Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да спрем издевателствата на Кремиковци - да спасим София и децата си

  • 358
  • 1
Живея в спокойния столичен квартал Бояна. Прозорците на хола ни гледат към града. Надявахме се да имаме хубав урбанистичен пейзаж. Но уви. Нагледахме се на смог, мъгли и облаци мръсен въздух. И така до преди няколко дни. Синът ми стана сутринта и каза - "Мамо, София е съвсем близо, може да се пипне и има красива планина зад блоковете..."
Промишленият гигант Кремиковци намали дейността си и за няколко дни ние разбрахме какво е да виждаш синьото небе вместо пропитите със смог облаци, да дишаме свободно по-чист въздух. Дори прочетох, че на най-замърсения  район - Орлов мост -  стойностите на вредните газове са в норма.

Оттук дойде и желанието ми да споделя с вас недоумението ми от безразличието на софиянци, след като разбрах, че усилено се търсят инвеститори и заводът отново ще бълва мръсотията си.
 Не ни ли е грежа в какъв град ще отглеждаме децата си? Как металурзите могат да защитават хляба си със стачки, а никой не организира протест на екологичните дружества срещу работата на Кремиковци, който ни трови ежедневно?
Замислям се единствено аз ли съм готова да изляза на улицата в защита на екологичната обстановка в  София и на един милион граждани на столицата, сред които много деца, които дишат този невъзможен въздух?
Виж целия пост
# 1
 Че вече я спряха, тая гордост на социалистическата икономическа глупост.  Mr. Green Честито на всички!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия