МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 815
  • 756
# 105
Френската е страхотна наистина, от известно време карам с такава само че в големите пакети, излиза няколко пъти по-евтина и издържа доста месеци, стига да е добре затворена. Половин кило е 8 лева някъде, нищо общо с цената на малките пакетчета.
От къде я купуваш?
При мен няма от къде от физически магазин и я купувам онлайн от дрога.бг - предлагат подправки, чайове, семена и какво ли не, включително и тази мая. Дано не се изтълкува като реклама, не ми е това целта. Само там открих да продават големите пакети по един, те по принцип не са точно за домашна употреба и на другите места само по цял кашон намирах да продават от тях. Имат и физически магазини, просто не в моя град, само във Варна и София. Маята си е същата, просто количеството наистина е промишлено, аз разделям един пакет със сестра ми и пак ни стига за месеци наред.
Аз лично я държа в добре затворен буркан в хладилника, след като е отворена, но мисля че някой писа по-назад в темата че можело и да не е в хладилник и пак се запазвала.
Скрит текст:
https://droga.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=686 - ето как изглежда пакетът, вакуумиран е, а не просто запечатан както малките.
Малките пакетчета ги има в повечето супермаркети, те са лесни за намиране.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 106
мм купува някъде от женски пазар турска жива мая - 500 гр. 1.50 лв.
на опаковката пише "примапак", но не откривам нищо, което да отговаря на "моята" мая
Виж целия пост
# 107
Помня Пак мая от едно време, когато гледах баба как меси Simple Smile http://www.pakmaya.com.tr/tr/firinda/mayalar

Бухали и Сови, коя мая на Лидл не ви хареса - сухата или прясната? Аз ползвам и двата вида и съм доволна от нея повече, отколкото от Йоткер. Може би конкретната партида не е наред нещо?
Виж целия пост
# 108
Сухата, Belbake
Виж целия пост
# 109
И аз не харесвам сухата на Белбейк, не ми се навдигат толкова печивата, както с Йоткер. Пробвах една опаковка /не помня колко броя бяха в найлончето/ и си се върнах на Йоткер.
Виж целия пост
# 110

yani_cat, и аз съм с хлебопекарна на Мулинекс. За по-малко ронене добавям към тестото 1 голяма мерителна лъжица оцет.  И да, ножът има значение.
Виж целия пост
# 111
Това с оцета не го знаех, благодаря. Чудя се сега каква машина да купувам, може да изчакам лидълската да излезе, но това пък кой знае кога ще е.
Виж целия пост
# 112
Това с оцета не го знаех, благодаря. Чудя се сега каква машина да купувам, може да изчакам лидълската да излезе, но това пък кой знае кога ще е.

На есен Simple Smile Обикновено така я пускат - пролет и есен.
Виж целия пост
# 113
Лидълските машини обикновено ги пускат около козунаците и около щолените Simple Smile.
Виж целия пост
# 114
Какви са тези лидълски машини, които коментирате? И аз се оглеждам за нова хлебопекарна.
Виж целия пост
# 115
Какви са тези лидълски машини, които коментирате? И аз се оглеждам за нова хлебопекарна.

Моята е такава http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-B2BA9B7D-2AC816B5/lsp/hs … D1%80%D0%BD%D0%B0 Доколкото помня, струваше 99,99 лв. или нещо подобно, под 100 беше със сигурност през октомври 2014 г. Досега съм сменяла казанче 2 пъти, като първото си го повредих сама. Ползвам я ежедневно.
Виж целия пост
# 116
Моята е от предпоследната промоция, има лека промяна във формата на прозорчето и "актуализирана цена" от 111 лева ако не се лъжа:smile:. http://www.lidl-service.com/static/8614350/64338_HR_RO_BG_EL.pdf

П.П. Всъщност е от промоцията преди миналогодишния Великден.
Виж целия пост
# 117
Над 100 са сега, а последния път беше и по-голяма машината - за 1000/1250/1500г като капацитет, не знам останалото дали е много различно. Иначе сестра ми има тази от линка и е доволна като цяло. Рецептите в книжката не струваха, аз май предимно това съм запомнила, че ги гледах от любопитство тогава.
Виж целия пост
# 118
Това с оцета не го знаех, благодаря. Чудя се сега каква машина да купувам, може да изчакам лидълската да излезе, но това пък кой знае кога ще е.
използвай и сок от лимон. по-натурално е.
а за ронливостта вероятно маята ти е в повече или ти е по-сухо тестото.
личи си кой не е чел първа страница от темата  Laughing.
Виж целия пост
# 119
Скрит текст:
Това с оцета не го знаех, благодаря. Чудя се сега каква машина да купувам, може да изчакам лидълската да излезе, но това пък кой знае кога ще е.
използвай и сок от лимон. по-натурално е.

Използвам натурален оцет, без добавени сулфити и пр. "подобрители".  Винаги имам и лимони, но ми е по-лесно с оцета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия