Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запушено носле и ваксина

  • 3 445
  • 6
Добър ден Д-р Слънчева!
Въпросът ми е дали може да се сложи ваксина (Пентаксим) на бебче на 2 месеца със запушено носле!Педиатърката ми твърди, че няма проблем, но аз искам да чуя поне още едно мнение по въпроса!Нослето ни е запушено 15-20 дена вече, не е много запушено диша си нормално, но хъркоти и свири, понякога имам чувството, че идва от гърдичките, два пъти вече я карам да я прослушат и казват, че са чисти, гърлото също не ни е зачервено!От време на време прикашля, но като давене и рядко, педиатърката каза, че е или от лигите или от секретите, които се пускат назад!От 10 дена съм давала 3 дена витамин ц, 3 дена лайка, 3 дена тонимер, а от вчера давам и адреналин в разтвор с вода 3:1!За това време досега съм успяла да изкарам с помпичка 3 бели сололчета, малко по малки от глава на габърче!Няма температура, акото и е хубаво и като будува е активна и гука!Питах лекарката ми дали може да се вземе секрет от нослето да се изследва, но тя ми каза, че не е нужно!И как стои въпроса със стафикокиловата инфекция!Нормално ли е тези бактерии да са в нослетата на бебета или не!?Лекува ли се изобщо?
Също така задължително ли е приема на витамин д, защото и това отказа!Обясни ми че се давало само на някои бебета, защото било опасно да не се предозира!За първи път чух подобна теория!
Станаха малко повече въпросите, но ще съм ви безкрайно благодарна ако ми разяснити за какво става въпрос всъщност!
Виж целия пост
# 1
Ако бебето има истинска хрема няма да може да се храни и ще е много неспокойно- бебетата не могат да дишат през устата. Най-вероятно се образуват корички от секрет който нормално има в нослето. Вие можете да накапвате 2-3 х дневно по 3-4 капки физиологичен р-р за да не се образуват такива корички. Това не е противопоказание за поставяне на ваксината.
Педиатърът Ви е прав- ако фонтанелата е малка и особено ако се храни с АМ даването на вит. Д не е задължително. АМ е обогатено с вит.Д и покрива дневните нужди. Действително предозиране има с вит.Д и то не е никак безобидно.
Можете да направите изследване на секрет от носа за Ваше успокоение! Simple Smile Наличието само на златист стафилокок е проблем, но се лекува с капки и мехлем.
Виж целия пост
# 2
Много ви благодаря за отговора!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Здравейте отново!
Предният път носленцето ни се оправи, сложихме си и ваксината!
Преди една седмица отново ни се запуши нослето, диша си през него, но си хърка, особено много при събуждане!Също така очичките и са постоянно зачервени и святкат(насълзени)!Досега капвах 3 дена лайка и 3 дена Витамин Ц, но няма ефект!От два дена секретчетата спряха, но нослето и продължава да е така запушено!От тогава забелязах, че в акото и има слуз, предплагам, че това са сополките!На какво може да се дължи това постоянно запушено носле?Може ли да е алергия?И може ли да стане хроничен ринит?На какво да обръщам внимание да не започне някоя болест?Предният път бях пуснала носен секрет и се беше изолирала бактерията Moraxella catarrhalis!Педиатърката не и изписа нищо, каза че било нормално!Да пусна ли отново носен секрет и ако се изолира същата бактерия трябва ли да се лекува?
Благодаря ви безкрайно!
Виж целия пост
# 4
В действителност Вашето бебе няма хрема.  Hug Това шумно дишане се дължи на факта, че не винаги си гълтат добре слюнката и се чува това гъргорене. Не са необходими никакви капки или друго лечение. При истинската хрема бебетата не могат да дишат и са мого неспокойни и не се хранят.
Можете да започнете ваксинациите.
Виж целия пост
# 5
Благдаря ви отново за отговора!
Спирам да се притеснявам вече с носле и ще чакам да го израсте!
Приятно изкарване празника!
Виж целия пост
# 6
 И на Вас!santa2
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия