Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 2

  • 10 724
  • 198
# 30
Аз лично ползвам МВ само за претопляне на храна и то доста рядко, общо взето ми е малко за украса. Обаче, ако се замислите, всичко е вредно:въздуха, който дишаме в София, изгорелите газове, преработените и рафинирани храни, фаст фууда, замърсената околна среда, безжичния интернет и мобилни комуникации, и още и още. Та в този резон на мисли едни 10-15мин дневно на индукционна са ти най-малкия проблем. Мое мнение, не ангажирам никого с него, нито се наемам да ви убеждавам. Аз фирма за електроуреди нямам, но ще взема да разровя да видя какво точно поле правят, със сигурност е нискочестотно.
Иначе колкото и да е изтъркан довода за ежедневните ЕМ лъчения си е факт. Ако ви е толкова притеснено, определено трябва да хващате гората, там е почти сигурно, че няма, ако няма някоя базова станция наоколо Wink
Виж целия пост
# 31
Търся мнения за стъклокерамичните плотове на Тека, както и за тази фурна на Бош

цък
Виж целия пост
# 32
Аз лично ползвам МВ само за претопляне на храна и то доста рядко, общо взето ми е малко за украса. Обаче, ако се замислите, всичко е вредно:въздуха, който дишаме в София, изгорелите газове, преработените и рафинирани храни, фаст фууда, замърсената околна среда, безжичния интернет и мобилни комуникации, и още и още. Та в този резон на мисли едни 10-15мин дневно на индукционна са ти най-малкия проблем. Мое мнение, не ангажирам никого с него, нито се наемам да ви убеждавам. Аз фирма за електроуреди нямам, но ще взема да разровя да видя какво точно поле правят, със сигурност е нискочестотно.
Иначе колкото и да е изтъркан довода за ежедневните ЕМ лъчения си е факт. Ако ви е толкова притеснено, определено трябва да хващате гората, там е почти сигурно, че няма, ако няма някоя базова станция наоколо Wink

Всичко е вредно, но въпроса е до каква точно степен е вредно това ел магнитно лъчение на индукционните котлони.
Виж целия пост
# 33
Честно казано незнам, не съм се и замисляла много-много по темата...не очаквам производителите да обявят, нито някакви конкретни проучвания да се правят в тази област. Но поне ЕМ загрява съда, в който се готви, а не директно храната. А конкретно за готвещия дори да има някаква вреда, то е за доста малко време, а и полето на действие би трябвало да е в доста малък радиус.
Иначе е факт, че индукционните котлони превъзхождат стъклокерамиката като ефективност и поддръжка, но искрено се надявам, ако има вреда, то тя да е минимална.
Виж целия пост
# 34
И мен ме кефят много както ги описвате, ака наистина вредата е минимална скачам няма какво друго да се мисли, там че бил 300лв по-скъп
Виж целия пост
# 35
Всъщност излиза двойна цената спрямо стъклокерамика, ако се гледа конкретна марка и функции. Но наистина регулирането на котлоните е впечатляващо, и загрява страшно бързо. Хем преди имах стъклокерамика Сименс, уж висок клас и пак съм възхитена. Да не говорим, че няма какво да му чистиш, забърсваш със салфетка и готово, почиствам го с препарат за стъкла веднъж седмично, ей така да ми е лъскав.
Виж целия пост
# 36
2 киловата мощност... Абе надявайте си се... тя е безплатна.

Даже и двойно по скъпо... Joy
Виж целия пост
# 37
Ако опасенията ви са за електромагнитното поле, замислете се как отвсякъде ни облъчват с какви ли не честоти, а и едва ли ще висиш на котлона по 12ч на ден, за да ти навреди. А микровълнова ползвате ли, която е доказано вредна, особено за готвене?
Не ползвам микровълнова от много години.
Не стоя по 12 часа на котлона, но стоя почти всеки ден, както и детето ми, което се учи да готви.
И като имам други неизбежни източници на излъчване, защо трябва сама да си създавам още един, който се натрупва към другите ? За малко по-бързо готвене, прецизност на температурата и по-лесна поддръжка. Човек сам си преценява кое му е по-важно.
Виж целия пост
# 38
Благодаря ви за споделеното мнение за индукционните котлони, обаче ММ не ще и това е. Казал е, че няма да слагаме и точка. Сега продължавам да разучвам керамичните котлони и фурни на Тека. Признавам си, че досега не съм използвала нищо по- ново от 15 годишна фурна и котлони, така че започвам от нулата и приемам съвети Simple Smile
Виж целия пост
# 39
Именно, въпрос на преценка е, като не ви харесва, не си купувайте. Никой не ви кара насила, аз споделих моето мнение, като ползвател. Колко е вредно едно такова ЕМ излъчване е мнооого спорно, а за 10-15мин максимум на ден...ще кажеш, че е радиация.
Виж целия пост
# 40
2 киловата мощност... Абе надявайте си се... тя е безплатна.


Правиш ли разлика между максимална мощност и употребена енергия за едно готвене? Понеже ако си купиш кола, която вдига 250 км/ч, това не значи, че все с толко ще караш, нали?    Както при колата използваш максималната мощност само за да ускориш, а после само поддържаш скоростта, така и тук е същото. Обаче загубите са много по-малки, понеже се нагрява само и точно дъното на тенджерата.

Защо си мислите, че около обикновените котлони няма поле??? Около всеки проводник, по който тече ток, се генерира поле, пропорционално на големината на тока. Сега вярно, че при индукционните котлони полето е търсен ефект и сигурно е по-силно, обаче се излъчва само ако има тенджера. А когато се сложи тенджерата, силовите линии на полето се концентрират основно в нея (то това е целта на занятието, а не да облъчват атмосферата). Та накрая се съмнявам, че има голяма разлика между двете технологии.

И най-накрая, аз като варя някаква манджа не вися до тенджерата да и бая, а само я поглеждам от време на време.

Ама всеки си решава.
Виж целия пост
# 41
То колата и да не се движи - пак си отделя вредни емисии...
Ти на 80W ли обикновено готвиш?
Виж целия пост
# 42
То колата и да не се движи - пак си отделя вредни емисии...
Ти на 80W ли обикновено готвиш?

Отделя, ама по-малко, защото на празен ход гори малко гориво. Това за колата, а индукционният котлон ако няма тенджера отгоре се изключва, а не грее на макс.
Не, не знам на колко вата готвя, нагласям си желаната степен/температура и котлонът сам си регулира мощността. Точно както прави и обикновеният котлон - тръгва, спира, тръгва, спира и ако 70% от времето е работил на 2000 вата, а 30% от времето е бил изключен за един час готвене не са изгорени 2 киловатчаса, а само 1,4 киловатчаса. При индукционните  мисля, че контролът даже е плавен, а не on-off, което е още по-добре. Но и да не е така, самият факт, че се нагрява директно дъното на тенджерата означава по-малко загуби, което пък значи, че по горната схема ще имаме не 70%, а 50% работа на макс. А ако е с плавно регулиране ще е още малко по-добре.
Виж целия пост
# 43
А може ли малко разяснение относно съдовете, с които може да се готви на индукционните котлони!
Прочетох, че трябва да са плоски дъната и ако сложиш магнит, то той трябва да се задържи по съда. Това задължителен критерий ли е? (току-що си направих експеримент, върху нито една тенджера не се задържа магнита....)
И аз избирам плот и фурна и изобщо не знам от къде да тръгна... Обърках се вече с тези индукции, пиролизи и всякакви други новости
Виж целия пост
# 44
Да, задължително е съдовете да се железни, за да готвиш на индукционен котлон. Другият вариант е да купиш решетка, която може да се слага на обикновени съдове и така да ги приспособиш, но мисля, че не е ефектувни и има някакви загуби.

В избора си тръгваш от това какъв ти е бюджета и мястото - котлон 2ка,3ка или 4ка. Имаш ли бюджет за индуукционен?
За фурната- пак бюджета. колко често готвиш? Имаш ли навика да си забърсваш мръсотията след всяко готвене или те мързи да чистиш?
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия