Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво е важно за едно столче за кола

  • 901
  • 6
Момичета, оглеждам се за столче за кола и не мога да открия разликата между всички. Може ли да споделите какво е важно за вас, за да се ориентирам какво да търся?
Благодаря Hug
Виж целия пост
# 1
Първо е важно да прецениш какво ще ти трябва. Като ви гледам възраста ако вземеш тип "кошница" ще ге ползвате много малко време, до около годинката. Следващите модели вече тип стол са за предпочитане. Гледай стола да  е подсигурен с достатъчно предпазни колани, да има две-три степени за нагласяне на наклона на облеглакат, дамаската да не е от изкуствена материя която да запарва. Това е основното, ако другите мами се сетят за друго да пишат Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Да е широко и удобно.
Да има петточков колан.
Да не запарва.
Да е удобно за спане по време на път - да може да се сваля назад.

Виж целия пост
# 3
Съгласна съм с основните неща, които са ти писали. И ние сега се оглеждаме за столче (до сега бяхме на кошниа). За мен важно е столчето да е надеждно. Вярно, че колите са ни втора ръка, пътищата с дупки и много пияни шофират по улиците, но точно затова ми се ще поне столчето да е читаво. Някои китайски модели, могат да са по-скоро опасни. Важен е и срокът му на годност (едни кръгчета със стрелкички върху пластмасовата част), защото пластмасата старее и може да не издържи в критична ситуация, ако срокът е изтекъл.
Виж целия пост
# 4
1. Надежност и сигурност-проверена от съответни автомобилни асоциации;
2. Да има полу-легнала позиция;
3. Калъфът да се сваля, за да може д а се пере.
Виж целия пост
# 5
http://www.bebeconfort.com/UK/html/actu/actu.htm

Кликни на Car Safety Information и виж знака и инфото за Норматива за безопасност  ЕCE R44.

Ако столчето отговаря на стандартите ECE R44/03 или ECE R44/04, със сигурност е от добър производител, а следователно ще е и удобно, ще има опция за сваляне на калъфката и т.н.

Най-важното е безопасността, после - комфорта на детето, цената, преценка колко дълго ще се ползва. Най-разумно е за малко бебе - кошница, като стане към 10 кила - столче за 9-36 кг.

Ние онзи ден купихме такова столче 9-36 кг: http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5824&lang=1
за 220 лв, със споменатия стандарт ЕCE R44.


Виж целия пост
# 6
Ето тук е дадена изчерпателна информация по тъзи въпрос:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/920/63/
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/678/63/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия