Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За коледните подаръци

  • 1 915
  • 41
Майчета здравейте,

искам да ви питам при вас как са нещата с подаръците. Години наред все купувам и изпращам подаръци на свекърва ми, етърва ми, девера, на техния син. Когато нямахме дете, добре разбирам, не сме получавали нищо обратно,нямало е повод, дори едно Мерси или ако е казано то е казано с половин уста и с безразличие. Но откакто имаме дете, един подарък не са му изпратили, нито за коледа,нито за Рожден Ден. Говоря за етърва ми и девера. Техният син става сега на 1 годинка, пак купих и пак ще пращам. Не ми е мъчно нито за мен, нито за мъжа ми, ами за собственото ни дете. Мъчно ми е , защото с такава радост и кеф пазарувам за всички, нямям търпение да стигнат подаръците до България, все се викам, дано не се изгубят по път някъде, а те никога не се сещат за нас. Вие как смятате, да продължавам ли с купуването на каквото и да било за тях или просто да спра..Свекърва ми му праща от дъжд на вятър, но пак е нещо. Ами ония другите изобщо.Може би за тях да е нормално, да не пращат, защото може би си мислят, както повечето, че сме богаташи, а те бедните не могат да си го позволят. Но аз лично  смятам, нито че те са бедни, нито че ние сме богати.Не е да кажеш, че не се разбираме, никога не сме карали, като сме в БГ се разбираме чудесно. Такива неща на мен лично ми правят огромно впечатление, просто се забелязва.Започвам да си мисля, че разбирателството и приятелството им към нас е просто поредното лицемерие.Всичко е игра на театър. Може би пък да си внушавам, но изхождам оттова, че може би така съм свикнала. Сестра ми, майка ми, баща ми, дори баба ми пращат, аз пращам също на тях, особено на племенника ми ,на сестра ми детето.
Дайте съвети, може би ще ми помогнете, какво да правя.

Виж целия пост
# 1
ами не пращай!
 и мен ме е яд, когато вниманието е еднопосочно.
аз пращам само на дядовците , бабите и племенниците ни.
зълви, етърви, братя и сестри , зетьове и т. н могат да "закачат" нещо от бабешкия колет Mr. Green
Виж целия пост
# 2
Аz не бих иzпращала повече. След като дори едно благодаря не каzват. Явно им е беzраzлично, поне така аz бих тълкувала подобно неблагодарно поведение.
Виж целия пост
# 3
Пробвай Wink. Спри за някой повод и чакай реакцията. Ако няма такава - здраве да е. Продължавай си живота и не се кахъри.
Виж целия пост
# 4
Познато ми е...Понякога и на мен ми е мъчно, защото аз бих се зарадвала и на нещо съвсем дребно за 2 лв...И въпреки,всичко продължавам и ще продължавам да го правя.
Виж целия пост
# 5
Има хора, които не държат на подаръците. Аз отчасти съм такава, но много се радвам на подаръци все пак  Wink и надявам се, че си изказвам радостта и благодарността.

Някои не обичат подаръци, защото отчасти задължават - като ти подари някой, и ти трябва да подариш. А подаръкът трябва да е от сърце, а не по задължение.

Има и хора в Бг, дето си мислят, че от чужбина трябва да им пращат, а те няма какво... Мене ме чакаха с подаръци лятото, ама нъцки  Laughing
Реплики (обикновено зад гърба) "поне един шоколад да беше донесла" са ми просташки  Laughing

Ако ти е кеф да им подаряваш - еми прави го за кеф. Ако не ти е - не го прави. Но не се настройвай зле към хората, щом се разбирате, като си идете в Бг - това е по-важно  Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
Ивановааа, Иванова, така се полу4ава понякога, имат си го като даденост колета, нещо което всеки път се полу4ава, но май не си дават сметка, 4е тук(4ужбината) парите не растат по дърветата. Ми не пращай. Аз примерно пращам колет на племенницата ми и племенника ми. На мен ми стига карти4ка да ми пратят да знам 4е мислят за мен. Ситуацията е такава там, 4е нямат финансова възможност, а и не мисля 4е са длъжни да ми пращат на моето дете. На мен ми е приятно да го правя, но винаги отсреща полу4ава малък, но достатъ4ен знак на уважение. Зна4и, спри кран4ето и 4акай, да видим.
Виж целия пост
# 7
Реплики (обикновено зад гърба) "поне един шоколад да беше донесла" са ми просташки  Laughing

:
Точно такава реакция ме принуди да спра да пращам
Не че не искам, но точно таква реплика освен че е просташка за мен лично значи че не те тачат като човек а като "оная дето е длъжна да носи".
Ха им спри кранчето с подаръците да видим дали няма да се сетят за тебе после
Виж целия пост
# 8
Познато ми е...Понякога и на мен ми е мъчно, защото аз бих се зарадвала и на нещо съвсем дребно за 2 лв...И въпреки,всичко продължавам и ще продължавам да го правя.

Аз дори и на под 2 лв бих се зарадвала, като например роднина да ми прати картичка, но нямаааа.Толкова са заети, че не се обаждат и не пишат имейли дори, а камо ли колет или картичка да пратят Twisted Evil - ущьрб на бюджета и свободното време.
Виж целия пост
# 9
Познато ми е...Понякога и на мен ми е мъчно, защото аз бих се зарадвала и на нещо съвсем дребно за 2 лв...И въпреки,всичко продължавам и ще продължавам да го правя.

Аз дори и на под 2 лв бих се зарадвала, като например роднина да ми прати картичка, но нямаааа.Толкова са заети, че не се обаждат и не пишат имейли дори, а камо ли колет или картичка да пратят Twisted Evil - ущьрб на бюджета и свободното време.


И това ми е познато...Обожавам да пращам картички и дори имам вето, че все купувам и изпращам....Но рядко получавам.
Виж целия пост
# 10
Спри да им праЩаш. Naughty Щом неуважението е толкова явно.Щом не могат да направят жеста дори един телефон да ти звъннат,нито карти4ка да пратят.
Виж целия пост
# 11
И аз да ти споделя болката - и край нас има таквиз породи.Ама не за подаръци,те за едното телефонно обаждане не се сещат.Девер ми и свекървата никога не се обаждат(и в БГ като бяхме) за празниците,а камо ли просто да ни 4уят.А мъжо все звънка поне веднъж седми4но.Като се е пробвал да види колко време могат без да ни 4уят-минава и пове4е от месец и никой се не сеща един тел да вдигне,ноооо... ако имат нужда от помощ без да се притесняват звънкат(а най-4есто само го избират пък и му затварят).
Ама аз не съм мъжо и като тръгна той и аз не звъня,а като ми звъннаха им вдигам пък те веднага взеха,4е затвориха.Оба4е и аз пак не звъня и малко преди да тръгна свеки ми прай 4етки-колко ме оби4али и как ревяла за нас-ама то само думи не ми го доказват.Та като ми разправя тя,как ревяла всеки ден пък никой не и се обаждал,аз и рекнах директно "Ми то и аз рева всеки ден,ама и ти не ми се обажда6" и да види6 как я секнах с думите за оби4та и.Оба4е като ми каза,4е звънила на мъжо и много лесно даже било,ми иде6е да и се изсмея.Как няма да е лесно звъни и затваря,та той да я набере и не я е грижа тоз роуминг кой го плаща,а говори надълго и хи4 не бърза.Ама поне да не се изцепва тъй.
А много ме е яд за болката,която му при4иняват в душата,4е на  Именния и Рождения му Ден вси4ките ми роднини-лели,баби,вуй4овци,сестра ми,много приятели и колеги се изреждат с поздравления,а от неговите роднини-никой.За моите празници да не говорим.
И хайде да кажем може да са пропуснали(ве4е 6 години #Crazy),4е днес е Рождения Ден на някой от нас,ама и двамата сме с много разпространени именни дни...имената ни поне знаят.
Аз и досега не ги разбирам...
И от страната на баща ми и на майка ми все ни търсят и та4ат,а онези от какво са замесени немога да си обясня newsm78 ина4е като се видим голяма лЮбов показват,ама аз не им вярвам на приказните(празни)думи!За карти4ките още им пращам,ама с подаръците спрях ве4е и без друго не се оценяват много...като ги видя след време на какво прили4ат и се питам"Това ли е,което съм избирала с топли 4увства?"


Виж целия пост
# 12
привет,
мен майка ми ме е учила че човек прави жестове заради себе си,а не заради другите..та не очаквам ни мерси ни подарък в ответ..подарявам ако така го чувствам(племеници,деца на приятели винаги имат по нещо за коледа и рд) и забравям и няма разочаровани..не казвам че това е правилната позиция, но до ден днешен така функционирам и не си генерирам - емоции ..хора всякакви,? е ти как си с теб си..
Анна
Виж целия пост
# 13
Майчета здравейте,

искам да ви питам при вас как са нещата с подаръците. Години наред все купувам и изпращам подаръци на свекърва ми, етърва ми, девера, на техния син. ....

Мила ми Иванова - това все едно аз съм го писала....
Ако знаеш колко сълзи ми е коствало всичко това Cry

Вече почти 3г сме тук и досега съм получила само едни чехли (чакам вибратора с извинение), аз ние сме изпращали поне 10 пъти Confused

Миналата година си бяхме в Бг - и аз бременна - купувам си разни неща за бъдещото бебе, майка ми, сестра ми - също.Свекървата и зълвата ми казаха, че като се роди тогава ще изпратят "подаръците"
Е, роди се Вики (кръстихме го на свекъра, че да не се сърдят) - уви....чаках, чаках и за Н.година получих едно костюмче от двете семейства #Crazy
До сега са ми пратили още няколко дрешки по наши приятели, които си бяха т.г. в Бг.
За обаждания и картички въобще не смея да говоря...

И аз преди като теб - изпращах, защото ми бе неудобно заради Миро....

Скоро пратих багаж на племенниците ми и даже бях купила и на тях, но впоследствие ги махнах...
Сега ми е малко криво, но и аз си казах  вече НЕ...

Съветвам те да вземеш най-доброто решение за Вас - а не за другите
Прегръщам те мила мамо по съдба Hug
Виж целия пост
# 14
привет,
мен майка ми ме е учила че човек прави жестове заради себе си,а не заради другите..та не очаквам ни мерси ни подарък в ответ..подарявам ако така го чувствам

 Анна много хубаво си го написала. И аз си мисля, че така би трябвало да правим подаръци.

По темата на мен ми изпращат неща от България и ние също изпращаме. Но и да не получавах колети нямаше да се обидя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия