Пиле с ориз (специална дроб-сарма)

  • 27 797
  • 71
# 60
Мили дами, извинявам се за тъпия въпрос, но според пропорцията на ориза колко вода трябва да сложа? Никога не мога да уцеля и май все става по-сухо Confused
Виж целия пост
# 61
Така...благодаря на Лео за рецептата първо   bouquet
Направих тази чудесия. Обаче сложих следните неща: пилешки воденички, 1 пил.бутче. Сварих ги до полуготови и не съм запържвала. Задуших лука с ориза. Сложих и гъби. Подправките са като в рецептата,но без чесън- в последния момент видях,че е свършил. Заливката- по рецептата. Само ме е яд,че се беше надула страхотно и после спадна  Rolling Eyes Ориза беше 1 чаша и малко.
Страшно вкусно стана  Heart Eyes

Jeny_J аз сложих да плува почти . Не съвсем де,ама доста си беше и даже доливах 1 път малко. Наблюдавай по честичко и доливай,ако има нужда. И аз съм гола-вода като готвя ориз попринцип.
Виж целия пост
# 62
Дика и тук много ми помогна!Ти си съкровище  bouquet
Виж целия пост
# 63
ООО много вкусно ми звучи , ще я направя скоро.
Виж целия пост
# 64
 Grinning Ще пробвам , мерси Лео   bouquet
Виж целия пост
# 65
Хммм, Лео!   bouquet
Виж целия пост
# 66
Снощи пробвах тази рецепта - моите си изядоха пръстите  Grinning Препоръчвам горещо!
Виж целия пост
# 67
Тази вечер я направих и мъжът ми беше във възторг. Изяде половината тава!Наистина стана страхотна! Simple Smile
Виж целия пост
# 68
Здравейте мацки,и аз мисля да го направя довечера,а даже по случайност имам и всичко необходимо Simple Smile
Значи питате се за ориза каква е пропорцията - значи ориза винаги е в пропорция 1 чаша ориз и 3 чаши вода Simple Smile
Надявам се да съм ви била полезна!   chef
Виж целия пост
# 69
Невероятна е тази рецепта, както и другата с ориза с джоджен , зелен лук и соя на Лео с пилешки бутчета. И двете ги правя винаги когато имам продукти, направо вкъщи ги обоцават  bouquet
Виж целия пост
# 70
Още по вкусна заливка става ако направите следното:
След като в мазнината  запържите пилешкото месо /сварено и нарязано на дребно /и пилешките дреболийки,също предварително сварени и нарязани,ориза-1 1/2 ч.ч+ булгур-1/2 ч.ч,пресния лук и подправките,налейте булъон  в съотношение 1:4/на 1 ч.ч ориз и булгур смесени се слагат 4 ч.ч булъон/.Дръпвате  от огъня ястието и наливате 600-700 мл прясно мляко  с разбити в него 4-5 яйца и сол на вкус.Разбърквате всичко и мятате във фурната да се пече на среден огън.
За приготвянето на такава дроб-сърма ви е необходима по дълбока тава.!
При печенето заливката постепенно изплува отгоре и се получава нещо невероятно вкусно.
Виж целия пост
# 71
Забравих да кажа ,че по същия начин правя и агнешката Дроб- сърма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия