За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 745
  • 758
# 750
Привет. Правих лазаня за първи път и по рецептата накрая корите се заливат със сос Бешамел. Като опекох лазанята се оказа, че най-горният слой кори е твърд и хрупкав, а не е мекичък, както мисля, че трябва. Според мен се получава така заради брашното в соса. Дайте ми съвет как да процедирам другия път? Да пропусна ли бешамела и ако да - с какво да ги залея? Лека вечер, кулинари:)
Виж целия пост
# 751
Привет. Правих лазаня за първи път и по рецептата накрая корите се заливат със сос Бешамел. Като опекох лазанята се оказа, че най-горният слой кори е твърд и хрупкав, а не е мекичък, както мисля, че трябва. Според мен се получава така заради брашното в соса. Дайте ми съвет как да процедирам другия път? Да пропусна ли бешамела и ако да - с какво да ги залея? Лека вечер, кулинари:)
Не, не мисля, че е от брашното в бешамела, напротив, малко ти е бил бешамела.
Ето канелони отново с бешамел, виж колко много е

https://recepti.gotvach.bg/r-106693-Канелони_с_кайма,_сос_Неаполитана_и_сос_Бешамел

и още една рецепта, въпреки че ти почти са еднакви

https://recepti.gotvach.bg/r-94151-Най-добрата_лазаня
Виж целия пост
# 752
Моля някой да пусне нова тема.
Виж целия пост
# 753
С много кисело домашно квасено мляко може ли нещо да се направи или да го хвърля?
Виж целия пост
# 754
Смесете го с не чак толкова кисело и си направете таратор. Кекс или някакъв друг сладкиш с кисело мляко.
Виж целия пост
# 755
Моля ви за съвет. В неделя трябва да правя питка за прощъпулник,мога ли да замеся тестото в събота вечерта и в неделя да я направя? Знам,че трябва да е сладка-мисля да направя Памук питка .
Виж целия пост
# 756
Ще ни заключат и ще ни изгорят всички специалитети ... някой да пусне нова тема, аз не знам как се прави Grinning
Виж целия пост
# 757
Някой срещал ли е в София бутер тесто, което не съдържа палмово масло/маргарин, а само бутер?
Виж целия пост
# 758

МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ТЕМА!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия