Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво е отношението на половинките към противоположния пол?

  • 12 163
  • 99
# 45
Пропуснах да кажа, че за капак и той е ревнив
Ами като се знае той какъв е, треска го тресе да не се окаже в положението, в което поставя теб.

Анджък, точно това е!
Не, не е нормално това поведение и не, няма да се промени. Не бих се женила за такъв, камо ли деца да вкарвам в ситуация, която на мен самата не ми е конфортна. Зарежи флиртаджийството, но не понасям хора, които все искат да са прави, без значение кого и как смячкват по пътя - еми... мерси ми от таква любов!
Виж целия пост
# 46
Аз също познавам мъж , който се държи така, с 10 годишна връзка.Прекалено му е освободено поведението, поне според мен.Дори и в присъствието на мъже си позволява едни прегръдки, погледи, комплименти..Това е най малкото много лигаво, а и наистина може да се изтълкува зле от някой.Фактически границата я слага той след като обаче е предизвикал не особено приличен интерес.Няма как да знам винаги ли слага тази граница, его ли чеше, подбира ли. Това което знам обаче , е че има тайни от половинката си именно резултат от това поведение.Не съм сигурна , че е толкова невинно поведение, въпреки че уж изглежда така.Сериозния човек няма нужда от закачки и игрички с другия пол.Така мисля.Още повече говорим за сериозно обвързани хора. Още повече ми се срина, когато чух че е казал ( предадоха ми) по повод приятелката си, че знаел, че не е красива, но красавиците искали/ стрували много пари ( той е и стиснат), а с неговата се разбирал по характер.. Чудя се ..как го търпят.
Но там ми се струва че има доста силен фин.мотив, който поне според мен не идва от него, въпреки че се бие в гърдите. Щом за теб е обидно това поведение хич не прави компромис.Обикновено, който си играе с огъня, се пали рано или късно. Hands V
И не , не мисля че си луда ревнивка. Не е приятно такова прекалено кавалерство. Все пак сме мисловни същества и в повечето действия влагаме умисъл, цел..може би ще оставя една вратичка, ако му кажеш че не ти е приятно да контактува с еди коя си дори и невинно, дали ще се съобрази..Сега поне си в благоприятна позиция, но със семейство и стрес от деца, става много, много неприятно..
Виж целия пост
# 47
Моляяя? Крясъци, колкото му глас държи? Спряла си хобито си, за да нямаш проблеми с него? Само тези две неща стигат, за да имаш основание да избягаш с 200. Не бих задълбочила връзка с подобен човек, камо ли деца да му раждам. Щом още от сега е така, какво ще ти се налага да търпиш по-нататък? Фриволното му поведение няма смисъл изобщо да се споменава, щом върви в комплект с горните две. При този двоен аршин - ако може не.
Виж целия пост
# 48
Нещо изпуснах в темата.... newsm78 И крясъци ли е имало? За какво? newsm78
Виж целия пост
# 49
И аз чак сега прочетох за крещенето. Не знам от колко време е с него авторката, но ми се струва, че няма да издържи дълго време с такъв човек до себе си. Този, за да се възвиси сам в очите си, явно има нужда да мачка някой друг. Такива като него обикновено се държат доста двулично: пред хората мили ангели небесни, пред женското съсловие - плейбои, а с половинката само да възникне някакъв спор, могат да се проявят като люти тирани.
Виж целия пост
# 50
Според мен може и да издържи. Тя щом досега не се е махнала при такивя явни пробойни, а даже и се замисля дали няма да го "поправи" чрез семейство и деца, ясна е работата. Крясъци, та да ги чуели другите и тя да изглеждала виновна, ограничаване на контактите и спиране на хоби...То само това стига, за да запалшиш с 200. Да не говорим за братовчедката с клиповете и фриволното поведение - тия неща са малък дявол на фона на останалото.
Затова съм подозрителна колко ли авторката би използвала нашите съвети.
Виж целия пост
# 51
А, може и да се вслуша, но да й трябва малко повече време. Съпругът ми беше казал веднъж: Когато се налага да направиш нещо, животът ти го набива нон стоп в лицето. На мен също ми трябваше едно известно време, да прекратя една токсична връзка, но го направих.
Виж целия пост
# 52
Такива като него обикновено се държат доста двулично: пред хората мили ангели небесни, пред женското съсловие - плейбои, а с половинката само да възникне някакъв спор, могат да се проявят като люти тирани.

Абсолютно. Поведението му може на прима виста да изглежда просто по- фриволно, но наслагвайки детайлите, може да се открои точно образ с девиации.
-крещенето (импулсивност, агресия и неуважение)
-двойният аршин (такъв тип ревност не е от любов, а от притежание)
-пренебрегването на половинката за сметка на пена, която я боляло глава, ако седи на предната седалка (не е услужливост и неконфликтност, а се нарича вкарване на трети лица в динамиката на отношенията ви, което води до бавно подкопаване на теб и  самочувствието ти)
Обърни внимание и на предния коментарнна цитираната от мен потребителка. Логиката е безпогрешна. Общителните хора не виждат нищо грешно, когато и ти си общителен. Ако виждат, значи ти пият силиците с постоянните си флиртове.

Имаш си работа с тормозник или най- малкото енергиен вампир, но още не сте се обвързали толкова, че да ти се разкрие с пълния си потенциал.

Задай му един елементарен въпрос. Нали е разведен. Какво смята, че е сбъркал в отношенията с бившата си жена и постави под леко съмнение казаното, ако нещо ти се стори прекалено едностранно. Ще получиш отговор и реакция, която само би допълнила горния образ. Гарантирам.

Добавям въпроси, на които сама да си отговориш:
- Чувстваш ли се пренебрегната за сметка на пена и гена?
- Чувстваш ли се на нокти какво ще му кажеш, за да не ти се разкрещи?
- Опитваш ли се вътрешно да оправдаваш фриволнлто му поведение и дс започваш все повече да търсиш грешки в себе си- дали не си прекалено ревнива, дали не си го предизвикала, за да ти се развика?
- Пускаш ли теми във форума "просто защото някой бил комуникативен? "(виждаш сама парадокса и вътрешно знаеш отговора)
Виж целия пост
# 53
Между общителност и флиртуване има голяма разлика. Enigma_lady, това което ти описваш, вероятно е второто. Ние жените сме много сензитивни и винаги усещаме тези неща. Ти, щом така си го усетила и се чувстваш зле от поведението му, добре си помисли дали би искала да имаш бъдеще с този човек. Сега е моменетът да прецениш добре, преди да сте създали семейство и дете.

Ти се чудиш защо се държи така. Според мен, има два варианта. Първият е да е човек, склонен към изневяра. Вторият е, да е от тези, които не изневеряват, но търсят непрестанно внимание и одобрение от противоположния пол с цел за да си поддържат самочувствието високо. Лично за мен, и двата варианта не са приемливи. Дори и при него да е второто, т.е. да не е склонен към физическа изневяра, а само да флиртува, пак е ужасно обидно и показва неуважение към партньора. Когато човек се въздържа от подобно фриволно поведение и дори възспира такова от страна на трети лица към него, тогава той показва, че уважава партньора си и му пази достойнството. Ето тук, за мен, е разковничето за успешна връзка-да пазиш достойнството на другия.
Виж целия пост
# 54
предпочетох да развия бяло изслушване , т.е слушаш и създаваш такава представа , а в същото време минава от едното в другото и от време на време отговаряш. Въпрос на приоритети е връзката , а и аз си го обичам много.
Дано не ви омръзне с времето това създаване на представа. На човек му писва в един момент непрекъснато да наглася филтър, през който да минават отношенията с половинката!
Виж целия пост
# 55
А с времето при горната порода хора и податлив човек с тях филтърът на собствените ти емоции и постъпки е половинката.
Как да го кажа така, че да не се разкрещи?
Какво би казал той, ако знаеше, че практикувам еди- кое си хоби?
Блякс
Виж целия пост
# 56
Чета коментарите и започвам да си задавам и на мен същите въпроси.  Защо трябва да поставям филтър на всяка моя постъпка , за да може човека от другата страна д а се чувства по - добре, не ми харесват отговорите ми ...и е меко казано доста неприятно , а се чувстваш и емоционално изсмукан и манипулиран. Та по отношение на авторката , след като поведението на приятеля й е неприемливо за нея и ако тя не се чувства комфортно с това , няма никакво значение кое е общоприето като стандарт.
Виж целия пост
# 57
Авторке, чета терзанията ти и потрепервам цялата... Бях в абсолютно същата ситуация с голямата ми любов, с единствения мъж в живота ми, от когото получавах най- голямото внимание, най-голямата нежност, страст, секс по-божествен не можех да си представя, че е възможно да съществува, забавен, атлетичен, чаровен хубавец, доста жени въздишаха по него... Аз 30+, той 40+... Обаче държанието му като това, което ти описваш... Ще вметна и някои допълнителни подробности, провокирана от коментарите на съфорукмите... И двамата бяхме с по един предишен брак... Вината за пропадането на неговия винаги беше бившата му, как той толкова бил търпвлив и грижовен, пък тя все нехайна и недоволна била и на него му било писнало, след полагане на огромни усилия от негова страна повече от 10 год... И точно заради липсата на взаимност започнал да се вижда и с други жени, и уж жена му знаела и била ок... Отдалечи ме от приятели, семейство, хобита. Настрои ме срещу всички колеги от мъжки пол, абсурд да се чуя с някого ей така, то било повод да си търся къде да хойкам... Всяка сутрин ме караше на работа и вечер ме чакаше, от много загриженост и любов, нали?!? А ако беше възпрепятстван - познат, близък възрастен човек, ме вземаше с кола... Щом се понагласях за работа и веднага почваха коментари и подхвърляния, че го правя заради някой си, даже се е стигало да проверява с какво бельо съм, дали не съм сложила нещо специално... И още хиляди, хиляди приери, които толкова ме обиждаха и нараняваха... И се чувствах ужасно смачкана и подтисната, че то не се търпеше... И щом се скарахме също крещеше, но поне не пред хора, но и това допълнтелно ме натоварваше... В дадени моменти даже си измисляше някакво неразположение вследствие на разправиите ни, за да се чувствам още по-виновна... Но пък, когато се случваше по телефона да му казвам някои истини, които не му изнасяха, винаги казваше, че съм говорела нарочно избирателно, та тези, които били около мен, щели да си създадат погрешно лошо отношение за него... Винаги, винаги се оплакваше, той все неоправдания, все аз виновната... Бях се филмирала до такава степен, че внимавах какво говоря, какво правя, само и само да е спокоен и доволен... Двойният аршин действаше с пълна сила и това беше нещо, с което не можех да се примиря, аз бях ограничавана за абсолютно всичко...Да, и аз много, много го обичах, но подобно поведение с разума си дадох сметка, че нямам право да търпя и да позволявам спрямо мен и си тръгнах, а сърцето ми още плаче... Вече след 4 месеца почти... А след като го напуснах... Леле, той изрина света да ме ругае, да ме обвинява, да ми приписва любовници и грехове, да ме обижда с най-долни думи. Той бил невинният, дал бил всичко, пък аз невярната... И взел, че се оженил, изпрати ми снимки... И то с халките, които коментирахме за нашата сватба... Момичета, извинявам се, че така се вмъкнах в темата на авторката, но нейната иатория е толкова и моя, та се поувлякох... Само в заключение, нещо от другата страна - бившият ми съпруг беше изключително възпитан, внимателен към всички жени, помагаше, подаваше ръка, общуваше с лекота, но нито за миг не ме е накарал да се почувствам обидена или унизена, защото с цялото си поведение аз бях на първо място... Така че ти си прецени, мила авторке, какво си готова да жертваш от себе си за човек с поведението и хатактера на твоя любим. Аз те прегръщам като жена, била в твоята ситуация и ти пожелавам от сърце щастие е спокойствие!
Виж целия пост
# 58
Lujite i Ad-a, съжалявам за това, което ти се е случило. Направила си най-добрия избор, колкото и да боли. Времето лекува всичко, така че със сигурност ще го забравиш. А това, че се е оженил веднага и то с вашите халки е ужасно детинска постъпка. Сега съвсем се е разкрил какъв човек е и само може да се радваш, че си се отървала.
Виж целия пост
# 59
Lujite i Ad-a - искам да ти кажа, че раздялата ви е най-хубавото нещо, което е могло да ти се случи. Още повече, че имаш един брак зад гърба си и е добре внимателно да си подбереш половинката, с която да остареете заедно.
Аз имах същата връзка, като тази, която ти описваш с първия ми сериозен приятел. Който ми вдигаше скандал дори, ако седна до мъж в автобуса или ако мъж ми каже "здравей". И той, както и твоя бивш се ожени за една моя съученичка точно 6 м. след, като се разделихме. Интересното беше, че с моята съученичка бяхме родени на една и съща дата. Направо ми стана жал за момичето тогава. Не зная дали още са заедно или не, но не ме и интересува. Важното е, че се отървах. Така че горе главата - няма за какво да страдаш. В крайна сметка ти си спечелила повече от неговата сватба, отколкото това момиче. Аз лично на твоя място, в отговор на тяхната снимка с халките бих им пратила сватбен подарък или най-малкото поздравителна картичка Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия