Продукти или марки, които никога не купувате

  • 57 345
  • 589
# 435
Потвърждавам. Аз обичам освен пилешко да слагам и царевица или грах.
Виж целия пост
# 436
И млякото да е възможно най-студено, някъде го прочетох и наистина - държах го малко във фризера и стана гъста и прекрасна майонеза. С накъсано варено или печено пилешко е супер закуска (на филийка, но засища)
Много ценна информация и от теб! Златна си ми и ти! Благодаря!
Виж целия пост
# 437
Понеже чета отскоро темата да попитам, за да не се връщам назад - млякото за майонезата прясно или кисело?
Виж целия пост
# 438
Аз я правя с прясно.
Виж целия пост
# 439
Прясно, но аз също си мислех да пробвам с кисело. Засега съм само с мисленето.
Виж целия пост
# 440
Благодаря, и аз мисля, че може би няма да е лоша с кисело. Едно време, като не се страхувахме от сурови жълтъци с баба ми правехме майонеза и и добавяхме изцедено в марля кисело мляко, ставаше хубава и по-лека и пухкава. Аз купувам една чешка майонеза, която е много по-добра от нашите, но гледам да не е повече от един път на месец-два едно малко бурканче. Иначе си позволявам някои неща, но гледам да са рядко - много обичам Макдоналдс, но го ям 2-3 пъти годишно, както и нутелата.
Сега се сещам и за друг вариант на майонеза, за който съм чувала, но не съм го правила - с варен жълтък, олио и сварен грис - също се пасира.
Виж целия пост
# 441
Не съм сигурна, че с кисело мляко ще стане. Може да се добави впоследствие.
Също така ако майонезата с яйце не се получи, може да се поправи с няколко лъжици прясно мляко, но не много. Два пъти не ми се получаваше вероятно заради студеното яйце, но с малко прясно мляко и наистина баааааааавно вдигане на пасатора я спасих.
Но все пак да се има предвид, че няма консерванти и трае по-малко.
Виж целия пост
# 442
Прясно, но аз също си мислех да пробвам с кисело. Засега съм само с мисленето.
Не става с кисело. Пробвала съм. Но към готовата майонеза, може да се добавят няколко лъжици гъсто или изцедено кисело мляко. Става по-лека, с приятно кисел вкус. Към споменатото пилешко и царевица с майонезата аз добавям и ситно нарязани зелени ябълки.
Виж целия пост
# 443
Млечната майонеза става ли със зехтин, или само с олио?
Виж целия пост
# 444
Със зехтин е супер гадно и горчиво. Обясниха ми го научно с незнамсикаквиси молекули. Не го разбрах, но горчи и е гадно. Ако не искаш слънчогледово олио, олиото от гроздови семки е ОК- има неутрален вкус, води се здравословно и цената му не е съвсем убийствена.
Виж целия пост
# 445
С кисело мляко не може да се получи хубава емулсия, което е решаващо за консистенцията на майонезата.
Със зехтин е горчива.
Аз я правя с олио от гроздови семки, което е с неутрален вкус,  и придавам вкус като добавам и прясно студено пресовано масло - сусамово, слънчогледово, фъстъчено, каквото имам в момента.
Но не правя често майонеза.
Виж целия пост
# 446
Даже вместо майонеза често пъти правя това: http://www.mycookingbookblog.com/tahinosalata-tahini-ili-raziadk … en-susamov-tahan/
От Мистър Алмонд си купувам различни тахани - всеки месец има намаление. Много ми харесва от тиквени семки. Най не ми хареса ореховият тахан - няма аромат и вкус, а е много тежък и мазен
Виж целия пост
# 447
- Степчета
- маргарин
- кафе на пакетчета
- полуфабрикати за пържене
- готови смеси (от типа за палачинки, за кекс, за козунак...)
- фиксове от вида Маги
- храни от топлите витрини (след няколко неуспешни опита)
- боза
- разни пакетирани хрупанки
- вафли

Сигурно имам и още, ако се сетя ще допълвам.
Виж целия пост
# 448
Със зехтин е супер гадно и горчиво. Обясниха ми го научно с незнамсикаквиси молекули. Не го разбрах, но горчи и е гадно. Ако не искаш слънчогледово олио, олиото от гроздови семки е ОК- има неутрален вкус, води се здравословно и цената му не е съвсем убийствена.

Благодаря.  Simple Smile
Виж целия пост
# 449
Маргаринът е сред нещата,които и аз вече не купувам от известно време,лично за себе си.Като цяло обаче,освен него,нещата,които не купувам, са нищожно малко.Ако даден продукт не ми харесва, естествено не го купувам.Не си представям да се откажа в скоро време от повечето неща,които някои от вас избягват. Прекалено много съм привикнала към тях.Може би е отчасти защото нямам навика да си готвя редовно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия