Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неравности по черепчето на новородено

  • 3 259
  • 14
Здравейте!
Обърнали ли сте внимание дали бебчетата ви са с гладки главички, т.е. дали нямат някоя неравност или пък да са имали когато сте ги родили?!?
Като галя главичката на София ми се струва, че отзад на главичката й има някаква малка гънчица или нещо като издатинка и не е равно както би трябвало да бъде.
Питахме педито и тя каза, че сега й се оформя главичката и с времето ще стане гладко и да не се притеснявам.
И все пак ми е странно, дали наистина ще изчезне с времето? ooooh! newsm78
Виж целия пост
# 1
Ще се оправи, не се притеснявай. Педито ти е права.
Виж целия пост
# 2
Едва ли наистина се тревожиш за това! Много е мъничко човечето, тепърва ще се оформя Hug
Виж целия пост
# 3
не се притеснявай. На повечето бебчета главичките им са кривички и впоследстие се оправят.
Виж целия пост
# 4
Прави са момичетата. Не се притеснявай. И Блага има неравности по главичката, но педито ни каза, че било нормално и аз се успокоих.
Виж целия пост
# 5
Синът ми получи при раждането такива издатени,(забравих как им викаха)една малка и една по-голяма.Всички тогава ми казваха да не се притеснявам,защото ще изчезнат.
Но въпреки това се бях притеснила доста,но малко преди 40 ден,нямаше и спомен от тях.
Не се притеснявай,с времето наистина ще изчезнат.
Виж целия пост
# 6
аз съм сигурна, че ако опипаш и собствена си глава ще видиш, че и тя не е идеално гладка  Wink
нищо притеснително няма според мен
Виж целия пост
# 7
аз съм сигурна, че ако опипаш и собствена си глава ще видиш, че и тя не е идеално гладка  Wink
нищо притеснително няма според мен
smile3521 smile3521
Виж целия пост
# 8
Споко, това си е напълно нормално. Главичките им са мекички, за да могат да минат през родовия канал. Там ако се налага се сплесват по черепните шевове, но с течение на времето се оправят. Моята дъщеря се роди без чело - беше и сплесната главичката отгоре и изглеждаше като маймунка - имаше по-малко от един пръст разстояние между веждичките и окосмената част на черепа. Но след това видимо започна да се изправя и сега вече има широко хубаво челце (за радост на мама).
Виж целия пост
# 9
При раждаянето черепа леко се деформира за да мине главата през родовия канал, а после се оправя. НО ако си раждала с форцепс е възможно главата допълнително да се деформира - това може да се оправи а може и да остане като при ДАни
Виж целия пост
# 10
НО ако си раждала с форцепс е възможно главата допълнително да се деформира

Съвсем нормално я родих. Simple Smile
Надявам се наистина тази гънчица или там както се казва по главичката й отзад да се махне с времето. Нали ми е момиченце. Wink Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
И ние бяхме малко с ръбеста главичка,но се оправи.Спокойно,не се притеснявай,все пак при нормално раждане се случва,че нали и главичките има са мекички Wink
Виж целия пост
# 12
Споко, и на моят Даниил главата му беше много ръбеста до към годинката. На места даже ъгловата. Но сега вече всички неравности ги няма. Така, че рано или късно се оправят.
Виж целия пост
# 13
Да, ще се оправи. Дъщеря ми се роди с хубава гладка тиквичка, но синчето имаше нещо като голям рог на челото. ooooh! Мислех си, егати, не стига, че Овен, ами и да си личи отдалече.  WinkПедиатърката ни каза, че черепните кости са влезли една под друга (показвайки с преплетени пръсти на ръцете как точно са застанали) и че с течение на времето и с растежа на главата това ще се изглади. И наистина, вече на почти 6м. рогът е едва забележим (само от мен май).
Виж целия пост
# 14
Щерката си родих с форцепс. Имаше и все още има от страни на челцето лека вдлъбнатина, но не ме притеснява, а и за да я види човек, трябва да се вгледа много, ама много внимателно!
Криват им се главичките и от спането и за това съветват да се върти новороденото ту на ляво, ту на дясно и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия