МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 72 053
  • 756
# 420
Дояде ми се царевичен хляб. 😂
В какво съотношение може да се комбинира максимално?
Виж целия пост
# 421
Отдавна не си ползвам дървената кутия, но в нея хлябът също мухлясва. Сега го прибирам в памучна кърпа, увита няколко пъти около него /говоря за хлябът с глутен/.
Безглутенов правих със сода, на програмата без втасване. Не мога да кажа, че се надигна. Остана и по-влажен вътре. Ако не го бях оформила ръчно, отново щеше да бъде със странна форма. Сега се каня да пробвам и с повече течност и мая. Правя експерименти и трупам опит...
Виж целия пост
# 422
Отдавна не си ползвам дървената кутия, но в нея хлябът също мухлясва. Сега го прибирам в памучна кърпа, увита няколко пъти около него /говоря за хлябът с глутен/.
За колко време Ви мухлясва в дървена кутия?
Аз го държа не повече от 3-4 дни. Предпочитам да правя малък хляб и да е пресен, че не обичам стар хляб. Обикновено го изяждаме за два дни.
Моята кутия е от Икеа (около 10 лева беше, ако не греша).

P.S. Правя само глутенов хляб, и то с повече пълнозърнесто брашно.
Виж целия пост
# 423
Аз държа хляба в хлебопекарната.
Днес ще правя с песто. Дано се получи.
Виж целия пост
# 424
Скрит текст:
Отдавна не си ползвам дървената кутия, но в нея хлябът също мухлясва. Сега го прибирам в памучна кърпа, увита няколко пъти около него /говоря за хлябът с глутен/.
За колко време Ви мухлясва в дървена кутия?
Аз го държа не повече от 3-4 дни. Предпочитам да правя малък хляб и да е пресен, че не обичам стар хляб. Обикновено го изяждаме за два дни.
Моята кутия е от Икеа (около 10 лева беше, ако не греша).

P.S. Правя само глутенов хляб, и то с повече пълнозърнесто брашно.

Толкова отдавна не я ползвам за хляб, че не мога да си спомня. У нас хлябът се консумира по различен начин. Понякога се налага да правя всеки ден, понякога през ден или веднъж на 3-4 дни. Зависи от другата храна.

И аз редовно правя пълнозърнест хляб. На 900 г. брашно само 150 е бяло.

Ако преценя, че е опасно за хляба /например задържан няколко дни през лятото/, го слагам в хладилника.

Виж целия пост
# 425
В нас само сутрин за закуска хапваме хляб и ни остава за по дълго. Сега от мързел го слагам в пликче и след първия ден в хладилника, така се запазва за по-дълго, но пък става за ядене само след тостера.
Правя го от 100% лимецово пълнозърнесто брашно (купуваме го от познат с мелница), без да го смесвам с никакво друго. Често имам провали, но пък става вкусно. Последно тази седмица го направих с повече к. мляко и малко вода, сложих зехтин, но ме достраша да заменя захарта с мед, може би следващия път ще опитам. Получи се здраво стегнато хлебче.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 426
Отдавна не си ползвам дървената кутия, но в нея хлябът също мухлясва. Сега го прибирам в памучна кърпа, увита няколко пъти около него /говоря за хлябът с глутен/.
....

Домашно приготвения хляб държа в памучна торба и дървена кутия. Не се е случило да мухляса, а само са изсъхне. Мухлясвал ми е само купен хляб в найлонов плик.
Виж целия пост
# 427
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали хоризонтална хлебопекарна ( т.е. да излиза хляб, кекс продълговат) , да може да се приготвя кекс с плодове, бухти, хляб и др. Моля за мнения за Хлебопекарна Finlux FBM-1682W и за
Хлебопекарна Tefal PF210138, която е обаче принташна . В първата пише, че не може да се слагат плодчета , но дали ще е проблем да сложа? Дайте мнение за хлебопекарна, като цяло?
Виж целия пост
# 428
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали хоризонтална хлебопекарна ( т.е. да излиза хляб, кекс продълговат) , да може да се приготвя кекс с плодове, бухти, хляб и др. Моля за мнения за Хлебопекарна Finlux FBM-1682W и за
Хлебопекарна Tefal PF210138, която е обаче принташна . В първата пише, че не може да се слагат плодчета , но дали ще е проблем да сложа? Дайте мнение за хлебопекарна, като цяло?
бухтите не се ли пържат?
ако сложиш плодове в машината ще имаш плодове в тестото , ако са зеленчуци - ще имаш зеленчуци.
т.е. каквото сложиш това ще имаш в тестото.

пп. принташна какво е ?
Виж целия пост
# 429
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали хоризонтална хлебопекарна ( т.е. да излиза хляб, кекс продълговат) , да може да се приготвя кекс с плодове, бухти, хляб и др. Моля за мнения за Хлебопекарна Finlux FBM-1682W и за
Хлебопекарна Tefal PF210138, която е обаче принташна . В първата пише, че не може да се слагат плодчета , но дали ще е проблем да сложа? Дайте мнение за хлебопекарна, като цяло?
Хлебопекарната пече /и меси и втасва/, но не прави бухти, т.к. те се пържат, а хлебопекарните не пържат. Може да си замесиш и втасаш там тестото, но не и да го пържиш.Тефал си прави кекс с плодове. принташна не сханах какво е? Иначе глас за тефал.
Виж целия пост
# 430
не само Тефал прави кекс с плодове.
говорим за машина, която е предназначена да меси и пече.  какво ще омеси и опече тя незнае.
най-общо казано - каквото и сложим.
Виж целия пост
# 431
не само Тефал прави кекс с плодове.
говорим за машина, която е предназначена да меси и пече.  какво ще омеси и опече тя незнае.
най-общо казано - каквото и сложим.

Не знае, но покритието на някои казанчета не става за сухи плодове /надраскват го/ или за свежи цитруси примерно /разваля се покритието бързо/. Затова производителите се застраховат и го пишат като изрично условие - за да не се брои за дефект или некачествена стока, а за неправилна експлоатация и са си прави, преценили са си качеството на уреда и възможностите му.
Виж целия пост
# 432
покритието на казанчетата не подлежи на рекламация. те са консуматив.
на практика на продавача му е все едно -  не носи отговорност.
Виж целия пост
# 433
Оставам с впечатление, че stela pavlova въобще не е наясно с устройството хлебопекарна.

 И аз не разбрах какво е "принташна".

 На мен Мулинекс /вече Тефал/ ми служи дълги години. Нейното предпоследно казанче ми се надраска от семената в хляба.

При избор на хлебопекарна залагам на наличие на обслужващ сервиз, количество на хляба  и на цената. Казанчето и бъркалките са консумативи и не бих избрала марка, за която няма от къде да си ги купя. Както и машина с малък грамаж. Мулинексът ми беше за 1500 г /както писах, вече Тефал, 9 години го ползвах/, а сега съм с Горение за 1600 г.
При големия грамаж, хлябът е с форма на кекс/хляб  а при малкия грамаж може да се оприличи на "кубче". Искам да кажа, че е по-висок, отколкото дълъг.
Виж целия пост
# 434
височината е еднаква при двата вида - с 1 или 2 бъркалки.
дължината е различна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия