За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 630
  • 736
# 630
Дайте рецепта за лесни коледни джинджифилови бисквити или други шоколадови сладки, ама да са лесни и вкусни де.

Сладки Тирамису
Виж целия пост
# 631
Правих брюле, пеках на ниска температура около час.
Кремчето стана гладичко и без шупли, но образува една тъничка "хлебна" коричка.  Случвало ли ви се е ? Къде съм сгрешила. Коричката е пуклива, не е плътна, но ме е  яд, че аз нещо не съм приготвила както трябва. Моля ви за мнения.
Виж целия пост
# 632
Дайте рецепта за лесни коледни джинджифилови бисквити или други шоколадови сладки, ама да са лесни и вкусни де.

Сладки Тирамису
Къде е джинджифила Grinning
Виж целия пост
# 633
Дайте рецепта за лесни коледни джинджифилови бисквити или други шоколадови сладки, ама да са лесни и вкусни де.

Сладки Тирамису
Къде е джинджифила Grinning

Няма джинджър, тези са от шоколадовите! Wink
Виж целия пост
# 634
Джинджифиловите сладки на Зори. Колкото повече седят, по-хубави стават!

  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5580751#msg5580751
Виж целия пост
# 635
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad
Виж целия пост
# 636
Джинджифиловите сладки на Зори. Колкото повече седят, по-хубави стават!

  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5580751#msg5580751

Аз днес замесих това тесто, отлежава в хладилника. И сега се чудя, ако остане да го пека за утре, нали няма проблем? Иначе трябва тепърва да се мятам да точа и пека...
Виж целия пост
# 637
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

Пръхкави соленки с кашкавал
Виж целия пост
# 638
..............Аз днес замесих това тесто, отлежава в хладилника. И сега се чудя, ако остане да го пека за утре, нали няма проблем? Иначе трябва тепърва да се мятам да точа и пека...
Щом имат масло можеш, ако са с олио не можеш, защото изсъхва и на нищо след това не прилича.
Виж целия пост
# 639
Благодаря, marcheva. Обаче аз тесто за меденки с олио съм оставяла до три дена и си беше съвсем ОК, даже чак ми се сториха по-вкусни.
Щом не е проблем, и това ще почака с другото (че две замесих днес)! 🙂
Виж целия пост
# 640
Много добре изглежда тази празопита,мерси за рецептата,започвам да я правя Hug

Стана много вкусна,но с някои промени...направих 1/2доза,не сложих копър,вместо зехтин-гъша мас,добавих и нарязани сушени домати,без галета и сол...сместа изсипах в тавичка с хартия за печене.
И аз я няправих, наистина е вкусна. Аз пък добавих артишок. Стана много хубаво! Направих я в обикновена, намазнена тавичка и галетата образува много хубава, хрупкава коричка.
Благодаря за отговора за гриса!
Виж целия пост
# 641
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

Пръхкави соленки с кашкавал

Благодаря Simple Smile имам няколко въпроса обаче:
Маслото разтопено или на стайна температура?
Колко брашно горе-долу поема?
Олиото защо се добавя?
Виж целия пост
# 642
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

Пръхкави соленки с кашкавал

Благодаря Simple Smile имам няколко въпроса обаче:
Маслото разтопено или на стайна температура?
Колко брашно горе-долу поема?
Олиото защо се добавя?

В рецептата съм написала, че маслото леко се разтопява! За брашното - не съм сигурна, не съм го мерила, но може би около 700-800 г. За олиото какво да кажа? Такава е рецептата - с два вида мазнина.
Виж целия пост
# 643
Благодаря за отговорите Simple Smile видях за леко разтопеното, но не знаех какво точно означава "леко". Ще се опитам да го разтопя малко, но не съвсем..
Виж целия пост
# 644
взех една опаковка шпроти, пушени са, доста силно миришат.
мъжът ми не иска да ги яде така.
давайте идея какво да ги правя?...

единствено измислих да ги намачкам и да ги вложа в дом. сос, ама само сос не стига, ще трябва и паста или ориз...

някакви други лесни и бързи идеи?... newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия