За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 623
  • 736
# 675
Аууу и аз си ги представих. Така и така диета ще захващам от догодина. Joy Joy
Виж целия пост
# 676
Аууу и аз си ги представих. Така и така диета ще захващам от догодина. Joy Joy

Dara888, украси някоя торта или сладкиш по празниците, та да се облажат и другите. Като те чета, ще си ги изручкаш сама......пък аз завидях!
Виж целия пост
# 677
Бях правила едно брауни с такива череши ... ммм. Мисля, че беше от Пепчо.
Виж целия пост
# 678
Дайте рецепта за някаква лесна и бърза закуска от рода на малки питки или тутманик, нещо което да замеся на бързо - да не се пържи обаче. Ако мога да го замеся от тази вечер най добре.
Виж целия пост
# 679
Момичета, взех да правя маслено тесто, но по рецептата 450 гр. брашно и 230 гр. масло с 3 жълтъка ми стана много твърдо тестото. Дали да не добавя повечко масло?
Виж целия пост
# 680
Момичета, взех да правя маслено тесто, но по рецептата 450 гр. брашно и 230 гр. масло с 3 жълтъка ми стана много твърдо тестото. Дали да не добавя повечко масло?
Не трябва повече масло от това което е по рецептата, защото след това при печене ще ти се разлее,  ще се пържат, но сподели коя рецепта работиш.
Виж целия пост
# 681
Линцер курабийки
(за около 20-22 двойни)

230 г меко масло
130 г пудра захар
3 жълтъка
2 ч.л. ванилов екстракт
450 г брашно
¼ ч.л. сол

Много твърдо ми стана тестото, а сега като постоя в хладилника пък - съвсем.
Купешкото не е такова.
 newsm78 newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 682
Линцер курабийки
(за около 20-22 двойни)
...................
Много твърдо ми стана тестото, а сега като постоя в хладилника пък - съвсем.
Купешкото не е такова.
 newsm78 newsm78 newsm78
Брашното е толкова, също и маслото, даже само  са с жълтъци, а аз ги правя с 1 яйце, не добавяй повече масло, а 1 белтък и виж как ще стане или още по -добре, половин белтък, пробвай и ако е необходимо цял.
Виж целия пост
# 683
Мерси!
 bouquet bouquet bouquet
Виж целия пост
# 684
Дайте рецепта за някаква лесна и бърза закуска от рода на малки питки или тутманик, нещо което да замеся на бързо - да не се пържи обаче. Ако мога да го замеся от тази вечер най добре.


Запеканка със сирене и орехи
Виж целия пост
# 685
Момичета, може ли някоя от вас по на "ти" с Капамата да сподели рецепта? Снощи гледах  Катето Евро в "Черешката на тортата" приготви и ми се стори лесно, но не съм правила досега. Каза, че за 3-4 часа се готви, но не спомена градусите 🤔
Виж целия пост
# 686
Момичета, може ли някоя от вас по на "ти" с Капамата да сподели рецепта? Снощи гледах  Катето Евро в "Черешката на тортата" приготви и ми се стори лесно, но не съм правила досега. Каза, че за 3-4 часа се готви, но не спомена градусите 🤔

Не съм гледала Катето Евро, по принцип не е трудна за правене капамата, просто трябва да си набави човек продуктите. Правя я по рецептата на Спаска, случвало се е да ни подарят домашни суджуци и кървавица, е, с тях става фантазия. Иначе върви и със сурова наденица от магазина. И да, пече се повече време, слагам на 250 град. да заври и след това намалявам на 170-180 някъде до готовност. Отнася си 2-3 часа.
Виж целия пост
# 687
Момичета, може ли някоя от вас по на "ти" с Капамата да сподели рецепта? Снощи гледах  Катето Евро в "Черешката на тортата" приготви и ми се стори лесно, но не съм правила досега. Каза, че за 3-4 часа се готви, но не спомена градусите 🤔
Приготвям я абсолютно същата, + гювеча,  изключително лесно ми е, само че я слагам на 100/120 градуса през нощта около 00 ч и към сутринта около 6-7 я изключвам и си доспивам. Labrex е споделила че добавя дом. суджук , но поради липса кой да ми подари  Wink  купувам пикантна сурова наденица от Вашата  месарница , много съм си доволна.
Виж целия пост
# 688
Много съм разсеяна тези дни, хич ме няма. Вчера вместо тук, съм писала в темата за ежедневните кулинарни вдъхновения и се чудя защо никой не отговаря, а  се показват снимки с готова храна.. Надявам се, да получа съвет, ако не се захващам да ги правя, а пък каквото стане.


Много харесвам тези бисквити, но този път мисля да заменя филираните бадеми с подсладени портокалови корички. Според вас трябва ли да намаля количеството на шоколада или захарта или да си остане така. Притеснява ме да не станат прекалено сладки. Не помня от къде съм я взела, затова не посочвам източник.

 БИСКВИТИ С НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД
Продукти:
2 ½ чаши брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
120 гр. меко масло
140 гр. кристална захар
100 гр. кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
200 гр. натурален шоколад
100 гр. филирани бадеми
Виж целия пост
# 689
Здравейте, кулинари!
Поради неясни и импулсивни причини купих една телешка глава. И, сега стои въпросът, какво да я направя? Живеем в къща и скъпият може  да я свари в тенджера на двора. Трябва ли да се направи нещо предварително? Да се обработи? Да се извади мозъкът? За езика- знам, ще го извадим. После-какво?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия