Коледа 2018

  • 99 074
  • 1 162
# 420
Мисля да направя днес меденки, ако ги затворя в кутия ще издържат ли до Коледа?

По принцип меденките траят много време. Даже е по-добре да се направят по-рано, че да поомекнат. Все пак зависи от рецептата.
Виж целия пост
# 421
В кои супери има испанското дулсе де лече?
Имаше го в СВА и Кауфланд.

Рано ли е за сладки линцер и напукани сладки. Сега ще имам възмижност и се чудя дали да ги почвам. Както и се чудя може ли да си направя блатовете за павлова и да изкарат 2 седмици докато дойде време да я сглобя.
За линцерите не е рано,  но няма да ги слепваш. Павловата е рано, белтъците ще се овлажнят.

ЕваНиколова, благодаря.

Другите неща, които искам да направя са бонбони с марципан и нещо с кестеново пюре, но не мога да харесам рецепти, а и нямам много време да търся.
...............
Бонбони с марципан ще ти пусна, кестеново пюре не се продава или аз не съм срещала до момента.

https://recepti.gotvach.bg/r-97944-Бадемови_бонбони_с_марципан_и_фурми
Виж целия пост
# 422
В кои супери има испанското дулсе де лече?


в Метро има точно това за което пише Марчева. И аз все пак не разбрах, може ли да заместя марципана с  крема Дулсе се лече ?  В нашето Метро ми казаха, че марципан са имали преди 8 години...
Виж целия пост
# 423
В кои супери има испанското дулсе де лече?


в Метро има точно това за което пише Марчева. И аз все пак не разбрах, може ли да заместя марципана с  крема Дулсе се лече ?  В нашето Метро ми казаха, че марципан са имали преди 8 години...
Да, да , пропуснах Метро. За кои бисквити питаш дали може да се замести,  че нещо не си спомням, извинявай.
Виж целия пост
# 424
Кестеново пюре съм купувала замразено, но не помня от коя верига. Някоя от по-големите ще да е било. Добавяла съм го към кремове. Такъв с маскарпоне или маслен. В момента в Лидъл има крем от кестени, от серията Делукс.

Основа за Павлова съм правила до седмица предварително, но аз я мажа с тънък слой разтопен бял шоколад, а като той се втвърди я обвивам внимателно в свежо фолио и така я запазвам от овлажняване. Намазана с шоколад дори и с крема издържа по-дълго и не се налага да я правиш непосредствено преди сервиране.

Капучиновите звезди могат да се слепят с дулче де лече, но ще станат съвсем други сладки. Марципана и дулчето нямат нищо общо на вкус.
В Лидъл има различни видове марципан. Макар и да е покрит с шоколад мисля, че няма проблем той да се остърже и да се ползва марципана. Това е просто една идея, ако не намерите чист марципан.
Виж целия пост
# 425
Започва се
Виж целия пост
# 426
Кестеново пюре съм взимала от Лидл, като калъп масло беше.
Дулчето, което Марчева е показала съм го купувала от Кауфланд, много е добро.
Готова съм с 2 дози ванилеви рохлички - една с лешници, една с орехи и не мога да реша кои са по-вкусни Sweat Smile, невероятни са, но ползвам английско масло и понеже съм давала доста рецептата отчитам значителна разлика, като се правят с продаваното в нашите магазини. Да не говорим за цената?1
Топ 3 на коледните ми сладки се допълват от Меденките на Джема и вини щоленчетата на Лабрекс.
Миналата година правих капучиновети звезди, но не са моите топ сладки.
Много харесвам и едни сладки с пълнеж от марципан /2-е години ги правя/, но тази съм решила да пробвам от бисквитите на Марчева  - може би шведските.

Виж целия пост
# 427
Марчева, благодаря

Пюрето съм си го донесла от чужбина, но и от тук съм купувала преди или от била или от кауфланд, но да рядко се намират продукти с кестени на нашия пазар, а е трудоемко да се правят.
Марципана го взех от икеа, чист е, без добавки.
Може ли рецептата за сладките с марципан.
Виж целия пост
# 428
И аз съм на вълна ванилови рохлички.Много се чудих дали да купя от силиконовите форми,но малката бройка на сладките ме отказа.
Видях такава форма и метална,но самите гнезда за поставяне на тестото бяха по-малки.
В крайна сметка ги направих в тавите на фурната.Готова съм вече с тези сладки.И макар да направих двойна доза,излязоха малко на брой сладки.
Каква бройка Ви се получават от една доза,вкл. и счупените?
Виж целия пост
# 429
Бъдещи линцерови сладки
Виж целия пост
# 430
Дойде ми времето и на мен. В хладилника отлежават две теста - за рохлички и меденките на Джули. Сега остава да ги изпека и украся. Кога? Не знам точно.

Аз съм купувала кестенов крем от лидълския (серията делукс). Ползвах го основно в кексове и мъфини - за овкусяване на тестото.
Виж целия пост
# 431
Здравейте група прекрасна!

Пиша за първи път, но не за първи път правя от чудните сладки, които предлагате тук! bouquet bouquet bouquet
За мен рохличките са номер 1, само че ги правя като топчета, защото наистина често ми се чупят. Другите ни любими са сладките мини щоленчета и канелените рулца. Страхотни са! За първа година ще правя линцерите, даже си купих точните формички. Въпроса ми е колко време преди Коледа да ги слепя?
И всъщност всички сладки в пластмасови кутии ли да ги съхранявам?
Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 432
Марчева, благодаря

Пюрето съм си го донесла от чужбина, но и от тук съм купувала преди или от била или от кауфланд, но да рядко се намират продукти с кестени на нашия пазар, а е трудоемко да се правят.
Марципана го взех от икеа, чист е, без добавки.
Може ли рецептата за сладките с марципан.
Марципан слагам като плънка м/у двете коледни бисквити - капучиновите, и още... дай ми жокер, че нещо не се сещам. Ще ходя да се разровя , да погледна още къде го слагах.
Започвате да ми заразявате, и извадих едно голямо масло, пък да видим дали ще стигна до бисквити, нещо ми ее.. ее не знам, май ме помързява.  Wink
Виж целия пост
# 433
От Кауфланд

10 лв
На въпроса за рохличките излизат ми точно две тавички от тези
Виж целия пост
# 434
 Коя е най-добрата рецепта за мини щолените?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия