Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Защо децата не четат?

  • 6 289
  • 108
Напоследък се вълнувам от неграмотността на децата. Не учат и не четат. Кажете защо.
Виж целия пост
# 1
Не знам    33uu

...мойто учи и чете.... Rolling Eyes

Задай си въпроса по- подробно, де...

Виж целия пост
# 2
Защото масово и родителите не четат.
Виж целия пост
# 3
Твоето може би е изключение. И си се переборила с компютъра.
Виж целия пост
# 4
А как се пребори с телевизията?
Виж целия пост
# 5
Защото масово и родителите не четат.

 smile3501 Така е! Както и от незаинтересованост. Много по-лесно е да му пуснеш ДВД-то, вместо да четеш книжки. Много по-лесно е да му дадеш пари, за да отиде в интернет-клуба, вместо да прочете няколко книги през ваканцията.
Виж целия пост
# 6
Виждам, че Калоян е малко над 2 години. Ти как го приобщаваш към книгите?
Виж целия пост
# 7
Виждам, че Калоян е малко над 2 години. Ти как го приобщаваш към книгите?

Да отговоря вместо Нана.
Приобщавам детето си към книгата с четене.
Вместо да й пусна Тв-то щот така е най-лесно чета. Чела съм, когато беше на 3 месеца, чета и сега.
За това вече познава всички букви и се опитва да срича.
Е, приятелката ми се подиграва,че дъщеря ми за разлика от нейното дете не знаела как да си пусне ДВД-то, аз пък се радвам.
Та с четене и показване на любов към книгата се приобщава детето, с пускане на филмчета или висене пред компа не става.
Виж целия пост
# 8
Не четат, защото има по-лесни откъм достъп и обработка начини за добиване на информация. Както се казва, една картинка може да замести цели страници от книга. Да не си кривим душите, ако по наше време имахме по-разнообразна програма по ТВ, интернет и ако можехме да си говорим без пари по скайпа, едва ли щяхме да четем толкова, колкото сме чели навремето. Казвам го обобщено, защото и по наше време много от децата НЕ четяха и се ограничаваха с част от задължителните книги от списъка или майките им четяха Под игото и после им разказваха. Не се заблуждавайте, че поколението на соца е било мноооого четящо. И тогава имаше деца, които четяха и други, които не четяха.

На мен сега ми е много хубаво и приятно, че има толкова много научно-популярни филми, където всичко е представено чудесно и с удоволствие ги гледам с децата. Един такъв филм ми спестява много време в ровене и четене на суха информация. АКо навремето имаше повече такива филми щях да зная повече, защото щях да икономисам време и усилия да не се чудя как са изглеждали динозаврите или как Нютон е правил своите експерименти и кое как е правил. Интерпретацията на някакъв текст винаги крие опесности при разбирането.

Вярно, в един филм виждаме преди всичко гледната точка на режисьора и екипа му, но не смятам това за голяма трагедия.
Обичам да чета, поощрявам и децата си да четат, но не си скубя косите как днешното поколение не четяло. Наясно съм, че към този момент децата ми четат и ще четат по-малко от мен просто, защото сме различни поколения. Засега ми е достатъчно, че имат желание да четат, независимо дали е книга на хартиен носител или Уикипедията в интернет.
Виж целия пост
# 9
Елисавета Багряна или Дора Габе имаше произведения за деца. Сещам се и за Ангел Каралийчев. Други наши писател? Ама ми препоръчайте нещо за вече четящи деца. И да им е интересно.
Виж целия пост
# 10
това дали им 4етеш книжки или не и дали ти 4етеш или не е ве4е не толкова решаващ фактор-ве4е компютрите и многото канали запо4наха да заместват книгите
при мен каките ве4е са тинейджърки-като малки им 4етях много,но сега с тази натоварена програма,а и курсовете след у4илище -едва ли им остава време-и се радвам на документалните и нау4но популярните канали които гледат
на дреби сега и 4ета-ве4е е нау4ила по4ти наизуст няколко книжки-да видим после как ще
аз също 4ета-обикновенно ве4ер преди да заспя-само тогава имам време
Виж целия пост
# 11
О, при тебе е по-тежко. И с българския, и с арабския.
Виж целия пост
# 12
О, при тебе е по-тежко. И с българския, и с арабския.
а само да допълня-френски и английски Laughing
Виж целия пост
# 13
Леле. Браво на тебе! При тебе май е по-важно на какъв език говорят, какво разбират. И моят въпрос за нечетенето на децата в този случай звучи тъпо. Извинявай!
Виж целия пост
# 14
Добре. Препоръчайте нещо за четящи деца. До 15-16 г. Автори, книги, все едно. Но да са интересни и да бъдат прочтени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия