Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

спиране на кърмата без медикаменти...

  • 560
  • 5
  Здравейте майчета! Аз съм от кърмачките  с огромно желание да кърмят , но с бебок с нула желание да бозае, така че вече почти 1 година без 2 седмици се изцеждам и така се "кърмим"
  Въпроса ми е , понеже вече сме в самия край на нашето кърмене , кърмата ми е много , много малко и постепенно намалих изцежданията до веднъж на 24 часа, после веднъж на 48 часа... събирам общо около 100 мл кърма , не ми се напрягат гърдите, няма болка или бучки- може ли така постепенно да спре кърмата изцяло , без да ползвам каквито и да е  медикаменти и колко време ще отнеме евентуално?

 И мога ли да давам тази кърма на детето или е " стояла " прекалено дълго? Извинете ме за невежеството предварително и благодаря!
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=13697
Тук прочети за намаляването на лактацията.
Голямо браво че толкова време си цедила и си давала на детенцето си кърма Simple Smile
Според мен можеш да си даваш кърмата която цедиш, тя не се е развалила вътре..
 
Виж целия пост
# 2
Да, можеш да спреш да кърмиш така Grinning
Приеми моята искрена възхита - цяла година кърмене с помпа не е шега работа, ти си истински мотивирана!
Можеш постепенно да спреш да изцеждаш. Ако се появи напрежение в гърдите или бучка, поизцеждаш малко, до облекчение, но не до последна капка, за да не стимулираш наново кърмата.
Нищо й няма, даже да е престояла няколко дена - за щастие, въпреки че не е опаковано в Тетрапак, нашето мляко не се разваля Grinning
Можеш ако искаш, да пиеш 1-2 чаши отвара от салвия (градински чай) и мента, подсладени на вкус - тези билки имат естествено лактопотискащо действие.
Носи комфортни сутиени, които да не притискат гърдите.
Колко време ще отнеме - зависи от теб (колко често ще цедиш). Вероятно за няколко седмици ще спре съвсем, макар че е нормално да има малко количество мляко още месеци след края на кърменето - стига да не предизвиква дискомфорт, да няма напрежение в гърдите, всичко е наред. До година и повече след края на кърменето е нормално при изстискване да се появяват капки кърма.
Успех и пак - почитания за упоритоста!
Виж целия пост
# 3
браво за дългото кърмене от помпа, аз не бих се справила с помпата  Peace
При мен каката беше на година и три месеца когато почнах да я кърмя само вечер и то за заспиване, един ден тя почна да се дърпа и да реве докато я кърмех (бях бременна в третия месец и мисля че вкуса на кърмата ми се промени и беба не я хареса) и това се повтори в следващите три дни и спрях да и предлагам и да се разтройва, не съм цедила повече и не съм имала проблем,
Мисля че и вие сте стигнали до този етап,
Виж целия пост
# 4
   Много ви благодаря за хубавите думи! А аз с ръка на сърцето трябва да призная , че една огромна част от тази мотивация дойде именно от тук, от Форума и съответно от всички вас! Тогава нямах време да пиша , но изчетох всичко и когато родих и кърменето просто не се получаваше- нямах дори грам колебание как да продължат нещата!Така , че благодаря , че  ви има! Здрави и усмихнати бебчета и дечица!!!
Виж целия пост
# 5
Поздравления и от мен, че толкова дълго се изцеждаш. Аз успях по този начин да кърмя само 7,5 месеца и много добре знам какво усилие изисква това. Относно въпроса ти... при мен след увеличаване на интервалите между изцежданията кърмата все повече намаляваше и накрая сама си спря. Не съм пила никакви медикаменти, защото нямах желание да я спирам, обаче така стана. Не сметнах за нужно за сетен път да полагам каквито и да било усилия да си възобновявам лактацията с лактогонни средства, по-често цедене и пр. Така че цеди по малко все по-нарядко, а ако нямаш напрежение в гърдите направо спри. Това е моят съвет. А колкото до кърмата - забелязах, че накрая стана доста рядка - като вода -  сигурно и по-нехранителна  Thinking Но каквато и да е все  е полезна и вкусна за бебока.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия