Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

хранене и сън 14 месечно бебе

  • 3 300
  • 9
Здравейте мами! Чудя се нормално количество ли си хапва бебо? Проблемът е, че много е неспокоен нощем, буди се почти на всеки час, почва да мрънка, при което му давам вода, после бутам бибата и той заспива, но за кратко. Това упражнение се повтаря по 5-6 пъти на вечер. Едва към 4 сутринта мога да кажа , че заспива по- сериозно... Не мога да разбера на какво се дължи този неспокоен сън. Вярно е, че му растат зъбки сега, но си мисля дали нене пък гладен. Храни се по 5 пъти на ден , на всяко хранене изяжда около 200- 220 гр. Дали е достатъчно? Опитвала съм да му дам повече за вечеря, но той отказва. Мисля си дали да не му давам нещо готвено? Сега за вечеря му правя по-леки храни, като к. мляко с бисквити, за да не му е тежко на коремчето, но дали не греша? Вашите бебета спокойно ли спят? Давате ли им някакви чайчета за успокояване преди сън? Благодаря ви предварително на всички!
Виж целия пост
# 1
Моята също спи неспокойно и се буди често.Поне при нас ако не е от зъбите след като дам вода и биба си заспива,но иначе след кратко отново заплаква.Тогава  мажа венците с Дентинокс гел и се поуспокоява за около час,час и половина,но при дъвкателните зъби и гелът не помагаше.Може би и при Вас проблемът е в зъбите.Освен това всяка вечер правя от успокояващия чай на Хипп-200гр. и при събужданията давам от него,като го изпие продължавам с вода.А по отношение на храната,ние ядем по-малко,преди лягане пие мляко,но количеството е различно в зависимост от това колко е вечеряла.Действително ,когато е по-леко на коремчето по-лесно заспива и е по-спокойна.
Виж целия пост
# 2
От 8 месечен е на 4 хранения. Винаги е спал спокойно. Вечерята все още е мляко с плазмони, в 20 часа. Следващото ядене е към 9'20. А е голям лакомник по принцип. Едва ли е гладно детето, друго му пречи на съня по всяка вероятност. Примерно може да му е твърде светло - ако завесите не са достатъчно плътни, ако има лампа срещу прозореца си; може да му е твърде шумно - ако спи с други хора в стаята, може да му е горещо или студено, да му е неудобно - да има нужда от възглавница, или да му пречи възглавница, да се набръчкват дрешките, да... де да знам и аз. Но едва ли е глад.
Виж целия пост
# 3
Според мен, много е вероятно този неспокоен сън да се дължи на никнене на зъбки. Пробва ли да мажеш с Дентинокс или нещо подобно?  Откога продължава това положение?
Защото, ако, например, вечер не му стига хапването, то по-скоро е възможно сутрин по-рано да огладнее. А пък ти пишеш, че към 4 ч. заспива дълбоко.
Алекс около 21.30-22 ч. си изпива 240 мл АМ. Преди това хапва някъде около 19 ч. нещо леко - филийка с масло и сирене, малко супа със сухар, кисело мляко, от нашето ядене...
Виж целия пост
# 4
Това неспокойствие може би се води на никненето на зъбчетата,ако е гладно детето според мен не би заспало изобщо след като се е събудило.
Виж целия пост
# 5
Според мен не се буди от глад-явно го мъчат зъби
Виж целия пост
# 6
Нашия е малко по-голям и скоро и аз питах нещо такова във форума.
Започнах да му предлагам вечеря около 1 час преди лягане.
Сега процедираме така:около18:30 яде супата от кухнята,а към 20:00 му правя 150-180мл АМ.
Виж целия пост
# 7
Аз също мисля, че не се буди от глад детето! Не разбрах откога спи неспокойно, но моят син спи така от раждането си, а не мога да приема, че е непрекъснато гладен. Зъбите са водещ фактор! Иначе Александър отдавна не пие мляко, а за последно хапва около 21 кисело мляко с бисквита, като трябва да имаш предвид, че той не ляга преди 23!
Виж целия пост
# 8
Аз също мисля, че не се буди от глад детето! Не разбрах откога спи неспокойно, но моят син спи така от раждането си, а не мога да приема, че е непрекъснато гладен. Зъбите са водещ фактор! Иначе Александър отдавна не пие мляко, а за последно хапва около 21 кисело мляко с бисквита, като трябва да имаш предвид, че той не ляга преди 23!
и моя Алекс е така,мисля че е от зъбчета
Виж целия пост
# 9
. Мисля си дали да не му давам нещо готвено? Сега за вечеря му правя по-леки храни, като к. мляко с бисквити, за да не му е тежко на коремчето, но дали не греша? Вашите бебета спокойно ли спят? Давате ли им някакви чайчета за успокояване преди сън? Благодаря ви предварително на всички!

ами тъй като не е ясно все пак дали е от зъби или от глад -опитай по метода на изключването - и ще ти стане ясно.Първо нека да вечеря детето .Моят син вечеря към 19 часа-ядене ,супичка .....или нещо друго приготвено и към 20.30 изпива АМ-то си.Щом пробваш и видиш ,че пак се буди -значи не е от глад.Тогава  сигурно са зъбите.Използвай  гелчетата за зъби. И още-
Детето е във възраст , когато и преживяванията през деня си оказват влияние.
Наблюдавай го  и дано скоро това при вас да отшуми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия