Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето се учи да пълзи :)

  • 434
  • 3
Ако модераторите решат, да преместят темата на по-подходящо място. Ама на мен много ми хареса този материал и реших да споделя с вас Simple Smile


Чуй бебето - Пълзенето
в. Новинар
[ 2005-11-24 ] 

   Казвам се Теодор и съм почти на 7 месеца. Вече няколко дни се опитвам да се придвижвам като командос - влачейки се по корем, и то засега само назад. За да ме стимулира да оправя посоката, мама слага пред мен любимата ми играчка, но това все още няма необходимия ефект.

    Кога ще започнем да пълзим е много индивидуално за различните бебета, но обикновено първите си опити правим, след като навършим 6-7-месечна възраст. Някои от нас първо прохождат, а след това започват да лазят на "четири крачета", други пък изобщо пропускат това упражнение.

    При всички положения лекарите съветват да ни се осигурява по-голямо пространство за игра. Поради тази причина понякога мама ме оставя на пода.

    Когато започнем да се придвижваме с по-голяма скорост, ортопедите съветват да ни оставите да лазим навсякъде. Преди това обаче е добре да сте вдигнали саксиите с цветя и да сте закрили контактите, за да не пострадаме. Не забравяйте и да ни наблюдавате внимателно, защото всичко, намерено на пода, първо пробваме с устата си. А ние постепенно ще закалим мускулите на краката и ръцете, ще разучим обстановка у дома, пък и ще усилим имунната си система като цяло.
Виж целия пост
# 1
 newsm09
Виж целия пост
# 2
Нищо не са споменали за гризане на кабели и чоплене на мазилката  Crazy
Виж целия пост
# 3
Нищо не са споменали за гризане на кабели и чоплене на мазилката  Crazy

Може би правят поредица - от брой в брой... Heart Eyes


в редакция

Ама те верно правели поредица

това е от преди 2 седмици

Чуй бебето - Сънят

Казвам се Теодор и скоро навърших 6 месеца. Въпреки това вечер все още заспивам много трудно и не искам да оставам сам в стаята, преди да се пренеса в страната на сънищата.
   
    Лекарите са установили, че на 6 месеца ние, бебетата, можем да прекарваме в дрямка около 3 часа през деня и да спим около 11 часа нощем. Естествено времето за сън е различно за различните деца. Някои от нас не искат да заспиват преди полунощ, други пък се будят по няколко пъти през нощта.

    Има различни трикове, които родителите използват, за да ни помогнат да заспиваме по-лесно и бързо вечер. Преди да ни пренесете в леглото, е добре да установите някакъв ритуал - къпане, евентуално лек масаж, хранене, след това четене на книжка и др. Мамите, които кърмят не би трябвало да пият кола или кафе в следобедните часове. Много важно е винаги да ни слагате да спим на едно и също място и горе-долу по едно и също време. Понякога сухият въздух в стаята също ни пречи. Стаята трябва да е добре проветрена, а температурата около 18 градуса. Успокояващо ни действа и любимата играчка в леглото. Приспивен може да се окаже още и лекият шум на сешоар или музикална мелодия. Ако и след тези усилия не сме заспали, възможно е да се приложи и по-строг метод - мама и татко да ни оставят да поплачем малко сами в леглото си (докато издържат да ни слушат). На следващата вечер със сигурност плачът ще продължи по-кратко, а на третата - вероятно изобщо няма да го има.
мнения за материала (1)| вашето мнение
 
 hahaha
има и един коментар от читател към материала :
 Joy Joy Joy Joy
2005-11-10 14:55:27, Д-р Спок
Теодоре, вече си на 6 месеца а нарушаваш авторските ми права. Препиваш безсрамно от моята книга и се правиш на последна инстанция. Ако и следващия месец направиш така ще се видим в съда!

 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия