Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тайната на дългата и здрава коса - 48

  • 31 276
  • 406

Анкета

Рекламите влияят ли на покупките ви относно продукти за коса?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

                                                     


                                                                      НАШИТЕ РЕЗУЛТАТИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

    Имайте предвид, че косопад не започва от няколко апликации на маска/ампула/шампоан, както и няма да изчезне с няколко апликации.


    Засиленият косопад, който най-често е сезонен или при мъжки тип оплешивяване (Alopecia androgenica), засяга както мъже, така и жени, и има за резултат по-бързо или по-бавно разреждане на косата в областта на темето. Различни фактори участват в този процес:
- вътрешни фактори: генетично предразположение и наличие на рецептори за тестостерон в космения фоликул. Космите стават все по-фини, като мъх и впоследствие изчезват
- хранителни фактори: недостиг на протеини, витамини и аминокиселини, съдържащи сяра ,
- психологически фактори: психически стрес
Продукти против косопад:

шампоани - енергизиращ на Виши, Фортицеа на Рене Фюртере, Фитоциан на Фито,  Анафаз на Дюкре, Денсити Адванс на Лореал проф., Фитовал/кафяво шише/, лосион с пшеничен зародиш от лечебната серия на EVA PROFESSIONAL www.evaprofessional-bg.com
ампули - Виши, Рене Фюртере, Дюкре, Клоран, Фито, Аминексил на Лореал проф., Пантесалмина, Денис, Ревалид
добавки - капсули Пантогар, Дюкре, Фито,  Рене Фюртере, Фитовал


Ак сте готова да се прежалите- чесън. Предупреждаваме, че миризмата след това е много силна и неприятна.


                                       Шампоани, от които дамите в темата са останали доволни:

                                   
Тема 1    Тема 2  Тема 3    Тема 4  Тема 5    Тема 6  Тема 7    Тема 8   Тема 9    Тема 10  Тема 11  Тема 12 Тема 13  Тема 14  Тема 15  Тема 16  Тема 17  Тема 18  Тема 19  Тема 20  Тема 21  Тема 22  Тема 23  Тема 24  Тема 25  Тема 26  Тема 27  Тема 28  Тема 29  Тема 30  Тема 31  Тема 32  Тема 33  Тема 34  Тема 35  Тема 36  Тема 37  Тема 38  Тема 39  Тема 40  Тема 41  Тема 42  Тема 43  Тема 44  Тема 45 Тема 46  Тема 47
Забележка: Витамин А е опасен за плода в големи дози!! Хубав и ефикасен, но не бива да се използва от бременни и кърмещи дами.


Препоръчително, дори задължително е, ако дадена съставка не Ви понася, да я замените  с  по - подходяща. Маската не е патентована и закони за използването ́и няма. Grinning

Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса),  масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....  инфо тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ -  за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.


Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.

Съставките, които може да добавите по свое усмотрение към оригиналната маска, по своето действие се делят условно на два вида: регулиращи омазняването и изсушаващи.

Регулиращи:
Всички видове масла
- бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса);
- масло от гроздови семена (силен антиоксидант, подходящо за мазна коса и кожа)
- масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса - нанасяйте предимно в краищата)
- масло от шеа/карите
- масло от жожоба
- кокосово масло
- маслиново масло
Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
- жълтък -  подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
- аспирин – за растеж и п-в пърхот
- хума - има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.ИНФО ТУК) - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).

*Маста в рецептата трябва задължително да е обезсолена.

Обезсоляване на свинска мас 
Взема се известно количество  свинска мас /напр. 1 ч.ч./ и се слага в съд с повече вода. Слага се да заври и се засичат 30 мин след завирането. Изчаква се да изстине хубаво, така че да се втвърди отново маста и се обира с лъжица- самата мас  става като капак върху водата. Маста е вече съвсем обезсолена- солта е заминала във водата. 


Какво съдържа ТРИВИТАМИНОЛЪТ?


VITAMIN AD3E

Активни вещества:
Vitamin A palmitate 1 500 000 IU
Cholecalciferol /Vitamin D3/ 2 000 000 UI
Alpha Tocoferol Acetate /Vitamin E/ 1. 0 g

Помощни вещества:

Chlorocresol
Sunflower oil

След отваряне се съхранява 4 седмици в хладилник.
Пише Витамин АД3Е, но в аптеките като кажеш,че искаш тривитаминол, те знаят и го дават. Шишето е кафяво, а етикета с жълт и зелен надпис, 100мл. Отдолу има снимки на разни животни.
Какво съдържа ВИАЛИТОНЪТ?


ВИАЛИТОН

Активни вещества:
Вит. А, Д3 и Е,

Помощни в-ва: динатрий хидроген, фосфат лим. к-на, кремофор ЕЛ, нипазол, динатрий едетат, бутилхидрокситоулол и вода

*Обърнете внимание, че А, Д, Е са мастноразтворими витамини, т.е усвояват се от организма само в случаите, когато се използват с някаква мазнина /растителна или животинска/ - във вода не Ви вършат работа Peace

(Моля, не считайте маската за панацея, тъй като причините за проблеми с косата са наистина много. Дамите, които нямат ефект, могат спокойно да я спрат, а тези, които имат, да продължат с употребата ́и по свое усмотрение. )

     Най-общо казано, човек може да има такова окосмяване, каквото е закодирано в неговия генотип. С природата не може да се спори: наследствеността определя цвета, гъстотата и растежа на косата.
Структура на косъма
    Космите се част от живия организъм, чиято структура и функция трябва да се познават добре. Освен естетична, космите имат и защитна роля – те предпазват скалпа от различните агресивни фактори на заобикалящата среда (физични, механични, химични, слънчеви и др.). Косъмът има две части:
- стъбло – видимата част и
- корен – разположен в скалпа и съдържащ космения фоликул, от където нараства косъма


Космен цикъл
    Космите растат от корена и имат цикъл от три последователни фази: Анаген – активна фаза на растеж (от 3 до 6 години) Катаген – фаза на обратно развитие (приблизително 3 седмици) Телоген – косъмът умира и отпада, а после се замества от нов косъм. Космите във фаза анаген съставляват 85% от цялата коса. Нормално, на ден отпадат от 50 до 100 косъма. В живота на човека се редуват 25 космени цикъла.

 

От къде да закупя тривитаминол?


София"Ветеринарна клиника и зоомагазин - Зоопланет".
                       Адрес: гр. София, Зона Б18, бл.11
                       тел: 02/8220326
                       
                        Ветеринарна аптека в автогарата на Овча Купел
                       
                        В Студентски град- ветеринарен лекар и аптека в кооперацията след 7-мо районнно ,гледа към Икономическия 

                        бул. Витоша №125  Цената - 9,00 лв.

Варна - "Обединена ветеринарна клиника" - бул. Ген. Колев срещу Електрон- цена 5,50 лв.
                 Ветеринарни аптеки - до хали "Шипка", до подлеза на Ж.П. гара- цена 5-6 лв
                 ул. "Хр.Морфова" №10, точно под Очна клиника- цената там е около 7 лв.

Пловдив - клиника ПРОВЕТ в ж.к. 'Тракия', ул."Княз Борис I" (до у-ще "Ч.Храбър")
                           
                  - клиниката на бившето АПК, по пътя за с. Труд.

                  - ул. "Ген. Данаил Николаев" № 43 , магазин за храни за животни
________________________________________________________________________________
Виж целия пост
# 1
мерси за темата  Hug  Hug
Май си избрах тази маска Davines VM Vegetarian Miracle - 200ml
Виж целия пост
# 2
Виж целия пост
# 3
Честита тема!
Влизам с въпрос, маската Интенс рипеър слага ли се в корените? АЗ не си слагам, но да попитам.
Виж целия пост
# 4
Честита нова тема!!!   bouquet   Мис Арк  Hug Hug Hug
Да се запиша и аз тук  Flutter Доколкото знам не се слага Интенс Рипеър в корените, но аз като сложа по дължината на косата и после я вдигам отгоре на главата си и така ми се понамазват и корените.
Iguanka, на мен ми хвана окото този серум за краища на Лореал  newsm78
Виж целия пост
# 5
Здравейте, хоп и аз съм тук. За маската с къна искам да кажа че я ползвах преди година и половина и не бях особено доволна - изсушаваше ми косата- а сега съм много по доволна от Интенс рипеър.Правя маската с тривитаминол от почти един месец и резултатите са положителни Hug
Искам да ви попитам ;Отварата  корени от коприва и домашна ракия за какво помага?
Виж целия пост
# 6
Хоп -троп и аз тука.Днес си взех Анакапс за 3 месеца  от утре почвам Joy
Виж целия пост
# 7
маками при косопад е  Peace
Виж целия пост
# 8
Пльос и аз в новата тема   Hug
Много хубави сърчица имате Simple Smile
Виж целия пост
# 9
и аз в новата тема.по касно 6те дам и снимки от моите усилия
Виж целия пост
# 10
Като каза снимки, та се сетих да напомня:

Моля дамите, които публикуват снимки в темата, да уточняват искат или не те да бъдат сложени в албума. Hug
Виж целия пост
# 11
Хайде и аз тук! newsm68

geri1977, взех си таблетките на "Anacaps". Пият се два месеца, сутрин по две. Малко ме притеснява, че ми ги дадоха за друго, а на упътването пише все неща, свързани с косата. Ти за какво ще ги пиеш?

Четох, че продуктите за къдрици и за изправяне на коса са много вредни, защото са силно алкални. Имам предвид разните кремове и флуиди. Срещам толкова противоречиви статии, че вече се чудя кое е вярно. smile3516
Виж целия пост
# 12
На мен маската с тривитаминола не ми се отразяваше особено добре - косата ми ставаше толкова суха, че даже след къпане изсъхваше за нула време. Затова реших да си правя мой си измислени вариации - вече втори път използвам тривитаминол плюс бадемово масло, олио от пшеничен зародиш, от гроздови семета и жълтък и косата ми става много мека и лъскава.  Grinning
Виж целия пост
# 13
Не съм писала от доста време, обичам да ви чета. Бих искала до покажа и моите снимки резултат от грижите, маската и съветите взети от тази тема. На първата снимка е преди да започна маската Януари тази година, а втората е от този месец. През този период съм подстригвана 2 пъти само връхчета. От май месец до момента нямам цъфтеж.Маската я правя с както е по оригинал без оцет и лимон, добавям масла които имам обикновено са:кокосово, стимулант,пшеничен зародиш, гроздови семена, сусамово, кисело мляко, мед, жълтък, масло от карите, бадемово и хума, спя цяла нощ. Ами това е .Благодаря ви.   bouquet
 ♥ мис арк ♥  желая снимките да бъдат добавени към албума - Благодря  newsm51
и
Виж целия пост
# 14


На мен маската с тривитаминола не ми се отразяваше особено добре - косата ми ставаше толкова суха, че даже след къпане изсъхваше за нула време. Затова реших да си правя мой си измислени вариации - вече втори път използвам тривитаминол плюс бадемово масло, олио от пшеничен зародиш, от гроздови семета и жълтък и косата ми става много мека и лъскава.  Grinning

Най-вероятно е ставала суха от оцета/лимоновия сок, който си слагала. Радвам се, че си намерила оптималния вариант за косата си!


Анелия, Какво стана с шампуто? atwork Че Нивеята ми свършва вече. Mr. Green


icyangel, аз снимките ще ги сложа. Ама я си признай без бой колко пъти се подстрига за тези 9 месеца, а?А? Сукманчето еднакво, а косата- 3 см. разлика. newsm66
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия