Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Много сьм притеснена моля за сьвет . Биохимичен скрининг

  • 20 063
  • 63
Моля който е имал подобен случай да ми пише . В 12 г.с правих биохимичен скрининг в Света София ( при мазнейкова ) и таам резултата ми беше че попадам в много ниськ риск 1на 2577 , по сьвет на гинеколожката ми направих още веднаж биохимичен скрининг в 16 г,с в Майчин дом , днес си взех резулатите и направо изпаднах в ужас защото резултата ми беше 1 от 70 ( аз сьм на 29 години )и лекарката там ми каза че най добре е да направя амниозентеза . Незнам как за 4 седмици могат така да се променят резултатите , какво мислите за тази амниоцентеза опасна ли е за бебето , чувала сьм че може да води до аборт в някакьв процент ... Ако някой е имал подобни резултати моля да ми пише
Виж целия пост
# 1
Първо се успокой. Вероятно знаеш, че много от лошите резултатите всъщност не са верни. Възможно е да има такава разлика за 4 седмици, защото хормоните се променят, размерите на бебето също. На ехографа всичко наред ли изглежда? Рискът при амниоцентезата е много нисък, но го има.
Виж целия пост
# 2
да в петьк 06.02 ме гледаха на ехографа и бебчето е беше наред в нормални размери отговаря на седмиците .. ще ходя да обсьдим с гинеколожката ми резултатите ,и какво ще ме посьветва , ще трябва да си наложа да се успокоя ,,, доста трудно ,, но знам че с тращкане нищо няма да постигна
Виж целия пост
# 3
Първо много ми се иска да се успокоиш до колкото е възможно! Hug
Резултатите от БХС са най-точни в11-13 г.с., а ти си го правила по-късно, когато вече процентите са по-ниски!
Има и много по-лоши резултати, които се оказват неверни след направена амниоцентеза (рискът от нея е много малък и не бива да те плаши).
Стискам ти палци Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 4
Когато правих моята амниоцентеза, обсъждахме във форума и никой не се сети за жена, която е абортирала заради процедурата, т.е. ако няма други усложнения. Мисля, че приемат рискът за един процент.
Аз я направих заради възраст, а резултатът от биохимичният ми скрининг беше 1 на 2500, нещо такова.
Според мен сега просто трябва да решиш дали да си направиш фетална морфология, която ще даде висок резултат на вероятност или амниоцентеза, при която резултатите са 100 процента сигурни.
Виж целия пост
# 5
Снаха ми имаше резултат 1:12.
Направи амниоцентеза и всичко беше наред. Сега племенника ми е здрав 2-годишен разбойник.
А тя милата се покъса нервите докато чакаше рузултатите.
Не знам какво да те посъветвам...послушай лекаря си.
И вярвай, че всичко ще е ок!
Виж целия пост
# 6
Защо първият БХС с резултат 1 на 2577 да е лош?
Напротив съвсем нормален е.
Правила ли си ранната ФМ?
Успокой се, в крайна сметка дори и да се наложи амниоцентеза не е чак толкова страшно.
А единствената лаборатория, която прави реален БХС не е ли тази на проф. Кременски в МД.
Защо не отидеш на консултация при него? И не си запишеш час за ФМ при Марков или доц. Димитрова?
Виж целия пост
# 7
На мен ми направиха биохимичен скрининг в 15-16 г.с. резултатът ми беше също 1:70 много се бях притеснила ooooh!, моята докторка ми каза ако искам да направя амниоцентеза(аз отказах,защото имам един спонтанен аборт преди няколко години и ме е страх,че пак може да направя,въпреки че казват,че е нисък процента)след това направих фетална морфология която показва,че бебето се развива нормално Praynig,дай боже всичко да е наред наистина Praynig и мен ме е страх много,но се опитвам да се владея.
Та всъщност искам да ти кажа, първо опитай се да се успокоиш и премисли добре нещата дали да се подложиш на амниото(ти трябва да решиш),но най важното е да се успокоиш наистина знам,че е трудно,но не е невъзможно.

P.S. А и да ти кажа биохимичен скрининг не е диагноза,а и доста често има неточност в резултатите.
     Стискам ти палци Praynig и вярвай,че всичко ще е наред Hug
УСПЕХ И БЕЗ ПАНИКА
Виж целия пост
# 8
затова не направих БХС  Naughty Май много често дава фалшиви резултати.Вярвам,че и при теб е така  Heart Eyes
Виж целия пост
# 9
Бих те посъветвала да си направиш такава .
Както вече са ти казали рискът е минмален . 
Виж целия пост
# 10
Франческа , парвия резултат от Света София ми е добьр - т.е няма риск за Даун , там си правих и фетална морфология в 12 г.с и биохимичен скрининг . Тогава като гледаха бебето казаха че всичко му е наред , за това сьм толкова обьркана че сега ми излиза толкова голям риск . Просто не знам как може да има толкова противоречиви резултата . Втория биохимичен скринминг го направих по сьвет на гинеколожката ми , която не че видя нещо нередно , а каза че не е лошо да си го направя пак , като ми каза че вероятно резултатите няма да са по различни от пьрвия ,- т.е добри с ниськ риск .
Виж целия пост
# 11
bimbo123 , за това те съветвам да се консултираш с проф. Кременски.
Влез в сайта на лабораторията и се свържи с него по телефона, ако не ти е удобно да отидеш до там.
http://lmpbg.org/

И пак те съветвам да се обадиш и на д-р Марков или на доц. Димитрова и да си направиш преглед при тях.
Виж целия пост
# 12
Ей, тая гинеколожка е за убиване! При добри резултати защо те кара да правиш втори път? Това е просто нелепо!  #2gunfire Ако и втория път бяха добри, трети път ли щеше да ти препоръча?
Аз на твое място бих повярвала на феталната морфология и по-скоро още една морфология бих си направила, а не амнио (и мен много ме беше страх от евентуален аборт, затова изобщо не направих БХС, а директно ФМ при добър специалист).
Сигурна си, че няма риск от Даун, тогава точно от кое се притесняваш? Спина бифида? Вижда се на ФМ.
Между другото, ако случайно се окаже, че нещо не е наред, склонна ли си да направиш аборт по медицински причини? (Извинявай за гадния въпрос, но амниото точно затова се прави - да се прецени дали да се остави бебето или да се махне).
Виж целия пост
# 13
Много ви благодаря за бьрзите отговори и за сьветите ,и аз не знам защо ме кара втори пьт да правя ,, само за да се притеснявам сега ,сега излизам да се видя с нея ,
Франческа доктор Марков няма свободни часове , записва чак за април вчера се обаждах ,, доктор Димитрова от Фемина сьщо за това си запазих чаз при Врагалева пак вьв Фемина за 04.03. щях и по рано да запиша час при нея но вчера не знаех че тези резултати ще са такива ,,, после ще пиша какво ме е посьветвала моята гинеколожка ,
Виж целия пост
# 14
bimbo123 , ако се обадиш на Марков или Димитрова и им обясниш какъв е проблемът ще те вместят в часовете си.
Може да си изместиш и часът във Фемина.
До 04.03 има доста време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия