Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

  • 137 285
  • 744
# 15
Донкатцуто или тонкатцу е свинско или пилешко, по принцип само месо, без кокал, начукано,овкусено, оваляно в брашно ,яйце, галета панко и изпържено.Галета Панко си бях взимала от Лидъл.
https://youtu.be/RZmgiqWbQgc

Кюнефе.Сиропа е едно към едно , ако е чаша захар , слагаш и чаша вода, аз слагам към водата сок от мандарина, портокал и настъргана кора.

https://youtu.be/s-p6nbG3CQ8


Виж целия пост
# 16
Мерси,  sem 💐.
От мен, вместо запис, днешната закуска.
Соленки със сирене и кашкавал и с варена наденица.


Тайне,  уби ме с този котлет 😍, и ориз ми се яде...
Лабрекс,  този тутманик - пита изглежда разкошно.
Виж целия пост
# 17
Тайне,  уби ме с този котлет 😍, и ориз ми се яде...
 
Дъщерята поръча пиле с ориз, после, докато сготвя, си купиха с внука кебапчета. newsm78
Виж целия пост
# 18
Разкошни нещица сте показали - иска ми се от всичко да си хапна. Nerd
Лабрекс - тутманика  с "онова" тесто за всичко ли го прави?

У дома - посна яхния от зелен фасул с картофи


* варени макарони със сирена


*мляко с ориз


* торта "Наполеон" с готови кори


* салата - пилешки гърди, зелен фасул, кисели краставички, майонеза и горчица (моя измислица, но се получи добре - щом и сина яде от нея Smiley

Виж целия пост
# 19
навремето си купувах опакована паста "Наполеон," Sad няма я вече.
с много вкусен крем беше, сега има пак нещо, кръстено "Наполеон", но нито кремчето е същото, нито коричките са така хрупкави...
Виж целия пост
# 20
Sem22, с какви кори(и от къде) прави тортата Наполеон? Heart Eyes
Виж целия пост
# 21
Разкошни нещица сте показали - иска ми се от всичко да си хапна. Nerd
Лабрекс - тутманика  с "онова" тесто за всичко ли го прави?

Скрит текст:
У дома - посна яхния от зелен фасул с картофи


* варени макарони със сирена


*мляко с ориз


* торта "Наполеон" с готови кори


* салата - пилешки гърди, зелен фасул, кисели краставички, майонеза и горчица (моя измислица, но се получи добре - щом и сина яде от нея Smiley


sem22, последната ми тестена любов е тестото на ПОСТНИ-те ЗАХАРНИ КИФЛИЧКИ, вместо овесеното мляко в рецептата, използвам краве, правя двойна доза и пека каквото се присетя от него. Много го харесаха всички вкъщи, стои едно такова нежно и мекичко, не съхне. Не че много се застоява, де, но до следващия ден да кажем. Слагам всичкОтО съставка + маята в купа, добавям брашното, меся, оформям, втасвам в печката и пека. Вкусно ни е самото тесто. Peace
Само не знам снимките къде ми изчезват, преди радикал ру ги изгуби, сега и постимажЪт нещо се излага.
 Simple Smile

Снимките ти поред ми иде да ги почна Heart Eyes с.....големия черпак на Марчева! Simple Smile bouquet
Виж целия пост
# 22
навремето си купувах опакована паста "Наполеон," Sad няма я вече.
с много вкусен крем беше, сега има пак нещо, кръстено "Наполеон", но нито кремчето е същото, нито коричките са така хрупкави...

Има ги и сега, същите са


Виж целия пост
# 23
Леле,уникални сте момичета и Батето Flowers Tulip
Срам ме е, но се включвам с мойте обикновени чинийки
пил.бутчета(обезкокалени...)не са изгоряли,а са с тъмен соев сос
Виж целия пост
# 24
навремето си купувах опакована паста "Наполеон," Sad няма я вече.
с много вкусен крем беше, сега има пак нещо, кръстено "Наполеон", но нито кремчето е същото, нито коричките са така хрупкави...

Има ги и сега, същите са




не са същите, Емо, скоро купувах, че мъж ми си примира по тях, но не са толкова сочни.

Сем, мерси! :*

у нас тази вечер гювечета, от предната вечер старецова каша Simple Smile с много пресен лук
Виж целия пост
# 25
пеп-4о, спаси ме тая вечер и по-конкретно мм. Simple Smile Като се затюхкал, че пропуснал да си купи някакви сладки, викам, айде, от мен да мине, ще се прежаля да направя някакви бързи. И се сещам, че от сто години се каня на твоите студентски. Чудни станаха, много вкусни! Не знам що съм чакала толкова време, та чак сега по нощите! Докато разхождах четирикракия приятел, тестото стоя в хладилника, после вече бързо станаха и добре, че и бързо се пекат. Така че благодарности!  bouquet



А, и да питам, ако не държа в хладилник тестото няма ли да станат? Нали все гледам да е нещо по-бързо. Peace
Виж целия пост
# 26
denil, аз....таковата, щото теб те е срам можеш да ме поканиш на гости, нищо няма да ти върна, а най-много да си поискам втори път от спанака, толкоЗ.  Wink

От мен една картофена  яхнийка с телешко



Немски сладкиш с маково семе и заливка-поливка, изнамерих го отнякъде, не знам от къде е.




Виж целия пост
# 27
Марчева,засрамих се(човечето ми го няма)-заповядай,не сме далече!
Имам едно питане към Лабрекс или Добри(двечките скоро ми пуснаха мухата...)-по коя рецепта правите целувките от нахутена вода?(спрях се на тази на Бети,но да съгласувам с вас)Благодаря!
Не мога да си кача снимка-грешка 6578...изхитрих се,май-чрез скрийншот
Виж целия пост
# 28
моите бяха сбирщайн Simple Smile
четох няколко рецепти и накрая запомних само, че колкото е водата, толкова трябва да е захарта. непременно кристална, не пудра.
аз не сложих лимон - следващия път ще сложа. Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Sem22, с какви кори(и от къде) прави тортата Наполеон? Heart Eyes
Джени - в Осло си имаме руски щанд в някои от азиатските магазини. Ако искаш пращам - пиши ЛС.
Лабрекс - благодаря. Flowers Hibiscus
Пеп4о - подсети ме ти за гювечета Smiley
Марчева - десерта за мен

У нас закуската - баница
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия