Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 453
  • 685
# 675
Имам гъбка за подаряване.Само лично  предаване за гр. Варна, района на Лятно  кино Тракия.
Виж целия пост
# 676
Амииии, не знам как се размразява. Аз си мислих да я оставя навън, на стайна температура да омекне и после да си я нахраня както обикновено ....
Виж целия пост
# 677
Слага се в мляко и както обикновено, но първите два, три кефира не са хубави. После си става чудесен.
Виж целия пост
# 678
Ама така, замразена или първо се изчаква да омекне?
Виж целия пост
# 679
Тя бързо се размразява в млякото, това е най-малкият дерт. Повечко дни отне от 2-3 хранения да стане читав кефир, затова се чудех нормално ли е. Доста време беше замразена де, кой знае дали не са почнали да измират и реално да са по-малко.
Виж целия пост
# 680
Ами, ше видим и ще споделим Simple Smile аз мисля да си почина още 1 месец и ще започна пак.
Виж целия пост
# 681
Пиши като пробваш и ти, полезно ще е.
Аз съм "съживявала" и изсушени зърна, но бяха стояли сравнително кратко време, може би 2-3 месеца или по-малко. Нямах друг начин да си ги взема с мен че доста надалеч ги бях помъкнала. Нещо от сорта на седмица май ми отиде докато стане хубав кефир, всеки ден ново мляко им слагах.
Виж целия пост
# 682
Не е нужно всеки ден ново мляко. Отнема около 6-7 дни, зависи от Т в помещението.
На мен ми пратиха с куриер замръзен, но се беше размразил.
Сложих мляко и държах 2 дни, после пак и пак и вече след около седмица  стана хубав.
Ако ама измрели те си личат, стават сивкаво-червеникави.
И аз в момента не правя, че ми омръзна, но имам във фризера 4-5 пакетчета.
Виж целия пост
# 683
Моите си работят в хладилника. За 4-5 дни си става перфектен квас, почти като кисело мляко е на гъстота, едва го прецеждам. Така процеса е по-дълъг и не се разправям ежедневно. Всички се радват на гъбките, но само на мен се налага да яма кефира за да не го хвърлям. Но пък иначе го разбъркват регулярно, който отвори хладилника не подминава без да разбърка. Simple Smile
С една дума, гледаме си го като домашен любимец. Simple Smile
Виж целия пост
# 684
Не е нужно всеки ден ново мляко. Отнема около 6-7 дни, зависи от Т в помещението.
На мен ми пратиха с куриер замръзен, но се беше размразил.
Сложих мляко и държах 2 дни, после пак и пак и вече след около седмица  стана хубав.
Ако ама измрели те си личат, стават сивкаво-червеникави.
И аз в момента не правя, че ми омръзна, но имам във фризера 4-5 пакетчета.
Не посмях да не го сменям, все пак е на топло. Ако вече всичко е нормално, знам че няма да се развали млякото, но докато не са започнали още да "работят" зрънцата... опасявах се че ще се прибера и ще го заваря вмирисано. Та сменях всеки ден, то беше и малко количество де. Променен цвят нямат, белички са си, вече всичко е нормално.
Може и аз да започна предимно в хладилника да го държа след някой месец, правила съм го и преди през лятото защото кухнята ми пак беше южна и ставаше много горещо в нея.
Виж целия пост
# 685
Имам за даване. Живея във Варна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия