Тиквички във фризер-въпрос?

  • 28 437
  • 17
Мами, някоя от Вас замразявала ли е тиквички във фризер?Вчера се върнахме от село и имаме много тиквички,затова се чудех дали ще мога да ги нарежа и да ги сложа във фризера, досега не съм слагала тиквички,затова ме интересува дали мога?
Благодаря на всички предварително!
Виж целия пост
# 1
Ами май по-добрият начин е да ги настържеш на ренде или смелиш на машинка, после да ги прецедиш добре през тензух, за да не са толкова водни и във фризера, иначе не стават за нищо, така поне кюфтета можеш да си правиш като ги размразиш.
Виж целия пост
# 2
Миналата година ги нарязох на шайби,подсуших ги  и ги сложих в полиетиленови пликчета за фризер.После както са поразмрезени ги пусках във фритюрника и ги пържех.Стават,не че не стават,но не са така вкусни както си е пресния продукт.
Виж целия пост
# 3
А за консерви някой знаели рецепта? Имах една рецепта,но малката се погрижи вече да я нямам. Ще съм благодарна на всички, които могат да ми помогнат с някакъв съвет.
Благодаря belalim и Нина за съвета!
Виж целия пост
# 4
аз замразих и пържени тиквички Simple Smile
Иначе обикновено ги режа на парченца, и след това ги правя на мусака, с ориз и т.н.
Виж целия пост
# 5
аз замразих и пържени тиквички Simple Smile

Иначе обикновено ги режа на парченца, и след това ги правя на мусака, с ориз и т.н.

мама ми пържи по 5-10 кг във фритюрника, след което с чесън нарязан в кутийка и във фризера..цяла зима с кисело млекце..стархотия..

и по втория начин на АнМари си ползвам..и в супичката слагам и во сосчета заедно с моркови и е супер
Виж целия пост
# 6
Моя позната от студ. години носеше тиквички нарязани на шайби в буркани. Бяха нарязани на по-дебелички шайби и после си ги пържихме - все едно ядеш тиквата когато и е сезона. Обаче как се консервират - нямам идея  Crazy
Виж целия пост
# 7
Аз ги замръзявам във фризера нарязани на кубчета или на шайби.Просто ги беля,режа и ги слагам в пликове за фризер.После ги готбя ,а с тези на филийките правя една пица мн.вкусна. Wink
Виж целия пост
# 8
Мерси Миленка!
Моя позната от студ. години носеше тиквички нарязани на шайби в буркани. Бяха нарязани на по-дебелички шайби и после си ги пържихме - все едно ядеш тиквата когато и е сезона. Обаче как се консервират - нямам идея Crazy
Точно  това ме интересуваше!Тази година взех рецептата от една съквартерантка на сестрами,но малката ми хубостничка набързо се справи с нея.Проблемът е ,че момичето тази година завърши и няма как да си я взема отново. Това което си спомням е само,че трябва да стоят във сол 24 часа,но по -нататък незнам.Свекървами има една подомна рецепта,но нейните тиквички  нестават толкова хубави.
Но сега съм решила да ги изпържа и да ги сложа във фризера.
Благодаря майчета! Вие сте супер! Радвам се го има този форум!
Виж целия пост
# 9
Аз ги замръзявам във фризера нарязани на кубчета или на шайби.Просто ги беля,режа и ги слагам в пликове за фризер.После ги готбя ,а с тези на филийките правя една пица мн.вкусна. Wink
Ще можеш ли да напишеш рецептата за тази пица?
Благодаря!
Виж целия пост
# 10
аз ги режа на кубчета и ги замразявам безпроблемно,после на мусака,супи,гювечи,цяла зима
Виж целия пост
# 11
Мами, някоя от Вас замразявала ли е тиквички във фризер?Вчера се върнахме от село и имаме много тиквички,затова се чудех дали ще мога да ги нарежа и да ги сложа във фризера, досега не съм слагала тиквички,затова ме интересува дали мога?
Благодаря на всички предварително!

Ако са на кубчета или кръгчета (за манджа или супа) непременно трябва да ги бланшираш за 5 минути във вряща вода. Инак стават жилави при размразяването и общо взето не стават за нищо. Аз ги слагам в мрежеста торбичка, пъхам ги в тенджерата с вряща вода и след 5 минути ги вадя, много лесно става.

Ако са стъргани за кюфтета - направо така, сурови, леко изцедени от водата.

Аз замразявам и пържени за салата. Тази година направих 20 кг така Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Замразявам, и още как! Обелвам корите, нарязвам на кубчета и слагам във фризера. Не бланширам изобщо! После ги използвам за крем-супи или мусака с тиквички.
Замразявам и пържени тиквички - оставям ги да се отцедят и изстинат и после - в кутии във фризера!
Същото правя и с патладжани.
Виж целия пост
# 13
Майка ми замразява тиквички нарязани на купчета и след това ги използва при готвене на гювеч или тиквички с ориз.
Аз съм купувала от магазините замразени тиквички, които са нарязани на шайби. Може би трябва да решиш коя форма ти е по-подходяща за тиртипа на готвене.
Виж целия пост
# 14
Благодаря на всички мами, за отзивчивостта и съветите! Тиквичките ги направих по всичките начини,които описахте!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия