Коледа 2018

  • 99 073
  • 1 162
# 390
Ето рецептата на постната питка на мама.
Постна питка
Пресява се малко над половин кг брашно, добавя се малко сол (на вкус), 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица оцет, в която е угасена 1 чаена лъжичка сода. Всичко се разбърква и се замесва меко тесто. Прехвърля се в намазана с олио тавичка и се разстила по дъното. С вилица се правят шарки (колкото повече – толкова по-добре за тестото), които трябва да стигат доста надълбоко, почти до дъното на тавата. Намазва се с олио отгоре и се пече по обичайния начин във фурната (ако печката е с вентилатор, не се използва). Това е. Тънкостта в случая и мекотата на питката идват от оцета, който се явява заместител на киселото мляко.

Аз правя същата. Става много вкусна, само че съветът ми е да се сложи повечко олио и вътре, и отгоре. Аз лично я обичам с повече сол, защото става като солен кекс, няма точно консистенцията на хляб. Коричката преобладава, защото не бухва особено. Децата я обожават!
Виж целия пост
# 391
Изтича...
Аз също си мислех, че е по-твърдо тестото като че ли, т.е. брашното е повече
Случвало ми се е при по-едра захар, а също и от олиото.
Мазнината изтича, не се оформя тесто и стои напукано.
Сладките след изпичане стават някак постни.
Не ми се споменават марките захар и олио, защото може да не е това причината при всички, но при мен забелязах, че с тези продукти не ми се получават.
Виж целия пост
# 392
Ето рецептата на постната питка на мама.
Постна питка
Пресява се малко над половин кг брашно, добавя се малко сол (на вкус), 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица оцет, в която е угасена 1 чаена лъжичка сода. Всичко се разбърква и се замесва меко тесто. Прехвърля се в намазана с олио тавичка и се разстила по дъното. С вилица се правят шарки (колкото повече – толкова по-добре за тестото), които трябва да стигат доста надълбоко, почти до дъното на тавата. Намазва се с олио отгоре и се пече по обичайния начин във фурната (ако печката е с вентилатор, не се използва). Това е. Тънкостта в случая и мекотата на питката идват от оцета, който се явява заместител на киселото мляко.
Мисля, че е пропусната водата!
Виж целия пост
# 393
Ох, да, и вода на око, пропуснала съм да я напиша.
Виж целия пост
# 394
Ние /ММ по-скоро Simple Smile / правим от няколко години питката по тази рецепта и става супер - мекичка вътре, а отвън хрупкава:
Питка с мая за Бъдни вечер


Рохличките на Наталина са жестоки и също ги приготвяме. Гледам и да вкарвам по нещо ново всяка година. Решила съм да правя торта без печене с тиква и ябълки за Коледа.
Виж целия пост
# 395
Ние /ММ по-скоро Simple Smile / правим от няколко години питката по тази рецепта и става супер - мекичка вътре, а отвън хрупкава:


Да, но тя е с мая. За Бъдни вечер трябва да няма мая Wink
Виж целия пост
# 396
Да, да, но не сме големи почитатели на содените питки вкъщи. Smile
Виж целия пост
# 397
Може ли рецептата за сладкиша без печене с тиква и ябълки?
Виж целия пост
# 398
Може ли рецептата за сладкиша без печене с тиква и ябълки?
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 399
Може ли рецептата за сладкиша без печене с тиква и ябълки?
Да, точно това е! http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 400
По това време на годината приготвям популярните Whoopie pie сладки, слепени с вкусен крем. Стават и за подарък, но свършват бързо, а и все нещо трябва да се хапва, за да не изчезват останалите, които събирам в кутии. Предпочитаме ги с коледни аромати. Тези тиквени са ни любимите


Тази година приготвих във веган вариант с пълнозърнесто ръжено брашно, сложих и оризово. Не ги направих много сладки, но който иска може да добави още сладък вкус. Слепих ги с ароматен кокосов крем с кашу .
Меки тиквени бисквити с кокосов крем - веган

Виж целия пост
# 401
Може ли рецептата или линк към "Рохличките на Наталина", виждам, че много от Вас ги правят и често се споменават в тази тема. Какво представляват, капризни ли са за приготвяне? Благодаря Ви !:smile:
Виж целия пост
# 402
http://natalyna.blogspot.com/2015/12/10.html
Лесни са. Правим ги двете с детето. Не трябва да е много горещо в помещението само, за да може да се работи по-лесно с тестото.
Виж целия пост
# 403
http://natalyna.blogspot.com/2015/12/10.html
Лесни са. Правим ги двете с детето. Не трябва да е много горещо в помещението само, за да може да се работи по-лесно с тестото.
Лесни са, но трябва да се внимава да не се препекат.
Виж целия пост
# 404
Във формички ли печете рохличките или навивате като кравайче в обикновена тава? Гледам, че в Кауфланд има форма, но е силиконова и това ме спира. Никога не съм ползвала силиконови, а съм решила тази година да направя и рохличките, че много ги хвалите. А и щом има орехи, няма начин да не бъдат одобрени.
Много харесвам едни сладки с бадеми, целите оваляни в пудра захар. Във форма на луна са, продават ги на килограм. Не знам какво да търся в интернет, та дано открия рецептата. Дали се сеща някой за кои говоря?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия