Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дванадесетокласници 2018/2019

  • 50 215
  • 333
# 120
И преходът на нашите завърши безславно. От 8 деца /дванадесетокласници  Mr. Green, Фран/, четири с въпросния вирус, включително са викали линейка и са ги приели в болница. На третия ден се прибраха. Чак мен ме хвана яд. В събота заминават на море. Дано са здрави.

И моят, повлиян от приятели,  запя друга песен. ЕлиТ, на същото дередже сме. Нямаме възможност да финансираме следване извън БГ, а и да имаме, ММ категорично отказва. Казах на младежа да тегли студентски кредит. Сертификат за АЕ също няма, а избраната специалност е безсмислено да учи на немски.
Виж целия пост
# 121
Мен вируси и в БГ са ме ловили, и в Гърция също.

Дванадесетокласничките го дават много лежерно, почнали са май нещо от литературата да четат, ама....май.😏
Айяла, само за протокола, без какъвто и да е  опит за намеса в решенията ви, ще кажа, че е все едно дали ще учиш компютърни специалности(имам спомени, че това иска синът ти) на бг или на немски, кодовете в програмирането са си все на английски. Все едно е само по отношение на език, разбира се, във всеки друг аспект има достатъчно доводи и фактори ЗА или ПРОТИВ ученето както в чужбина, така и у нас.


Виж целия пост
# 122
Ние обсъждаме вариантите за образование в чужбина, но моето притеснение е, че се е спрял на трудна инженерна специалност и ученето на механики и др. на чужд език, като знам че съм ги учила на родния си и ми е било изключително трудно да схвана материята, не зная как ще се справи. Гледахме отначало Холандия, като приемлив ценово вариант, но сега се ориентираме май към Германия, по-точно към Берлин.
Виж целия пост
# 123
Благодаря за пояснението, Русалке!
Виж целия пост
# 124
И синът ми ще  кандидатства   инженерство в странство. Според мен подобни точни науки, изпълнени със специфични термини еднакво трудно се учат и на роден, и на чужд език. Материята е трудна и за нашите, и за местните деца.  Но пък качеството на образование и академичната среда са несравними със случващото се в нашите висши училища.  А относно издръжката... спорно е. И тук не е евтино. Навремето предприемчивите българи са продавали  земи, имоти, и така  са пращали децата си да се изучат. Аз за себе си съм наясно - след 12 години в родната образователна система, не искам и да чувам за последващо образование тук. 
Виж целия пост
# 125
Айде и моята г-ца на курс за шофьори. Аз се бях успокоила, че ще ми спести този разход и страх от идиоти по улиците, но... Та, доуплътни си лятото. Поне няма да мисли накъде да поеме пак. Не ще да се спре. Grinning толкова и харесало доброволчеството в Каламата, въпреки че отмениха фестивала.
Виж целия пост
# 126
elan, успех на момичето.   Hug
Виж целия пост
# 127
Merci hris.g
Виж целия пост
# 128
Успех и от мен! Моята госпожица вече подкара семейната кола:blush:
Виж целия пост
# 129
Благодаря savina123, безаварийно да й е шофирането. Моята, уж нямаше мераци, но като видя цените на курсовете във Франция, ако и се наложи там да го кара, явно я подтикна да го мине тук.
Виж целия пост
# 130
Привет.
Ще си имам дванадесетокластник на есен и аз.  В училище ще вземе ДСД 2 /миналата година го избраха да направи показно на 12 клас как минава изпита и беше шашнал проверяващия, че е 11 клас а се е справил така добре/, а извън училище ще се подготвя за IELTS, което ще плащаме. Още не е решил какво ще учи и лудото е, че нещата, върху които умува, са много различни. Едното е с химия и биология, а другото - история. Вкъщи напоследък го пресирахме, че е време да избере, но той се изнерви и помоли да го оставим на мира. Стараем се. Иначе лятото му минава в пълен и тотален айляк.
Виж целия пост
# 131
Успешна последна учебна година! Нека Надеждата и Любовта са винаги с нашите пораснали деца! Днес ми е носталгично, кога отлитнаха тези години и вече завършват.Но пък си имам една Надежда вкъщи- именничка.Да ми е здрава и успешна!
Виж целия пост
# 132
Да ти е жива и здрава. Целият и живот да започва с надежда и да завършва с успех.
На добър час, късмет и успехи в начинанията на всички младежи и девойки, който на където го влече сърцето и главата. А на нас здрави нерви и рамене и да се поздравим с постигнати желания.
Виж целия пост
# 133
Да ти е жива и здрава Надежда.

Пожелавам на всичките ни дванадесетокласници да преборят последните препятствия и късметът да е с тях!
Виж целия пост
# 134
Благодаря ви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия