Веселите чугунки и чугуни! Отчетна тема за борбата с тежкия тиган.

  • 43 664
  • 748
# 570
Честито, интеркуулер,
със здраве да си я ползуваш. Супер цена и цветът е много красив и практичен. Нищо няма да му стане на емайла. Може би са загаряли на много високи температури тези, които са покафенели. Или са пържили почти без мазнина, това не е добре за емайла.
Виж целия пост
# 571
Честито, супер е цената. И аз искам овална да си взема някой ден.
Виж целия пост
# 572
Днес варих боб наистина вкусът е уникален. Пекох пак хляб, но той вече е известно вкусен и хрупкав
Виж целия пост
# 573
.Стела, ще споделите ли рецепта, има ли специфики при приготвявнето на боба в чугун? Използвам индукционен котлон, проблем ли е, ако тенджерата ми е по-голяма - овалната?
Виж целия пост
# 574
Днес варих боб наистина вкусът е уникален. Пекох пак хляб, но той вече е известно вкусен и хрупкав

Стеле,
имаш ли някоя специална рецепта за боба? Как го правиш?
Виж целия пост
# 575
Готви на слаб огън от 9 степени на 3.По мой стандартен начин. Винаги изхвърлям първата вода в която слагам щипка сода. След това варя с прибавени лук, морков, чушка, олио. Сол и домат прибавям след като вече боба е сварен. Не запържвам, защото у нас не обичаме. Накрая джоджен. Различното беше, че прибави две сухи люти чушки, но ние обичаме
На стъклокерамичния котлон готових, индукционния ми има защита и изключваа.   Боба задължително накиснат от вечерта. И го готвя на сутринта на следващия ден. Тук водата не извира много, за това внимание с количеството, може да стане супа 😀
Виж целия пост
# 576
Честито ти , да пишеш като дойде..И аз 2 дни я мислих за тази цвят касис и заради цвета се назландисвах..като че ли има значение ама а де ?  за 107паунда и хоп днес ми пише , че вече няма  Cry
за тази марка ...?
https://www.amazon.de/gp/product/B07962BTJY/ref=ox_sc_act_title_ … 309HIBY&psc=1
Виж целия пост
# 577
пинко,

ако не ти е бързо, изчакай.
На Крюзе и на другите марки редовно се пускат изгодни оферти на опредален  цвят и размер.
Ще трябва да разследваш редовно по размер и цвят каква цена има в момента даден съд.
Като ориентировка -кръгла тенджера на Крюзе от 24 см в немския амазон за 140 евро е супер цена.
За англйския амазон може да споделят други съфорумки.
Дадената тенджера е на добра цена, ако не държиш на марката, според мен е ОК.
Няма ли подобни на Лава? Там поне имаш дълга гаранция.
Виж целия пост
# 578
Честито ти , да пишеш като дойде..И аз 2 дни я мислих за тази цвят касис и заради цвета се назландисвах..като че ли има значение ама а де ?  за 107паунда и хоп днес ми пише , че вече няма  Cry
за тази марка ...?
https://www.amazon.de/gp/product/B07962BTJY/ref=ox_sc_act_title_ … 309HIBY&psc=1
Имам такава ,но пека само хляб в нея,как се готви  за съжаление не мога да дам отзиви.Доволен съм от качеството Hands Plus1
Виж целия пост
# 579
Честито ти , да пишеш като дойде..И аз 2 дни я мислих за тази цвят касис и заради цвета се назландисвах..като че ли има значение ама а де ?  за 107паунда и хоп днес ми пише , че вече няма  Cry
за тази марка ...?
https://www.amazon.de/gp/product/B07962BTJY/ref=ox_sc_act_title_ … 309HIBY&psc=1
Имам такава ,но пека само хляб в нея,как се готви  за съжаление не мога да дам отзиви.Доволен съм от качеството Hands Plus1
за хляба използвай други съдове. силата на чугуна е в приготвянето на храна.
това е според мен.
Виж целия пост
# 580
Това последното далеч не е вярно!
Виж целия пост
# 581
Това последното далеч не е вярно!

Подкрепям!
Според мен си заслужава човек да има чугунена тенджера и за хляб, и за готвене на ястия.

Още не съм стигнала дотам да пека хляб в мойта чугунка, но си мисля, че за печене на хляб е хубаво тенджерата да не е поела някакви тежки аромати като яхния или риба.

Купих замразена скумрия и много ми се иска да я изпека с лук и домати в Крюзето.
Само че се притеснявам да не се умирише на риба.
Там, където е суров чугун, по ръбовете, има теоретична възможност да поеме миризма.
Някой пекъл ли е скумрия в емайлиран чугун?
Виж целия пост
# 582
Мирела, не мисля, че емайлиран чугун може да се умирише. Пекла съм риба в тавата, която е с черен емайл. Няма никакъв проблем.
В една и съща тенджера пека хляб и готвя. Не знам защо трябва да са отделни тенджери.
Бонго да вземе да се поинтересува повечко за чугуна. Едно от предимствата му е печенето на хляб. Има много видеа, обяснения и т.н
Виж целия пост
# 583
Благодаря, Примадона гърл,
ще пробвам смело тогава скумрията тези дни.
Много обичам скумрия с домати, обаче не искам да купувам консерви. Ще я направя във фурната в тенджерата, все едно пека месо. Не знам колко време ще е нужно, това са филета от скумрия, на опаковката пише да се пекат 8 минути на тиган. Ще ги сложа с домати, пържен лук и млад грах за се задушават във фурната за 40 до 60 минути.
Виж целия пост
# 584
Мирела, рибата е термолабилен продукт и се сготвя извънредно бързо. Не случайно на опаковката пише 8 минути. 40 минути е адски много време. Лукът ще ти е сготвен, не знам доматите и граха в какво състояние ще ги добавиш - от това зависи колко време да готвиш общо, но домати принципно не трябва да се готвят дълго (по препоръка на нутриционистите), така че остава грахът. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия