Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво почиствате пералнята си...??

  • 7 343
  • 22
Да попитам някой почиствал ли е пералнята си като например я зареди с праха и я пусне без пране да ре4ем на 60 градуса само на плакнене newsm78 newsm78 След всяко пране си я почиствам като избърсвам гумата, подсушавам я и я оставям да се проветри.Отделението за праха го свалям всеки път, измивам го и го оставям да изсъхне. Днес видях, че все пак по гумата има някакво зацапване, което при разтъркване пада като кир  :crazy eyes: :crazy eyes:
Има ли някой идеи..??
Виж целия пост
# 1
Ами не, не съм я пускала без пране. Иначе действам като теб - свалям, измивам и винаги след пране я оставям да изсъхне хубаво
Виж целия пост
# 2
аз си я почиствам/пускам от време на време празна и със специален препарат който си е точно за това-TANDIL.иначе не я подсушавам и проветрявам.13 годишна е и работи безотказно(за съжаление,искам нова с по високи обороти)
Виж целия пост
# 3
аз си я почиствам/пускам от време на време празна и със специален препарат който си е точно за това-TANDIL.иначе не я подсушавам и проветрявам.13 годишна е и работи безотказно(за съжаление,искам нова с по високи обороти)

Какъв е този препарат и как изглежда?
Виж целия пост
# 4
моя за съжаление не е купен от България,но предполагам че има нещо подобно и тук
Виж целия пост
# 5
Освен забърсването след пускане я пускам веднъж два пъти в месеца празна с малко Аче.
Виж целия пост
# 6
Гуменото уплътнение подсушавам след всяко пране и оставям вратичката отворена да изсъхне, също така и чекмеджето за перилния препарат вадя и измивам.
От време на време почиствам с Цилит горната част на отделението за прах, по-точно там, от където тече вода в отделенията - маха се котленият камък и по-добре се отмиват праха и омекотителя.
Понеже в България няма такива препарати за почистване на перални, на няколко месеца веднъж я пускам без дрехи, на 60 градуса на някоя кратка програма с малко прах за бяло; спирам й центрофугата. То препоръката е да се пуска на 90 градуса, но ме е страх и никога не ползвам толкова висока температура. Някъде се препоръчва ползването за такова почистване на разредена лимонена киселина, но не ми се рискува.
Виж целия пост
# 7
Никога не съм си мила пералнята отвътре. Погледнах сега уплътнението, добре си изглежда. Чат-пат мия контейнера за препарат. И отвън я забърсвам, разбира се. На 15 г. и нямам забележки. Винаги оставям открехната вратичката, а и я пускам всеки ден /понякога и два пъти на ден/. Може би и това има значение.
Виж целия пост
# 8
Аз вече съм изпуснала нещата от контрол. В предния апартамент имахме т. нар. мокро помещение, в което явно влагата е била повече от нормално, защото се появи нещо като плесен - черно, което подлежи на бърсане, но не и на окончателно изтребване. Пробвах с Доместос, изпада доста, но не напълно. Сега периодично пускам чаршафи, калъфки на висока Т плюс Доместос, сле което правя допълнително плакнене.
Но все има остатъчни точки, от които впоследствие гадостта продължава да се развиива.

Ако някой даде идеи как да се справя, наистина ще черпя, Иначе е едва 5-6 годишна Горенье и много я обичам!
Виж целия пост
# 9
Винаги след пране я оставям отворена, веднъж в месеца я пускам без дрехи с две лъжици белина.
Виж целия пост
# 10
белината къде я слагате? в отделението за праха ли?
Виж целия пост
# 11
Да, и на мен това ми е интересно и още така на каква програма се пуска, трябва ли да мине центрофуга? А ако не - как се спира центрофугата?  newsm78
Виж целия пост
# 12
Никога не ми е хрумвало да си я почиствам от време на време!

Само когато я купихме я пуснахме на най-дългата програма на 90 градуса с малко прах (така пишеше в упътването  Laughing).

Време е да го направя!  Simple Smile Ще следя за предложения.
Виж целия пост
# 13
Пускам някъде на 2 седмици на 80 или 90` с таблетка за миялна машина вътре. След пране вратата задължително оставям отворена; контейнерчето чистя основно почти всяка седмица и с една четка за бутилки прочиствам докъдето може разните отвори, където минава водата.
Виж целия пост
# 14
 Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия