Габриела бонбоните са апетитни.
И двете с Бианка ни предлагате богати изкушения.
Уензди, успокоих се! Радвам се че сте добре. Много вкусни неща правиш.
Мигла, лукът всъщност не е точно пържен. Правя го на по-ниска степенн като бъркам и го оставям да освободи захарта- т.е. да се карамелизира сам, да омекне . Предполагам, че би могъл да се изпече под фолио. Знам ли, за да не изсъхне във фурната. Да галет и тарт са едно и също. Галетът е мързеливата версия. Не се налага да имаш форма и да го оформяш с натискане по дъното и стените. По рустик, небрежен вариант на тарта. Тестото не е като пица- няма мая, набухватели. Тестото е маслено. Би могла дад го направиш и с бутер. По-близо ще е на вкус-хрупкаво като на галета. Листата на манголда са леко накиселяващи.
Baby, бутер тестото е най-близко като ефект и състав до този на тарт, можеш да приготвиш спокойно и с него. Няма значение колко сортове домати имаш. Използвала съм ги за контраст.
Тестото на Медовик прилича на тестото за меденки. АКо искаш използвай такова тесто, без многото подправки. Ако използваш квасена сметана и/или цедено мляко, ще получиш ефекта на Медовик след престоя на тортата. Може и дулсе де лече да добавиш. Виж каква рецепта имам аз за меденки-направи половината например за по-малка доза. ТОва е любимата ми рецепта. Има я в много публикации в блога ми. Стават и да се слепят с мармалад.
Чувала съм, че в руските магазини продават готови блатове за Медовик.
Халуми и смокини- печени
Салата с много поници и домати
Боб яхния
Печени круши
Мини тарти с джанки
Печени смокини с орехи , мед, поднесени с буррата
Рататуй
Днес отново направих този кекс с касис и лавандула