За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 647
  • 736
# 465
Правя си шоколад от какаово масло, какао и мед, трудно се разбъркват, но става, малко по-мек е. Днес реших да си направя със захар за глазура на едни сладки, като реших, че ще стегне по-добре. Обаче, захарта въобще не може да се разтопи и размеси с какаовото масло. Използвам кафява захар ако има значение. Като стяга се утаява на дъното Sad. Някой да посъветва нещо Sad ?

Захарта не се разтвая в мазнина, затова е такъв ефекта.
Виж целия пост
# 466
Да, слагам всичко във фурната на 40-45 градуса
Виж целия пост
# 467
баба ми имаше едно тънко парче глина правоъгълно ,което слагаше в/у тавичките вместо фолио .Страхотна работа върши.  Но ако имате капаци - те са най-добрият заместител на фолиото.
Виж целия пост
# 468
В хартия или фолио се увиват вече изсушените суджуци за да ги прибера в фризера?
Виж целия пост
# 469
в кауфланд продава ли се хранителна мая?
Виж целия пост
# 470
Мисля, че съм виждала в щандовете за био храни при нас, но провери Simple Smile
Виж целия пост
# 471
в кауфланд продава ли се хранителна мая?
В Била има, опаковка от 50 грама за 3 и нещо, ако не се лъжа. Също на щанда с био храните, даже до днес бяха всичките намалени, въпросната мая я взех на 2 и нещо. В Кауфланд май не съм мяркала, но и не помня да съм търсила активно там, би трябвало да има.
Виж целия пост
# 472
В хартия или фолио се увиват вече изсушените суджуци за да ги прибера в фризера?
Аз завивам в хартия, но ги съхранявам в хладилника. Peace
Виж целия пост
# 473
В найлонови торбички слагам суджука и разните му други мезета, при съхранение във фризер.
Виж целия пост
# 474
я кажете сега как най-добре да я ползвам маята. Да я добавям към вече сготвено ядене нали, като поръска, правилно ли съм разбрала?
Виж целия пост
# 475
Правя крем карамел в купички на водна баня. Това, което ми прави впечатление е, че не всички придобиха красив загар, има купички които си останаха, както ги сложих-жълтички. Случвало ли ви се е ?  Вече пека повече от час. На какво може да се дължи това?
Пускам ти една рецепта за френски крем-карамел, как се прави. Французите , готвачите, ако има отгоре загоряло петно считат , че това не е добър крем и не го поднасят. Другото което е интересно в рецептата, че водата в която се приготвя за водната баня се долива почти гореща вода, докато ние точно обратното. Научих се по случайност разглеждайки френските рецепти за крем-карамел, ще ти го покажа. Освен това не мога да не им вярвам, защото те първо знаят повече от мен, и второто е, че това си е напълно френски десерт, и последно винаги спазвам пропорциите много точно и времето за печене, независимо дали на мен ми се струва , че е малко го изваждам и той наистина е перфектен, като стъкло е.

https://recepti.gotvach.bg/r-78120-Класическа_френска_рецепта_за_крем-карамел

Виж целия пост
# 476
Правя крем карамел в купички на водна баня. Това, което ми прави впечатление е, че не всички придобиха красив загар, има купички които си останаха, както ги сложих-жълтички. Случвало ли ви се е ?  Вече пека повече от час. На какво може да се дължи това?

Здравей!
Напълно нормално е да имат различен загар. Когато се разбива сместа с миксер, се появява пяна. Нея също я слагаме в купичките със сместа. В една купичка е повече, в някои няма. Тя най бързо покафенява, но това не е порок на крема.




Това е френски крем карамел или кремторта Гастон както съм го записал.


Има разлика между нашия и френския крем карамел в продуктите и в начина на приготвяне и печене.
Виж целия пост
# 477
Имах в хладилника гъби от няколко дни и реших да направя гъбен сос преди да се развалят. На ок. 700 г гъби сложих към 30 мл. бяло вино за аромат, малко сол, мащерка и 1 заквасена сметана на Данон.   Подържах малко по-дълго на котлона - към 15 мин и сега ястието ми кисели. Дали от виното, което иначе не е кисело или защото твърде дълго съм варила сметаната?
Виж целия пост
# 478
Имах в хладилника гъби от няколко дни и реших да направя гъбен сос преди да се развалят. На ок. 700 г гъби сложих към 30 мл. бяло вино за аромат, малко сол, мащерка и 1 заквасена сметана на Данон.   Подържах малко по-дълго на котлона - към 15 мин и сега ястието ми кисели. Дали от виното, което иначе не е кисело или защото твърде дълго съм варила сметаната?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/03/2.html
Виж целия пост
# 479
я кажете сега как най-добре да я ползвам маята. Да я добавям към вече сготвено ядене нали, като поръска, правилно ли съм разбрала?
Накрая я слагам, уж да не минава топлинна обработка. Дали ще я поръся само или ще я разбъркам в сос, но след като вече съм го свалила от котлона. Не съм на 100% сигурна че нещо й има ако се готви де, ама така съм си наумила и така процедирам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия