Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

за Превенар, отново....

  • 866
  • 1
Здравейте, д-р Слънчева!
Синът ми е на 2г.1мес.  и десет месеца вече ходи на ясла. Преди това не е боледувал, а сега всеки месец почти има някакво неразположение. Обикновено това са сополи, кашлица, предизвикана от тях, стомашно-чревни разтройства. До сериозно лечение с антибиотик за сега се е стигало само веднъж. Но мен това не ме успокоява и се интерисувам дали за положението в което е, за него е подходяща ваксината Превенар. Според нашият педиатър детето ми не е боледуващо дете, организмът му се справя сам с вирусите и не е необходимо да го претоварвам с тази ваксина. От друга страна мен тези ежемесечни неразположения почват да ме притесняват.
Как смятате вие? Да настоявам ли за ваксината или наистина за момента да изчакам? Или някаква друга бихте ми препоръчали?
Виж целия пост
# 1
Превенар е ваксина насочена срещу пневмококи и предизвикващи пневмонии, но не е срещу вирусни инфекции и не повишава имунитета по принцип.
Добре е все пак да се направи, защото пневмококите са най-често причинители на усложнения след вирусни инфекции. За възрастта след 2 години се прави една инжекция.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия