Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ. Не си играе с деца.

  • 1 497
  • 16
Дъщеря ми въобще не играе с деца. Не си дава играчките, а само взема от другите. Най й е интересно с възрастни хора. Незнам защо обръща повече внимание на баби и дядовци, които срещаме по пътя. Дори да са непознати, ако я заговорят умира от кеф. Когато отидем за храна в детската кухня постоянно се мръщи и плаче. Не харесва факта, че има деца около нея. Притеснявам се и как ще я пратя на ясли. Имали ли сте такъв период с вашите бебчета и как го преодоляхте?
Виж целия пост
# 1
И ние сме в същата ситуация- не иска да играе с деца, особено ако са по- голяма група. Не знам колко е голямо момиченцето ти; моят е на 4, но от съвсем малък е така.
Според мен за дъщеричката ти ще е по- добре да отиде на ясла , за да свикне с децата, но в началото я пускай по малко: на половин ден и малко по малко удължавай дните. Не прави същата грешка като мен: давах го на детегледачка или на бабата и почти не виждаше деца и сега хич не му е лесно на детската градина ( по отношение на децата), а отгоре на всичко е и срамежлив.. Според мен ако децата отрано свикнат да са в колектив , по- лесно ще им е занапред.
Виж целия пост
# 2
Дъщеричката ти е още бебе, на тази възраст децата почти не се интересуват от други дечица. Съвсем нормално е това, което описваш и няма повод за притеснение.
Виж целия пост
# 3
  Марти е на 3,5 и е същата скица. По се кефи в работата, отколкото в детската. По точно детската му е някакъв кошмар и ад.
Виж целия пост
# 4
Може да го притесняват или подтискат и да не знае как да се държи с тях. Старите хора имат повече подход към децата. И аз навремето със старци се чувствах по-добре отколкото с връстници. Предполагам, че с 1 или 2 дечица се чувства по-добре отколкото сред тълпа деца. Спестявай му места с много деца. Лека полека ще се понагоди, въпреки че едва ли ще се чувства добре с много деца, по-скоро ще се научи да ги търпи. Надявам се де. Аз доста време бях така. Де се вика чак на дърти години започнах да понасям тълпи връстници и пак ме натоварват ако става дума за дълго време. Ако имаше сестриче на близка възраст щеше да помогне.
Виж целия пост
# 5
Децата могат да бъдат много лоши помежду си, пък и на тази възраст не осъзнават много какъв контакт да осъществят. С възрастните им е по-лесно, защото не е необходимо децата да правят нещо, за да започнат някаква игра или закачка.
Виж целия пост
# 6
Моето дете също беше така, горе-долу на година и половина май. Слизахме долу пред блока, децата играят, имаше и на нейната възраст, а тя стоеше до мен седнала и не искаше да ходи при тях. Сега все още си избира с кого да играе, основно с деца които познава. Но в яслата няма никакви проблеми  Grinning
Виж целия пост
# 7
В момента моето дете изживява някакъв такъв период- събере ли се с деца, просто озверява. Не дава никой да пипне играчката й, иска всичкото внимание за себе си, буквално се заяжда с приятелчетата си... Доста сериозно й говоря, онзи ден дори я поступах по случая. Надявам се да разбере, че не трябва да прави това.
Виж целия пост
# 8
За тази възраст е често срещано явление. Особено, ако не я събираш често с други деца.
Виж проблема на ЗелЕн ФаСул 3 лв. е по сериознен, чела съм му  темата по този въпрос, защото все пак в един момент децата трябва да свикнат да контактуват с връстниците си, нали после училище ги чака .И е много трудно и неприятно, ако детето ходи на детска градина с рев и нежелание. Sad
  Марти е на 3,5 и е същата скица. По се кефи в работата, отколкото в детската. По точно детската му е някакъв кошмар и ад.
Виж целия пост
# 9
Дъщеричката ти е още бебе, на тази възраст децата почти не се интересуват от други дечица. Съвсем нормално е това, което описваш и няма повод за притеснение.

Напълно съм съгласна.
Специалистите казват, че на тази възраст децата играят едно до друго, а не едно с друго. И предпочитат компанията на по-възрастните, защото до този момент са свикнали да виждат повече възрастни около себе си, отколкото деца. Едва към 1 г. и 6 м. започват първо да се заглеждат в другите деца и техните игри, към 2 годишна възраст се заиграват с тях и им е приятно да го прави и едва към 3 годишна възраст се раждат истинските детски приятелства.
Виж целия пост
# 10
Има време, докато дойде момента да се заиграва с други деца. В момента те не я интересуват, какво те чувстват и т.н. Иска играчки и внимание от възрастните, които обича. Много е мъничка още, за да си играе с дечица.
Виж целия пост
# 11
С възрастните хора се чувства може би по важно детето, докато с връстниците си е равна. Не и  се отделя толкова внимание. Наистина на тази възраст децата играят едно до друго , а не едно с друго. Има време всичко ще си дойде на мястото не се тревожи.
Виж целия пост
# 12
Интересът към другите деца може да се появи дори след 3 годишна възраст и тов ае съвсем нормално.Не се безпокой.
Моята дъщеря на тази възраст също не се интересуваше от дечица.
Виж целия пост
# 13
на яслите ще е по органиzирано и ще си имат програма. Там няма начин да не учАства. И на моя не му е интересно с малките. Само с по големи, при това няколко години, zащтото ги наблюдава, те правят нови и интересни неща, които може да повтори.
Виж целия пост
# 14
Нормално е на тази възраст да не се заиграва с дечица-синът ми също беше така  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия