ но я ползвам от много време и ми служи вярно  Mr. Green  , не че я ползвам нон стоп , но отвреме навреме правя по нещо . Подгъв , сменям цип ... ушивам нещо не толкова сложно  Crazy

П.С. Гледах на сайта на Лидъл видео клип с обяснения и демонстрации на шиене, шиха и цип и обясниха за приставката за кръпките.

Малката Ида, ако искаш мога да я снимам тази приставка за кръпки да я видиш какво представлява. В клипа обясниха, че тя е за фино зашиване на малки дупки и после нямало да личи, че има закърпено (дали?).

Temenuga2, страхотно е това парче.

Виж целия пост
# 460
ако искаш мога да я снимам тази приставка за кръпки да я видиш какво представлява.
Да, благодаря ти   bouquet
Виж целия пост
# 461
Благодаря ви за отговорите момичета. И аз също си купих машината и за  сега съм доволна от нея. Дори смея да кажа че е доста тиха.
Виж целия пост
# 462
Честита нова година , дами!

И аз исках от машината в Лидл, но никой не ми отговори / писах няколко ЛС / и днес отидох до Метро и се сдобих с Лучник Ола 830 . Аз не съм шивач и я взех за подгъви и леки поправки, като / ако  Blush / надобрея ще си купя някоя с повече възможности. Ако някой го интересува нещо с радост ще отговоря.
Виж целия пост
# 463
На каква цена е Лучника?
Виж целия пост
# 464
130 лв. с ДДС. Вече я пробвах и съм доволна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия