Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

правихте ли биохимичен скрининг?

  • 5 406
  • 53
добър вечер момичета, някоя от вас правила ли е биохимичен скриниг в майчин дом софия и какви са ви резултатите?
Виж целия пост
# 1
добър вечер момичета, някоя от вас правила ли е биохимичен скриниг в майчин дом софия и какви са ви резултатите?

Да, правих си.
Резултата беше в рисковата граница.
Последва амнеоцентеза - всичко беше наред.
Резултат - Лора  Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Да,аз си правих,май беше в четвъртия месец.Не помня резултатите,но бях много разочарована от отношението и от това,че изобщо не коментират резултата. Получих просто едно:"Ми,не се притеснявай,малко е вероятно".Аз питах,защото резултата ми беше извън една граница и тя пак:"Ма,нали ви казах" Shocked
Виж целия пост
# 3
Не.
Виж целия пост
# 4
Правиха ми. Кръв за изследването ми взеха в Шейново, но май са го правили в Майчин дом. Получи се висок риск за синдрома на Даун. Правиха ми амниоцентеза пак в Шейново, която беше отрицателна.

При биохимичния скрининг няма нищо страшно. Не се притеснявай допълнително.
Виж целия пост
# 5
Да правих,резултатите бяха в най-ниските граници,т.е. много добри.Две седмици след скрининга ходих при доц.Томова и и казах,че съм правила това изследване,а тя отговори,че само плашат майките ненужно.В повечето случай високите стойности не са критерий за увреждане.
Виж целия пост
# 6
Мисля да си правя, но като чета мненията на много жени, по-добре направо амино-то. Thinking
Виж целия пост
# 7
И аз не съм, защото четох, че резултатите в повечето случаи не са 100% сигурни..А амнио-то е оправдано да се прави само ако има определени показания за него - възраст, наследствени болести в семейството и др.   
Не зная как да сложа линк, но виж тук:http://www.bg-mamma.com/site/content/view/651/37/
Виж целия пост
# 8
Да, правих, май беше 3800:1, нисък риск, резултатите ми ги обясни един доцент, не само какво значи да е ниско, ами и разните му там други показатели.
Виж целия пост
# 9
Правих си и резултатите бяха, че риска е много малък
Виж целия пост
# 10
Аз правих биохимичен скриниг в Майчин дом - София. Резултата ми беше рисков 154:250. Амниоцентеза не правих, но родих едно много хубаво момче без аномалии.
Виж целия пост
# 11
Правих по препоръка на лекарката - годинките ми я притесняваха, понеже родих близо на 35. Рискът беше нисък и не се наложи амниоцентеза. При жени над 38 години обаче се минава направо към амниоцентеза, иначе само в рискови случаи. Скринигът е само вероятността за раждане на дете със синдрома на Даун или дефекти на невралната тръба. Ако случайно риска е висок тогава амнио и ЗД ехограф по преценка на лекаря.
Виж целия пост
# 12
Две седмици след скрининга ходих при доц.Томова и и казах,че съм правила това изследване,а тя отговори,че само плашат майките ненужно.В повечето случай високите стойности не са критерий за увреждане.

И на мен ми казаха същото и аз реших да не го правя, за да не се плаша допълнително. И без това съм хипохондричка, че само това ми трябваше.
Виж целия пост
# 13
Не.Не съм сметнала за необходимо,тъй като не попадам в рискова група.
Виж целия пост
# 14
Не.Не съм  в рисковата група и реших да не правя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия