Трапеза за Нова година

  • 65 888
  • 319
# 60
Ще бъдем у дома с приятелско семейство и децата. Меню не сме обсъждали още, но и ние като Кристал ще започнем с пържоли.
Виж целия пост
# 61
emkaemka1, ако трапезата за нова година хич не те интересува, просто потърси група за украса или нещо друго - тук сме събрани тъкмо от интерес към трапезата.
Виж целия пост
# 62
emkaemka1, ако трапезата за нова година хич не те интересува, просто потърси група за украса или нещо друго - тук сме събрани тъкмо от интерес към трапезата.

Добре де, защо сега дискриминация. Темата е интересна. Не съм казала, че не ме интересува.. Имаше идея за вегетариански лаленца по—горе, които изглеждаха много сладко. Мога да опитам да направя нещо подобно. Simple Smile
Виж целия пост
# 63
Пилешко с ориз! Това винаги върши работа.
Виж целия пост
# 64
На нова година се яде месо от животно, което рине напред като прасе, а не пернати, които ритат назад.
Виж целия пост
# 65
На нова година се яде месо от животно, което рине напред като прасе, а не пернати, които ритат назад.

Това са пълни глупости.... Всичко е двузначно. Аз пък знам че не се яде прасе, защото рине в калта..... Кой каквото му е вкусно да яде.
Аз толкова мразя нова Година, че няма на къде...... Най противното ми нещо е да кисна цяла нощ на маса и на 1ви да съм като труп (не от алкохол, не пия, просто имам малки деца).... Надявам се да сме сами с мм и децата за нова Година, ама надали ще ме угрее- не за друго а за да не приготвям нищо.
Иначе и аз съм се спряла на някакво пълнено хвъркато, 2 салати- още не са измислени и гарнитура картофи, че децата друго няма да ядът. И баница с късмети. Това е
Виж целия пост
# 66
Записвам се да ви следя, може да си "открадна" някоя идея Smile
Нещата вървят натам, че тази НГ ще си бъдем у дома.
Спряла съм се на капама /най-ми е лесна/, ще направя и баница с късмети.
Два, три вида салати,ядки и нещо сладко за десерт.
Виж целия пост
# 67
А какви десерти мислите да правите?
Виж целия пост
# 68
Тази година мисля да е нещо по-различно и най-вероятно ще са:

Пудинг от авокадо и кокосово мляко

Сладкиш с рикота, бадемово брашно и конфитюр
Виж целия пост
# 69
А какви десерти мислите да правите?

Със сигурност курабийки и линцери ще са на нашата новогодишна и коледна трапеза. А допълнително ще направя любимото ни 6-минутно руло и се замислям за някакъв вид лек крем, че чакането да е по-леко.

Имам въпрос към роял айсинг - има ли някаква особеност при пргиотвянето, каква трябва да е консистенцията - за пръв път ще украсявам с нея курабийките, та не знам дали ще се справя без да се допитам до вас.
Виж целия пост
# 70
Може ли рецепта за това 6 минутно руло
Виж целия пост
# 71
А какви десерти мислите да правите?

Със сигурност курабийки и линцери ще са на нашата новогодишна и коледна трапеза. А допълнително ще направя любимото ни 6-минутно руло и се замислям за някакъв вид лек крем, че чакането да е по-леко.

Имам въпрос към роял айсинг - има ли някаква особеност при пргиотвянето, каква трябва да е консистенцията - за пръв път ще украсявам с нея курабийките, та не знам дали ще се справя без да се допитам до вас.
В другата тема за Коледа се обсъждат основно сладки и десерти. Мисля, че там ще ти дадат точни и майсторски указания за айсинга и въобще. Страхотни мастер сладкарки има там с блогове и т.н.

Иначе аз обичайно приготвям баклава, но тази година ми се иска нещо по-различна да измисля. От миналата година се каня на една торта Павлова под формата на коледен венец и може би нея ще направя, но в мързелив вариант с готови целувки. Не ми се бият белтъци на сняг. Нещо от този род имам предвид
https://m.rozali.com/recepti/torti/koledna-torta-pavlova.html
Виж целия пост
# 72
Може ли рецепта за това 6 минутно руло

Разбира се. Аз много си го обичам и често си го правя, като променям само пълнежа. Та,

1 в.ч. брашно
1 в.ч. захар (в случай, че обожавате да хапвате доста сладинки работи)
1 яйце
2 ч.л. бакпулвер
Щипка сол

Слагаш всичко в дълбока купа. Бъркаш с мимсера за я минутка на силни обороти, колкото да се смесят работите и сипваш сместта в тава, застлана с хартия за печене.

Пече се на 200 градуса, предварително загрята фурна за 6 минути.

След това си го мажеш с домашно сладко или с каквото пожелаеш и увиваш внимателно, докато е все още горещо, че тогава е най-податлива на увиване.
Цялата направа не отнема повече от 10 минути.

Виж целия пост
# 73
Аз се двоумя между веганска торта(блат:орехи,фурми,ванилия кокосово масло крем:авокадо,банан,рожков) и плодова торта(с купен блат).Много ме изкушава и посоченото руло.
Виж целия пост
# 74
Как се увива рулото? И дали ще стане със яйчен заместител?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия