Как да си направите лесни палачинки

  • 8 531
  • 35
# 15
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Виж целия пост
# 16
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Мога да Ви напиша рецептата ми за стандартни палачинки. Аз имам плоча за палачинки (~30см). Не се добавя никаква мазнина, освен в сместа и са пухкави и ароматни. Bowtie
Виж целия пост
# 17
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.

Вкуса на банана може да се измени, като се сложат подправки, а ако искате вместо банан направете палачинки от папая или манго. Пак с яйца и може да добавите пълнозърнесто брашно или брашно от лимец, с малко вода, щипка сол и щипка сода. Стават много ароматни.
Виж целия пост
# 18
Явно не е за някой като мен, който обича палачинки със сирене... Wink
Виж целия пост
# 19
Правила съм ги в разни варианти, но за мен са отвратителни, когато доминира вкусът и ароматът на банан. Затова ги подобрих - на 2 яйца и 1 намачкан банан слагам 2 лъжици брашно, малко прясно мляко, няколко щипки кафява захар, щипка сол и щипка канела. Може да се сложи и кокосово брашно. Тестото трябва да е по-гъсто от това за палачинки. Домочадието ги обожава в този вид, на мен пак са ми малко хм. Но стават. Оригиналната рецепта е подходяща само за стриктна безглутенова диета.
Виж целия пост
# 20
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Мога да Ви напиша рецептата ми за стандартни палачинки. Аз имам плоча за палачинки (~30см). Не се добавя никаква мазнина, освен в сместа и са пухкави и ароматни. Bowtie

Ще се радвам да споделите рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Добър ден,

Както обещах, споделям сутрешните бананчинки:
Рецептата не съм променял - един банан, две яйца - в блендера и след това на слаб тиган /5 от 9/, намазан с олио.
Станаха 10 малки палачинки - бананчинки Simple Smile

Скрит текст:

























Здравейте, от къде ви е стойката за подправки?
Виж целия пост
# 22
Аз слагам 2 яйца, 2 по-узрели банана, добавям какао, захар, малко брашно, прясно мляко и накрая палачинките имат вкус на банан/какао,но ако се сложи повечко какао, то ще преобладава като вкус, естествено.
Виж целия пост
# 23
Рецепта за ароматни палачинки - 10 броя, 30 см. Flowers Strawberry Egg
- 200 гр. Брашно
- 1 каф. лъжичка сол
- 1 каф. лъжичка бакпулвер
- 3 суп. лъжици захар
- 3 бр. ванилии / ~6-7 грама
- 3 бр. яйца
- 200 мл. Олио
- 200 мл. Прясно мляко
- 200 мл. Хладка вода
--------------------------------------
Всички продукти изсипвам в дълбок съд (към пасатора се предлагат такива)
и се пасира за кратко, докато стане хомогенна смес.
Тигана или плочата се намазняват леко само преди първата палачинка. След това не се слага мазнина - тази в сместа е напълно достатъчна. За 30 см. слагам 1 и 1/2 черпак от сместа - нито тънки, нито дебели.
Препоръчвам тази рецепта, като изпробвана многократно, но продуктите и пропорциите не трябва да се променят.
Виж целия пост
# 24
Много, благодаря, ще пробвам, че все не ми се получават хубави.
Виж целия пост
# 25
~Dee_Dee~, би трябвало да Ви се получат, ММ дори сам почна да ги прави по тази рецепта (а не умее много неща Grinning )и ако се спази всичко ще се радвате на пухкави и ароматни палачинки.
Позволявала съм си да я моделирам, но всеки път е fail, затова и потретих за точността. Stuck Out Tongue Winking Eye Hug
Виж целия пост
# 26
Момичета, палачинките само с банан и яйца са ми любимите в последнот време ^_^ Най-после си купих хубав тиган на Делимано, слагам съвсем малко кокосово масло като мазнина и стават чудесни! Понякога добавям ванилия или какао, ако искам нещо по-ароматно. Аз лично ги хапвам с малко мед и орехи, защото съм фен на сладкото Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Ние обожаваме тези палачинки и съм пробвала много конфигурации. Много добри се получават като се замени банана с авокадо, овкусено с мед.правила съм и с авокадо и малко филаделфия, също станаха добри. Добър вкус имат и тези с пасирана ябълка, но аз добавих и малко брашно. Пропорции не съм спазвала. Гледам тестото да е с гъстотата на тесто за американски палачинки.
Виж целия пост
# 28
На този принцип правя "тиганички", но не с плод, а с 2 яйца, кофичка кисело мляко, шипка сода за хляб в млякото и овесено или друго брашно на око, докато стане смес, която да може да се изсипва с лъжица. Правя ги на сух тиган за палачинки и съвсем леко намазнявам с масло преди първата или ако започне да лепне. От една доза излизат 10-12.
Виж целия пост
# 29
О, че то излизала добра бройка от 2 яйца и 1 банан. Винаги съм мислела, че стават 2-3 и това ме е спирало да пробвам, но аз и ще поувелича малко дозата. Simple Smile
Иначе рецептата за палачинки, която аз винаги ползвам и която няма провал, е тази -
http://www.supichka.com/рецепта/308/палачинки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия