Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос към майки с две засекли се майчинства

  • 497
  • 3
Второто ми майчинство се засича с първото, което изтича март 2006. Януари 2006 очаквам новото бебе. Моля тези, които имат такъв опит да ми обяснят трябва ли да се прекъсва първото майчинство, имам ли сега отново 135 дни болнични около термина???
Виж целия пост
# 1
Ами ако нещата не са се променили в последната година, не че трябва, но ако си прекъснеш първото майчинство, ще взимаш през тези 135 дена малко повече пари за болничния. В мойта фирма не са ме карали да подавам молби или нещо такова, просто представих болничните листове.
Виж целия пост
# 2
Ако искаш наистина да ползваш тези 135 дни болнични трябва да си прекъснеш първото майчинство.  Не можеш да получаваш едновременно и двете обезщетения - едното за гледане на дете до 2 години и другото за бременност и раждане.  Болничните по принцип за 2005г не можеха да са по-малко от 150 лева, което е по-добре от майчинство от 130 лева. За 2006г незнам точно колко ще е минимума, трябва първо да приемат бюджета и да видим какво са измъдрили, но при всички случаи ще са по-високи от майчинството.
Виж целия пост
# 3
А няма ли го още това, че освен болничния и се полага и половината от прекъснатото майчинство, т.е. за тези 135 дни, прекъсвайки си майчинството, за да излезе в болничен, ще взима 150 лв. (минимум болничен) + 65 лв. (1/2 майчинство)?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия