Продукти или марки, които никога не купувате

  • 57 336
  • 589
# 105
Италианските марки наистина искат повече време за варене, но непълносърнестите успявам да все пак да си ги сваря по моя вкус като ги оставя няколко минути повече.

Като цяло Barilla им е най-купуваната марка във Франция, но не правят много пълнозърнести продукти.
Явно наистина не е и толкова разпространено.
Ще продължавам да търся някоя марка която прави пълнозърнести варианти, но проблемът е, че с метода проба-грешка вече имам пълен шкаф с наполовина пълни пакети паста в най-различни формички Smile


Виж целия пост
# 106
Яла съм френска, но и да ме убиеш не мога да си спомня марката. Карфур също направиха тяхна линия пълнозърнеста паста, мисля че е и био, но не съм пробвала. Предполагам че във френските им магазини ще е съобразена с местния вкус. За Барила ми е супер негативно мнението, особено напоследък. Само специалните им формати са горе-долу ОК. Тя и цената им е по-ниска, нормално.
Виж целия пост
# 107
То Барилата си се разваряват и за това я купувам. Та ясно колко е качествена.
Обаче тук я имат за хубава марка.
Явно и тя ще иде в списъка Rolling Eyes
Усещам, че и пастата яе започна да си правя в къщи.


Скрит текст:
Има една добра марка, която забравих как се казва, не знам Италианска ли е, каква е, но на пакета ѝ пише, че е направена специално да поема хубаво соса с някакви допълнителни каналчета или пори
И наистина става чудесна, рядко я намирам за жалост и нямат пълнозърнеста версия Sleepy
Бих препоръчала за списъка на ''марки, които да купуваме'' защото по етикет няма никакви глупости вътре.
Виж целия пост
# 108
Никая, слагам в скрит текст че разводнихме темата.
Скрит текст:
Големият проблем с пастата еползването на жито от Канада и САЩ, където използват глифозат за да накарат житото да узрее по-бързо. Разбира се, официалната версия е че не вреди в малки дози, въпросът е с натрупване какво става. Бяха открили следи от глифозат в някои видове паста, беше огромен скандал. То и в хляб в Германия бяха открили, какво остава за пастата. Съответно ако искаш да си сигурна, търси паста 100% италианско зърно, доста марки направиха. Иначе за поемането на соса, търси да пише "trafilata a bronzo", доста марки имат. Ако намериш, ти препоръчвам марките Rummo и De Martino или коя да е с означение Gagnano IGP. Руммо е по-икономичният вариант, добра е, хубава им е и пълнозърнестата. Но предупреждавам, че нито една от тях не е лесна за сваряване не алденте. Simple Smile
Виж целия пост
# 109
Благпдаря, ще търся тези марки следващия път.

Скрит текст:
Не знаех за житото от САЩ и Канада. Вече толкова неща гледам да ги приготвям в къщи заради такива глупости.
Виж целия пост
# 110
Моля Hug Лошото е че и вкъщи да приготвиш, ако брашното е от това жито пак остава проблема. А не са задължени да пишат произход на житото, само ако доброволно изрично напишат че не съдържа можеш да си сигурна. И аз правя хляб вкъщи, ако някой ми беше казал колко е различен резултата при използване на различни брашна нямаше да му повярвам.
Виж целия пост
# 111
Дори "пържени" картофи правим във фурната и стават много хубави. 
О, картофи на фурна с патешка мас- най-вкусните на света!
Виж целия пост
# 112
Картофите на фурна покачвали кръвната захар повече от пържените. Преди няколко дни гледах предаване на тази тема. Пържените картофи не трябва да имат изгоряло, а само леко златисто за да не се отдели някакво вещество ( забравих как се казва ) което било вредно. Та в пържените картофи няма нищо лошо, ако ти е наред стомахът и ако не ги купуваш от вън където да ги правят с кой знае каква мазнина.
Виж целия пост
# 113
Не купувам маргарин,майонеза,кетчуп,компот,конфитюр,мед,кайма,всякакви разтворими супи,сосове и сокове,готови салати,консерви-месни и рибни,туршии ,пастети.
Кренвирши има и качествени,но са 10-12лв.килограма.Понякога купувам.
Майонеза и кетчуп си  приготвям сама.
Компот и конфитюр също.
Обичам да готвя ,правя си сосовете с удоволствие.
Мед купувам само от производител.
Кайма-избирам си месото и ми го смилат в месарницата.
Виж целия пост
# 114
Хм...интересна информация, до сега не бях чела подобно нещо. Ще се поинтересувам повече. Иначе и ние вкъщи почти нищо не пържим.
Виж целия пост
# 115
Знам го това за кръвната захар, но аз имам гастрит, а и вкъщи не обичаме пържено. Не сме свикнали с пържени храни.
Картофи ядем 2-3 пъти в месеца най-много и не ме притеснява захарта. Приготвям ги съвсем елементарно - нарязани на тънки кръгчета, щипка сол, щипка червен пипер, малко риган и малко масло или животинска мазнина, колкото да не са сухи или пък да не пуснат сос.
Изгоряло по храната знам, че не трябва да има, независимо от обработката, защото е канцерогенно. Особено канцерогенно е овъгляването на скара/барбекю.
Всяко едно нещо в прекалени количества е вредно.
Виж целия пост
# 116
Картофите на фурна покачвали кръвната захар повече от пържените. Преди няколко дни гледах предаване на тази тема. Пържените картофи не трябва да имат изгоряло, а само леко златисто за да не се отдели някакво вещество ( забравих как се казва ) което било вредно. Та в пържените картофи няма нищо лошо, ако ти е наред стомахът и ако не ги купуваш от вън където да ги правят с кой знае каква мазнина.
Акриламид
Виж целия пост
# 117
Купуваме основни продукти и от тях с обработка в домашни условия гледам да направя повечето неща, които не купуваме, а те са:
- Колбаси никакви - правя домашен суджук и кайзеровано филе, без хамалогия, малки количества за по един месец, суша за по 2-3 дни в сушилня и няма зависимост от сезона. Взех и шунковар за домална шунка, но детето за сега не й е фен
- Сосове - дресинг за салата става за минути, за сосове за меса, зеленчуци и паста разнообразието на рецепти в нет-а е умопомрачително
- Всякакви зеленчукови, плодови и месни консерви. Правя домашни пастети,  домашно сладко и лютеница, пак в малки количества и по всяко време на годината, като за сладката ползвам замразени от мене плодове а за лютеницата печени замразени готови чушки, сушени домати и печен на момента патладжан.
- Прясна паста и кори за лазаня - правя домашни от семолина внос от Италия
- всякакви полуфабрикати. Понякога през почивните дни правя някакви заготовки и ги държа в камерата, за дните през седмицата когато нямам много време за готвене
- готова кайма - мелят ни я в магазин или ние у дома от месо от български производители. Пиле не бяхме яли няколко години, докато не намерих месарница, предлагаща домашни пилета и едно филе внос от Румъния, на чиято опаковка пише че е гледано без хормони и с фураж от собствена ферма. Консистенцията на месото и сурово и готвено е абсолютно различна от българското
- всякакви имитации на сметана, купувам млечна или заквасена
- разни бульони и вегети - домашната вегета за супа е ситно смляни сушени зеленчуци, слагам я в края без да я варя
- всякакви безалкихолни напитки, и за нас и на гости предлагаме домашна лимонада и изцедени на момента фрешове
- рафинирани олиа и маргарини - за готвене ползвам според случая масло, патешка мас и студено пресован зехтин. За овкусяване ползвам и други студенопресовани масла от семена, правя ги на домашна преса колкото ми трябва за момента
- хляб - правя домашен, до 50% брашно от лимец, защото тази култура се отглежда без изкуствени торове, меля зърното у дома преди замесване и 50 % купешко брашно, напоследък избягвам българските
- сладоледи - лятото се консумирст ежедневно, домашни
- бяла захар и всякакви подсладители
- мляко прясно купуваме само на 2 марки, което се заквасва перфектно на кисело, което значи, че е истинско, кисело пак на същите марки по БДС или квася у дома. Кашкавал и сирене пак на тези марки. Съши млечни продукти взимам и от фирмен магазин на една мандра. Не купуваме никакви имитации на млечни и плодови млека. Плодово кисело правя с мед, плодове пресни или замразени, сурови ядки, чиа, малко овесени ядки.
Има и други, в момента не се сещам.
Рядко купуваме, и то защото не мога да се преборя с детето, сладки неща - шоколади и други, гледам да са някакви пълнозърнести бисквити или зърнени барчета. Нямам време, но понякога пригитвям и нещо сладко у дома.
Не готвя с пържене, а с печене, задушаване, на пара, бавно готвене на ниски температури, напоследък често и с техниката Сувид - готвене във вакуум при много ниски температури.
Виж целия пост
# 118
Nati_nat,
Впечатли ме най-много с това, че сама си мелиш брашното от лимец Simple Smile
Мога ли да попитам с какъв уред?
Виж целия пост
# 119
Пиле не бяхме яли няколко години, докато не намерих месарница, предлагаща домашни пилета и едно филе внос от Румъния, на чиято опаковка пише че е гледано без хормони и с фураж от собствена ферма. Консистенцията на месото и сурово и готвено е абсолютно различна от българското
Ако дадеш координати на тази месарница, ще ти бъда много благодарна. Предполагам, не само аз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия