Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 2 231
  • 47
# 30
Благодаря ви за препоръките за силиконовите прибори. Ще проуча и ще споделя на кои съм се спряла!
Виж целия пост
# 31
За недерящи прибори - защо трябва да използвате пластмаси или силикони, като има достатъчно дървени?
И един въпрос - могат ли да се пекат на чугунен грил тиган чушки и патладжани? Че на керамиката не е добре, във фурната омекват и се разлигавят, а чушкопек да се включва за няколко чушки или един падладжан е направо налудничаво.
Имам грил тиган от неръждавейка, но не се пекат добре на него, дори и на най-високата температура - не е достатъчна.
Виж целия пост
# 32
Дървен черпак дали има? Аз досега не съм виждала.
Виж целия пост
# 33
За недерящи прибори - защо трябва да използвате пластмаси или силикони, като има достатъчно дървени?
И един въпрос - могат ли да се пекат на чугунен грил тиган чушки и патладжани? Че на керамиката не е добре, във фурната омекват и се разлигавят, а чушкопек да се включва за няколко чушки или един падладжан е направо налудничаво.
Имам грил тиган от неръждавейка, но не се пекат добре на него, дори и на най-високата температура - не е достатъчна.
И мен това ме интересува. Пека пипера на голям метален сач, но го вземам от комшийката назаем. Ще ми се на чигунения тиган.
Виж целия пост
# 34
Виждали ли сте керамична плоча? И само за пица ли може да се прилага?
Виж целия пост
# 35
Starrydream ,

имала съм такава плоча. Огромна играчка е поддръжката, изисква много място за съхранение, висока употреба на енергия, а ползата - вкусът на пиците, направени на нея, не особено голяма.
Въпросната плоча с удоволствие оставих на бившия ми съпруг.

Недоволна,
чушки и патладжан могат да се пекат и стават много вкусни. Хубаво е да се притискат отгоре с нещо проветриво, метална решетка например, за да имат по добър контакт с повърхността и да се обръщат, а да се изпекат навсякъде.
Много неща притискам по време на печенето с едма метална шпатула с дупки.
https://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/koncis-32484/60225959/
Така се изпичат нещата по-бързо и приемат плоска форма, което при вурстове или чушки е доста полезно.
В другата тема коментирахме тежести за притискане. Това ще е следващата ми придобивка.
Виж целия пост
# 36
Аз благодаря за съветите за силния дим, които намерих в темата.
Вчера успешно се справих с едни месца на грил тигана. Само със сол и черен пипер, на ниска степен на котлона. Много съм доволна, след това лесно се изми.
Ще тествам и други неща.
В темата имате ли някъде готварски рецепти, които успешно сте приготвяли?

Хубав ден
Виж целия пост
# 37
Момичета такива тенджери (WMF) пускате ли в съдомиялна машина? Ето как ги изми нашата машина или по точно не ги изми. Появиха се странни петна , които само с яко търкане се премахват. Съдомиялнята е Сименс и сме тествали поне три различни таблетки . По отношение на измиването на останалите прибори нямаме проблеми.
Според вас в тенджерите ли е проблема или в съдомиялнята ?
Виж целия пост
# 38
Stavkata,

в тенджерите е проблема. Не е в машината или таблетките. Сплавите ги правят специално да стават и за индукцион, затова външният слой е такъв -хваща лесно ръжда. Той има 0 никел, заради магнетичните свойства. а вътрешната страна става така мърлява заради грапавината и отлагането на варовик или т.нар. странична ръжда по нея. Това е ръжда, която е на малки частички във водата, попаднала там от други съдове, които не са неръждавейки. А може и от примесите на самата вода да са.
При мен съдове от стомана на ВМФ и на Крюзе , правят същите мизерии. В Амазон има доста снимки като твоята. Моите съдове са светвали отново, когато ги пусна вътре при почистване на съдомиялната с лимонена киселина.

Ако искаш сложи половин литър вода с една суп. л. лимонтозу да заври и остави да изстине. Обикновено така вътрешността светва като нова.
Виж целия пост
# 39
Благодаря за инфото Wink
Виж целия пост
# 40
Някой има ли мнение за тези тенджери? Пише неръждаема стомана, но не е изрично споменато, че е 18/10.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597& … se%5D=40367020034
Виж целия пост
# 41
 Тези покрития дали са читави - едното е за бъркалките? В краен случай - може само за месене да се ползва.
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=16259
Виж целия пост
# 42
Здравейте,
Имам въпрос за съдове, които се използват след като сме сготвили. Имам сервизи от аркопал на Luminarc и съм доволна, но видях, че се предлагат и от опал. Знаете ли дали има разлика между аркопал и опал?
Виж целия пост
# 43
Някой има ли мнение за тези тенджери? Пише неръждаема стомана, но не е изрично споменато, че е 18/10.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597& … se%5D=40367020034

Аз имам тенджера на Elo от Айко съм я купувала преди години. Мисля че са качествени, поне аз съм доволна.
Виж целия пост
# 44
За тези пари и щом не пише, ще е 18/8 най-вероятно. Може и дъната да са тънки. Подобен комплект на WMF тежи около 10 кг, този е 6.4 кг. Най-добре си го вижте наживо. За тези пари е ясно, че няма да е като ВМФ или Фислър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия